"Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

SKİBBE GÖNDERİLDİ

GALATASARAY'DA KOCAELİSPOR KARŞISINDA ALINAN 5-2'LİK AĞIR YENİLGİNİN ARDINDAN GÖREVİNE SON VERİLEN ALMAN TEKNİK ADAM SKİBBE, FLORYA TESİSLERİNDE YAPTIĞI VEDA TOPLANTISINDA, "DAHA İYİ BİR SON İSTERDİM" DEDİ. OLDUKÇA ÜZGÜN GÖRÜNEN SKİBBE, "KULÜPTEKİ MADDİ İMKANSIZLIKLAR YÜZÜNDEN ARA TRANSFERDE İSTEDİĞİMİZ OYUNCULARI ALAMADIK" DİYE KONUŞTU. ALMAN ÇALIŞTIRICI, GALATASARAY'IN ÇOK KALİTELİ BİR TAKIM OLDUĞUNU DA SÖYLEDİ.

GALATASARAY'DA Kocaelispor karşısında alınan 5-2'lik ağır mağlubiyetin ardından görevine son verilen Skibbe, Florya Metin Oktay Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Alman teknik adamın oldukça üzgün göründüğü basın toplantısında yaptığı açıklamaların ayrıntıları şöyle; "Bugunkü buluşmamızın sebebini zaten duymuştunuz. Galatasaray Kulubü, teknik direktörlük görevini başka bir sorumluya verme kararı aldı. Bu kararın sebebi olarak da ikinci devre yani kıştan sonra çıktığımız maçlarda sportif açısan istenilen sonuçların alınamaması gösterildi. Biz bu sene çok zor bir lig yaşadık, sezon içinde ağır darbeler de aldık. Sportif açıdan başarısızlıklar da var. Ancak bir çok da sakatlık yaşadık. Kulübümüzün de bunları giderecek maddi olanaklara sahip olmaması da bizim elimizi kolumuzu bağladı. Oynadığımız futboldan dolayı son iki lig maçımızda hayal kırıklığına uğradım.

SAVUNMADA ÇOK BAŞARISIZ OLDUK

Benim için Galatasaray çok iyi bir noktaydı. Tabii bu maceraya girdikten sonra daha iyi bir son olarak bitirmeyi isterdim. Galatasaray kulübüne ve takımıma perşembe günkü Bordeaux maçında başarılar diliyorum. Galatasaray'da benimle beraber çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tabii ki sizler içinde geçerli medya olarak. Hem yazılı hem de görsel basının çok olmasından dolayı işinizi çok agresif yapmak durumdasınız, bu sizin işinizin bir parçası bunu anlayışla karşılıyorum. Özelikle bunu bir daha söylemek istiyorum. Benim en çok hoşlandığım konu takımla birlikte çalışmalarımdır. Ama buna rağmen bizim en büyük eksiğimiz defansif alanda istediğimiz performansı gösteremememiz oldu. Bir takımın başarı çok güzel ve agresif oynayan değil; defansif anlamda sağlam duranlardır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama bunun tam eksine UEFA maçlarında çok iyi bir defansif oyun gerçekleştirdik. Bana bundan sonra kulüp çalışanlarına ve sizlere sağlıklı günler dilemekten başka bir şey kalmadı."

3-3 YAPSAYDIK BURADA OLMAZDIK

Kocaelispor maçında alınan 5 - 2'lik mağlubiyetin görevden alınmasında büyük rol oynadığını da belirten Skibbe, ''Bu tip ayrılıklar profesyenel futbol kariyerinde hiç bir zaman şaşırtıcı değildir. Takımın sahada aldığı skorlar ve sonuçlarla yaşamak zorundasınız. Dün de olduğu gibi bir hocanın gitmesini veya kalmasını çok kısa anlar belirliyor. Dün akşam skoru 3-3'e getirebilseydik veya iki dakika sonra gol yemeseydik bugün burada bu konuşmayı yapmıyor olabilirdik." dedi. Alman teknik adam konuşmasını şöyle tamamladı; ''Galatasaray benim için çok önemli bir deneyimdi. Yurt dışına gittiğiniz zaman sizi orada nelerin beklediğini hiçbir zaman öngöremiyorsunuz. Bazen istediklerinizi yapamıyorsunuz. Değiştimek istediklerinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Ben buna rağmen yurtdışında çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü burada çok önemli tecrübeler edindim. İnsani açıdan takımım beni hayal kırıklığına uğratmadı ancak sportif açıdan bazen hayal kırıklığına uğradım. Başarının anahtarı takım oyununda gizlidir. Bizim takımımızın iyi bir kalitesi var. Takım olarak saha içinde disiplinli olduğumuz zaman ve topu basit bir biçimde oynadığımızda başarılıydık. Biz bu konularda yüksek düzeydeki maçlarda başarılı olduk ama bunun tam tersi biçimde ligde bazı maçlarda başarısız olduk.''

TEŞEKKÜR EDİLDİ: Galatasaray Kulübü, Alman Teknik Direktör Michael Skibbe'nin görevine son verdi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teknik direktör Michael Skibbe'nin bugün itibarıyla görevine son verildiği duyuruldu. Yapılan kısa açıklamada, ''Görevde bulunduğu süre içerisinde karşılıklı anlayış ve dostluk çerçevesinde sürdürdüğümüz ilişkimiz doğrultusunda Sayın Michael Skibbe'ye bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında da başarılar dileriz'' denildi.

24.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SKİBBE GÖNDERİLDİ

  2009 G.SARAY'A YARAMADI

  TANER BÜYÜKLERE ATMAYI SEVİYOR

  Denizli: 26. hafta ile ilgili sözlerim yanlış yorumlandı

  En iyi tercih Hagi

  SİVAS'IN ZİRVE KEYFİ, BEŞİKTAŞ 3. SIRADA

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır