"Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray UEFA'da Bordeaux önünde

GALATASARAY, Avrupa kupalarında üst üste 3. kez eşleştiği Fransa'nın Girondis De Bordeaux takımına karşı galibiyet elde edemedi. Son 3 sezonda, bugünkü maçla birlikte Bordeaux ekibine karşı 4. maçını oynayacak sarı-kırmızılılar, 2 kez rakibine boyun eğerken, 1 de beraberlik elde edebildi. 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan iki ekip arasında İstanbul'da yapılan ilk maç 00 berabere sona ererken, deplasmandaki maçı Galatasaray 3-1 yitirdi. 2007-2008 sezonunda UEFA Kupası 2. tur gruplarında deplasmanda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden de Fransız temsilcisi 2-1 galip ayrıldı.

ARDA, JURIETTI KARŞI KARŞIYA

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda, 20062007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde iki takım arasında yapılan maçta Franck Jurietti'yle sorun yaşadı. Sarı-kırmızılıların deplasmanda 31 kaybettiği maçta Arda, hareketine sinirlendiği Juiretti'nin göğsüne kafa atmış ve 57. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Jurietti, halen Bordeaux takımının kadrosunda bulunuyor.

GALATASARAY, UEFA Kupası 3. turunda bugün Fransa'nın Girondis De Bordeaux takımıyla oynayacağı ilk karşılaşmada avantajlı bir sonuçla dönmenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray ile Girondis De Bordeaux arasında Chaban Delmas Stadı'nda TSİ 21.45'de oynanacak karşılaşmayı, İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Claudio Circhetta yönetecek. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak. Türkcell Süper Ligde aldığı kötü sonuçlarla moral bozukluğu yaşayan sarıkırmızılılar, Bordeaux deplasmanından alacakları iyi bir sonuçla, 9 gün sonra yapacakları rövanş için avantaj elde etmek istiyor.

AVRUPA KUPALARI'NDA 216 MAÇINA ÇIKACAK

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 216. maçına çıkacak. Sarıkırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, UEFA Kupası'nda 49, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Avrupa Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 215 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 214 Avrupa Kupası maçında 80 galibiyet ve 82 yenilgi alırken, 53 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 284 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 314 gole engel olamadı.

18.02.2009


 

AIBA, Türk boksunun yasağını kaldırdı

ULUSLARARASI Boks Federasyonları Birliği (AIBA), 15 Şubat tarihinde Türkiye Boks Federasyonu'nun, AIBA ve Kıtasal onaylı olayları bir yıl yapmasının askıya alınması ile ilgili kararı kaldırdı. AIBA Yönetim Kurulu'nun dün İtalya'nın Milano kentindeki toplantısında, Türkiye Boks Federasyonu'na, Uluslararası ve Kıtasal boks olaylarını tekrar organize etme hakkı verildi. Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, bu kararın, Türkiye'deki Ahmet Cömert Kupası'nın EUBC onaylı olay olduğu anlamına geldiği belirtildi. Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de karar sonrasında, yaptığı açıklamada, alınan kararla kendilerine haksızlık yapıldığını, ancak bundan dönüldüğünü belirterek, ''Bize karşı alınan karar doğru değildi. Federasyon olarak bu haksızlığa karşı durduk' ve bunu başardık'' diye konuştu.

18.02.2009


 

Bursaspor TV Mart'ta yayına başlayacak

nBURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ''Bursaspor TV'nin önümüzdeki aydan itibaren yayın hayatına başlayacağı'' yönündeki açıklaması, yeşilbeyazlı taraftarlar tarafından sevinçle karşılandı. Bursasporlu taraftarlar, internet sitelerindeki forumlarda, Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulunu kutlarken, televizyon projesinin kurumsallaşma adına atılmış en büyük adımlardan biri olduğu görüşünde birleşti. Projeyi uzun süredir beklediklerini ifade eden taraftarlar, takımlarıyla ilgili son bilgileri ve kulübün etkinliklerini Bursa dışında olan tüm Bursaspor sevdalılarının Bursaspor TV sayesinde yakından takip edebileceklerini belirtti.

18.02.2009


 

Fortis Kupası yarı final kuraları bugün çekilecek

FORTİS Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının kura çekimi bugün İstanbul'da yapılacak. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 11.00'de başlayacak. Kura çekimine çeyrek finalde rakiplerini eleyen Ankaraspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Sivasspor kulüplerinin temsilcileri ile Futbol Federasyonu yetkilileri katılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak yarı finalde ilk karşılaşmalar 4 Mart Çarşamba, rövanşları ise 22 Nisan Çarşamba günü yapılacak ve finalistler belli olacak. Maç tarihleri federasyon tarafından bir gün önce veya sonrasına alınabilecek.

18.02.2009


 

Filede Eczacıbaşı-Güneş Sigorta rövanşa çıkıyor

VOLEYBOLDA Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi playoff ilk tur rövanş maçında iki Türk takımı Eczacıbaşı Zentiva ile Vakıfbank Güneş Sigorta, bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Eczacıbaşı Spor Salonu'nda saat 16.30'da başlayacak ve TRT1'den naklen yayınlanacak maçı Almanya'dan Frank Garthoff ve Yunanistan'dan Vassilis Raptis hakem ikilisi yönetecek. İki takım arasında Haldun Alagaş Spor Salonu'nda yapılan ilk maçı Eczacıbaşı Zentiva 3-1 kazanmıştı. Bu eşleşmede turu geçecek Türk temsilcisi, bir sonraki tur olan 6 takımlı playoff'ta, Fransa'dan RC Cannes ile Polonya'dan Fakro Muszynianka Muszyna takımları eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

F.BAHÇE İTALYAN MARCHE İLE OYNUYOR

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da İtalyan temsilcisi Lube Banca Marche ile karşılaşacak. Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. İtalya'da yapılan ilk maçı ev sahibi ekip 30'lık skorla kazanmıştı.

18.02.2009


 

Trabzonspor'da Tony Sylva kalesinde güven veriyor

TRABZONSPOR'UN Senegalli kalecisi Tony Sylva, bordomavili takımda başarılı bir performans sergiliyor. Beşiktaş maçında yaptığı kurtarışlarla takımının 1 puan almasında önemli rol oynayan deneyimli kaleci, kalesinde takım arkadaşlarına güven veriyor. Fransa'nın Lille takımından alınan ve bonservis sorunu çözüldükten sonra ligin 8. haftasındaki Gaziantepspor maçında kaleyi Tolga Zengin'den devralan Tony Sylva, 13 maçta 8 gol yedi. Tolga Zengin'in kaleyi koruduğu 7 maçta kalesinde maç başına 1,14 ortalamasıyla 8 gol gören Karadeniz ekibi, Fransız kalecinin döneminde maç başına 0,61 ortalama ile 13 maçta 8 gol yedi. Trabzonspor, Sylva'nın kaleyi koruduğu Gaziantepspor, Kayserispor, Kocaelispor, Eskişehir, Ankaragücü, Beşiktaş maçlarında 1, Bursaspor maçında 2 gol gördü. Sylva, ligde görev yaptığı 13 maçın 6'sında kalesinde rakip takımlara gol izni vermedi. Deneyimli file bekçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe, Gençlerbirliği, Sivasspor, Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarında gol yemedi.

18.02.2009


 

G.SARAY'DA EN KÖTÜ YÖNETİM

Galatasaray son yılların en başarısız yönetimi tarafından idare ediliyor. Geçen yıl yaşadığı Felkamp krizini çabuk unutmuş olmalı ki, tekrar yaşlı Felkamp'ı bu defa danışman olarak getirip takımdaki dengeleri bozmuş oldu. Yapılan transferler iyi görülse de bazı futbolcuların iki maçta bir sakatlanıp aylarca takımı yalnız bırakması bu yönetimi ilgi alanına girmiyor. Buna karşılık alınan başarısızlıkları federasyona ve hakemlere saldırarak örtmek istiyor.

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 4 lig, iki kupa maçlarından sadece bir galibiyet alabilen bir takımın hiç kimseye saldırmasına hakkı yoktur. Sivas'ta oynanan kupa maçında hakemin Ümit Karan'a gösterdiği kırmızı kartı şikayet edip, kural hatası iddiasıyla maçın tekrarını isteyen bu yönetim 3 gün sonra Ali Sami Yen'de oynanan kupa maçının ilk ayağında yine rakibini yenemeyip, uzatmada beraberliği yakalayabilmişti.

Sadece bu sezon Antalyaspor ve Kayserispor'a karşı 9 puan kaybedildi. Hakemlerle uğraşılacağına kendi oyuncularından hesap sorsan daha başarılı olursun. Lincoln takımda tam bir kral. Hiç kimse bir şey diyemiyor. Canı istediği zaman antremanlara çıkıyor, canı istediği zaman maçlarda forma giyiyor. Song gibi sahada yüreğiyle oynayan faydalı bir futbolcuyu verip, yerine Meira gibi birini almak hangi akıllı yöneticinin işi anlayamadık. Kewell, sezonun ilk yarı sonunda kasık ameliyatı olmak için ülkesine gitti, şimdi durumu ne belli değil.

Linderoht, önceki hafta Kayserispor'a karşı 15 dakika oynamasına karşılık Antalyaspor maçında tribünde oturtuldu. Arda ise futboldan çok, magazin basınındaki çirkin görüntüleriyle boy gösteriyor. Gol atmayı unutan Ümit Karan geçtiğimiz yıllar Hakan Şükür’ün altında eziliyordu, şimdi ortalarda bile görünmüyor. Servet ve Ayhan’ın dışında takıma yüzde yüz katkısı olan oyuncu yok gibi. Alman teknik adam Skibbe malzemeci kadar yetkisi olmayan pasif, beceriksiz biri. Sezon başından beri yapılan eleştirileri kulak tıkayarak bugünkü başarısızlıkta başrolü oynadı.

Geçmişte Avrupa'da ulaştığı büyük başarıları şimdi mumla arayan Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda bu akşam Fransa'nın Bordeaux takımı karşısında alacağı sonucu sadece sarıkırmızılı taraftarlar değil, bütün sporseverler merakla bekliyor.

AHMET GÖNÜLLÜ / ahmet@yeniasya

18.02.2009


 

Nobre'nin gol orucu sürüyor

BEŞİKTAŞ'IN Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre'nin, ligde de ''Gol orucu'' sürüyor. Bu sezon Turkcell Süper Lig'de attığı 7 golle takımının en golcü futbolcusu olan ve 7 maçtır gole hasret kalan Mert Nobre, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisinden bu yana gol atamadı. Beşiktaş'ın 2-1 yenildiği Fenerbahçe derbisinde takımının tek golünü atan Nobre, daha sonraki Ankaraspor, Ankaragücü, Galatasaray, Denizlispor, Antalyaspor, Konyaspor ve Trabzonspor maçlarında ise rakip fileleri havalandıramadı.

18.02.2009


 

Beşiktaş, Denizli ile golü unuttu

BEŞİKTAŞ'TA, teknik direktör Mustafa Denizli döneminde takımın maç başına gol ortalamasında düşüş yaşandı. Geçmişte çalıştırdığı takımlarda hücum futbolu oynatmasıyla bilinen deneyimli teknik adam döneminde siyahbeyazlılar gol yollarında sıkıntı yaşamaya başladı. Denizli, Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş'ın başında 14 maça çıkarken, siyahbeyazlılar bu karşılaşmalarda 19 gol attı ve maç başına 1.35'lik bir gol ortalaması tutturarak atılan gol bakımından Ertuğrul Sağlam döneminin gerisinde kaldı. Ertuğrul Sağlam'ın takımın başında çıktığı ilk 6 haftada rakip fileleri 11 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', maç başına 1.83 gol ortalaması yakaladı.

SON 4 MAÇTA SADECE 3 GOL ATABİLDİ

Beşiktaş, gol yollarındaki sıkıntıyı özellikle ligin ikinci yarısında yaşamaya başladı. İkinci yarıda ligde toplam 4 maç yapan siyahbeyazlılar, bu karşılaşmalarda 1'i rakibin kendi kalesine attığı gol olmak üzere sadece 3 gol atabildi. Denizlispor ve Antalyaspor'u 10 mağlup eden Beşiktaş, Konyaspor ile golsüz, son olarak da Trabzonspor ile 11 berabere kaldı. Siyahbeyazlılar, Denizli döneminde maç başına gol yeme oranlarında da Ertuğrul Sağlam döneminin gerisinde yer aldı. Denizli döneminde 14 maçta kalesinde 15 gol gören Beşiktaş, maç başı 1.07 gol yeme oranı yakalarken, bu oran 6 maçta 4 gol kalesinde gören Sağlam'ın çalıştırdığı dönemde ise 0.66'ydı.

18.02.2009


 

SELÇUK G.BİRLİĞİ KARŞISINDA DA YOK

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından devam etti. Samandıra Kamp Merkezi'nde 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulan antrenmanın bu bölümünde sarılacivertliler ısınma ve pas çalışmaları yaptı. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Edu, topla çalışmalara başladı. Isınma ve pas çalışmalarında takımda yer alan Brezilyalı savunma oyuncusunun antrenmanın diğer bölümünde takımdan ayrılacağı ifade edildi. Sakatlığının tedavisi süren, fizyoterapist Dolu Arslan eşliğinde takımdan ayrı koşu yapan Selçuk'un Gençlerbirliği maçında forma giymesinin zor olduğu bildirildi.

18.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır