"Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

TAVİZSİZ İSTİKRAR ÇİZGİSİ

Yeni Asya her zaman hakkın, hukukun ve doğrunun mücadelesini verdi. Din, vicdan, düşünce ve ifade özgürlükleri başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin işlerlik kazanması için çalıştı. Demokrasiyi savundu. Zulme, haksızlığa, hukuk dışı tavır ve icraatlara, ihtilâllere bütün gücüyle karşı çıktı. Ayrımcılık yapmadan, zulme ve haksızlığa uğrayan her kesimin yanında yer aldı.


Genelkurmay GATA’yı savundu

Genelkurmay, Ergenekon sanığı bazı emekli generallerin GATA’ya sevk aldıktan sonra sağlık gerekçesiyle tahliye olmasıyla ilgili olarak, “Yapılan bütün

Soylu: Kirli siyaset istemiyoruz

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, kavgacı değil, hizmet ve gelecek siyaseti istediğini belirterek, “Kirlenmiş bir siyasetin içinde olm


  FT: Faiz indirimi kararı piyasaları şaşırttı

İNGİLTERE'DE yayımlanan Financial Times gazetesi, Türkiye’de Merkez Bankası’nın borçlanmaya esas faiz oranlarını 150 baz puan indirmesinin piyasaların beklentisinin çok daha üzerinde bir adım olduğunu belirterek, ‘’Türkiye’de Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasaları şaşırttı’’ başlığını kullandı.


  Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ameliyat oldu

ABD'NİN Cleveland şehrinde tedavi amacıyla hastanede bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, by-pass ameliyatı oldu, ameliyatın başarılı geçtiği öğrenildi.


  Vizede son karar, Alman mahkemesinin

DIŞİŞLERİ Bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin, Türk vatandaşlarının başvurusu üzerine, vize uygulamaları hakkında Almanya’da verilen kararın ardından gelinen aşamada, ilgili Alman mahkemesinin esas dâvâyı Avrupa Birliği Adalet Divanı kararı çerçevesinde sonuçlandırmasının söz konusu olacağını belirtti.


  Avrupa Birliği birleştiriyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’nin, farklı etnik kökeni, dinî inancı, meslekî birikimi, eğitimi olan toplumun her bireyini birleştirebilecek bir proje olduğunu kaydederek, toplumun her kesiminin AB projesinden birtakım beklentiler içerisinde bulunduğunu ifade etti.


  İsveç’te, Türkiye toplantısı

İsveç’İn eski İstanbul Başkonsolosu İngman Karlsson ve gazeteci-yazar Şahin Alpay, İsveç Meclisi’nde Türkiye’yi anlattı.


  Kalkışa hazırlanan uçak elektrik direğine çarptı

Atlasjet Havayolları’na ait İstanbul-Süleymaniye seferini yapacak yolcu uçağı, kalkış hazırlığı yaparken uçağı iten “push-back” aracının çeki demirinin kırılması sonucu bir süre kontrolsüz ilerledikten sonra elektrik direğine çarparak durdu.


  Kulu’da otobüs devrildi: 12 yaralı

Konya’nIn Kulu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 12 kişi yaralandı.


  Batıdan Doğuya yardım eli

İstanbul Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Bağcılar’dan Diyarbakır ve Bingöl’e Gönül Köprüsü” sonucu toplanan yardımlar düzenlenen törenle yola çıktı.


  Hedef, enerji bağımsızlığı

Türkİye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Türkiye’nin 2023 yılında enerjide bağımsızlığını kazanması için bütün gayretleriyle çalıştıklarını söyledi.


  2500 dil, yok olmayla karşı karşıya

Dünyada konuşulan 6 bin dilden 2500’ünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.


  Matematikten korkmayın

Matematİk öğretmeni Ali Yalman’ın yazdığı Ebru Öztaylan’ın resimlediği ‘’Kolay Matematik’’, Büyülü Fener Yayınları’ndan çıktı.


  Kepler, dünya benzeri gezegenler arayacak

Amerİkan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), Güneş Sistemi dışında Dünya'ya benzer ve yaşanabilir gezegenler arayışları çerçevesinde Kepler adlı uzay aracını fırlatmaya hazırlanıyor.


  Liselilerin robotları yarıştı

GAZİANTEP’TE, Milli Eğitim Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi tarafından Ankara’da düzenlenecek yarışmaya katılacak robotun belirlenmesi için, yarışma yapıldı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır