"Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Ligin en değerlisi Arda Turan

AVRUPA Kupaları'na erken veda eden, ligde de zor günler geçiren Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yıldız futbolcularının bonservis bedellerinde sezon başına göre büyük değer kayıpları yaşandı. Ligde istediği sonuçları alamamasına rağmen UEFA Kupası'nda yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray'ın yıldızlarının ise değerlerini artırdıkları görüldü. Avrupa transfer borsasının nabzını tutan Alman internet sitesi ''transfermarkt.de''den derlediği bilgilere göre, Turkcell Süper Lig'in en değerli 10 futbolcusu arasında Fenerbahçe'den 4, Galatasaray ve Beşiktaş'tan 3'er futbolcu bulunuyor. Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği, geçen sezon İspanya'da gol kralı olan Danial Güiza'nın sezon başında 14 milyon avro olan bonservis bedeli 12 milyon avroya geriledi. Sezon başında yine bonservisine 14 milyon avro değer biçilen Fenerbahçe'nin bir diğer yıldız oyuncusu Alex De Souza'da ise 1.5 milyon avroluk değer kaybı yaşandı. Bonservis bedeli 12.5 milyon avro olarak güncellenen Alex'in ardından Fenerbahçe'nin bonservisi el yakan bir diğer yıldızı Diago Lugano'nun değeri de 10 milyon avrodan 9 milyon avroya düştü. Türkiye'nin en pahalı 10 futbolcusu arasında yer alıp da değeri sezon başına göre artan tek Fenerbahçeli futbolcu ise Semih Şentürk oldu. Sezon başında 5.5 milyon avro değer biçilen Semih, milli takımdaki başarılı performansı ve İtalyan devi Juventus'un transfer listesine girmesiyle birlikte bonservis değerini 7.5 milyon avroya yükseltti.

BEŞİKTAŞ'IN DA YABANCI YILDIZLARI DEĞER KAYBEDİYOR

Ligin en değerli 10 futbolcusu arasında 3 yıldızı bulunan Beşiktaş'ta da futbolculardaki değer kaybı dikkati çekiyor. Bobo'nun, son haftalarda yedek kulübesine mahkum olmasıyla bonservis değeri de 8 milyon avrodan 7 milyon avroya geriledi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir uzak kaldığı formasına Trabzonspor maçıyla yeniden kavuşan Arjantinli yıldız Delgado'nun bonservis bedeli de 8.5 milyon avrodan 7 milyon avroya indi. Kara Kartal'ın bir diğer yıldızı Holosko'daki değer kaybı da 1 milyon avro oldu. Sezon başında 7 milyon avro değer biçilen Holosko'nun bonservis değeri 6 milyon avro olarak güncellendi. Transfermarkt.de, sezon başında olduğu gibi ligin en değerli futbolcusu olarak Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ı gösterdi. Milli futbolcunun, sezon başındaki 15 milyon avroluk bonservis değeri değişmedi. Sarı kırmızılıların Brezilyalı yıldızı Lincoln'ün bonservis değeri 8 milyon avrodan 10 milyon avroya yükseldi. Sarı-kırmızılı ekipte değeri yükselen futbolculardan biri de Servet Çetin oldu. Sezon başında 8 milyon avro olan Servet'in bonservisi 9 milyon avroya yükseltildi.

20.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul'da işimiz çok zor

  Ligin en değerlisi Arda Turan

  Süper Lig hakemleri kaza geçirdi

  Spor salonları yok, il birincisi oldular

  Hidayetli Magic Hornets önünde hezimete uğradı

  Efes ve F.Bahçe Ülker 2012'ye kadar ULEB'e direkt katılacak

  Kayserispor taraftarları Adana'ya taşınacak

  Sivasspor 5 gün içinde 2 defa F.Bahçe ile karşılaşacak

  G.Antepspor Beşiktaş'ı konuk ediyor

  F.Bahçe potada tur arıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır