"Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Lahika

Âyet-i Kerime Meâli

Allah’a ve Resûlüne itaat edin ve ihtilâfa düşmeyin; sonra cesaretiniz kırılır, kuvvetiniz de elden gider. Sabredin, muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir.

Enfal Sûresi: 46

21.02.2009


Hedef, i'lâ-i Kelimetullah!

Tarif ettiğim ve dahil olduğum ittihad-ı Muhammedînin (asm) tarifi budur ki:

Şarktan garba, cenuptan şimale uzanan bir silsile-i nuranî ile merbut bir dairedir. Dahil olanlar da bu zamanda üç yüz milyondan ziyadedir. Bu ittihadın cihetülvahdeti ve ir-tibatı, tevhid-i İlâhîdir. Peyman ve yemini, imandır. Müntesipleri, kàlû belâdan dahil olan umum mü’minlerdir. Defter-i esmâları da Levh-i Mahfuzdur. Bu ittihadın nâşir-i efkârı, umum kütüb-ü İslâmiyedir. Günlük gazeteleri de, i’lâ-i kelimetullahı hedef-i maksat eden umum dinî gazetelerdir. Kulüp ve encümenleri, câmi ve mescidler ve dinî medreseler ve zikirhanelerdir. Merkezi de Haremeyn-i Şerifeyndir. Böyle cemiyetin reisi, Fahr-i Âlemdir. Ve mesleği, herkes kendi nefsiyle mücahede, yani ahlâk-ı Ahmediye (asm) ile tahallûk ve sünnet-i Nebeviyeyi ihyâ ve başkalara da muhabbet ve—eğer zarar etmezse—nasihat etmektir. Bu ittihadın nizamnâmesi sünnet-i Nebeviye ve kanunnamesi evamir ve nevâhî-i şer’iyedir. Ve kılıçları da berâhin-i katıadır. Zira, medenîlere galebe çalmak ikna iledir, icbar ile değildir. Taharrî-i hakikat, muhabbet iledir. Husumet ise, vahşet ve taassuba karşı idi. Hedef ve maksatları da, ilâ-yı kelimetullahtır. Şeriat da, yüzde doksan dokuz ahlâk, ibadet, âhiret ve fazilete aittir. Yüzde bir nispetinde siyasete mütealliktir; onu da ulü’l-emirlerimiz düşünsünler.

Divân-ı Harb-i Örfî, 7. Cinayet, s. 27

İ'lâ-i Kelimetullah: Allah`ın ismini, davâsını yüceltmek, yaymak.

21.02.2009


“Yeni Asya’yı ağabeyim vasıtasıyla tanıdım”

İlk çıktığı zaman Yeni Asya’yı ağabeyim Zübeyir Gündüzalp vasıtasıyla tanıdım.

* Yeni Asya ile nasıl tanıştınız?

Ermenek’te tanıştım. İlk çıktığı zaman Yeni Asya’yı ağabeyim Zübeyir Gündüzalp vasıtasıyla tanıdım. Ağabeyim bana Galata Köprüsünde gazete sattığını anlatmıştı, bu beni çok etkilemişti…

* Sizi Yeni Asya'ya bağlayan esas sebepler nelerdir?

Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin dâvâsının bayraktarlığını yapması, Risâle-i Nur talebelerine yapılan haksızlıkların her zaman karşısında durması ve onları her zaman savunması.

* Sizce Yeni Asya’yı farklı kılan özelliği nedir?

Kimsenin tesiri altında kalmadan Risâle-i Nur ölçüsüyle meşveretle hareket etmesi ve dindarlara karşı olan diğer gazetelere gereken cevabı korkusuzca vermesi.

* Yeni Asya'nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler neler olmuştur?

Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerini ve Risâle-i Nurları tanıtması.

* Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız unutamadığınız bir hatıranız var mı?

1980 ihtilâlinde beş arkadaşla hapiste yattık. Suçumuz malûm! Birkaç gün gazete gelmedi, çok muzdarip olduk. Akabinde Yeni Nesil ismiyle gazetemize kavuştuk. Meğer o malûm zihniyet, Yeni Asya’yı kapatmış. Hemen yerine Yeni Nesil çıkmış. Emeği geçenlere binlerce şükranlar…

HASAN AÇIKBAŞ

21.02.2009


“Bu gazete yaşamazsa hepimiz mes’ulüz”

976 yılında ben terzi kalfası iken şimdi doktor olan bir ağabeyimizin beni abone etmesiyle gazetemizle tanıştım.

* Yeni Asya ile nasıl tanıştınız?

1976 yılında ben terzi kalfası iken şimdi doktor olan bir ağabeyimizin beni abone etmesiyle gazetemizle tanıştım. O zaman gazete postayla geliyordu…

* Sizi Yeni Asya'ya bağlayan esas sebepler nelerdir?

Yeni Asya gazetesi, dost ve düşmanın ikrarıyla ansiklopedi gibi bir gazetedir. Gazetemden çok şey öğrendim. Günümüz insanına lâzım olabilecek ilmî, dinî, siyasî her türlü malûmatı Risâle-i Nur süzgecinden geçirerek komprime hulâsalar olarak bizlere sunmaktadır.

* Sizce Yeni Asya’yı farklı kılan, en belirgin özelliği nedir?

Dik duruşudur. Elinde asrın sahibinin metresi olduğu için hadiseleri o metre ile ölçer. Yayın politikasını da meşveretle belirlediği için gazetemiz bizleri hiçbir zaman mahcup etmedi.

* Yeni Asya'nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler neler olmuştur?

Gazetemiz bize ve ailemize okuma alışkanlığı kazandırdığı gibi basın ve yayının müsbetinin de olabileceğini ispat etmiştir.

* Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız unutamadığınız bir hatıranız var mı?

1978 yılında bazı ağabeyler bayiden gazeteyi almayı ihmâl ediyor veya unutuyordu, bayi de bunları iâde ediyordu. Bu durumu önlemek için ben her gün gazeteleri perakende olarak bayiden alıp dağıtıyordum. Bir gün memur olan bir ağabeyimizin çocuğu “Babam ‘Gazeteyi iptal edelim’ dedi” deyince ben de aslını öğrenmek istedim ve çamaşır makinesi aldıklarını öğrendim. Çocukla “Akşam annene babana söyle, kabirde çamaşır makinesi sormayacaklar, ama bu gazete yaşamazsa hepimiz mes’ulüz” diye haber gönderdim. Ertesi gün ağabeyimiz gazeteyi yeniden başlattı. Ama yenge hanım çocukla bana haber göndermiş “Haydar her şeye müdahale etmesin” diye. Ama ben sonuçtan çok mutluydum.

21.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır