"Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray UEFA'da tur arıyor

GALATASARAY, UEFA Kupası 3. tur rövanşında bugün karşılaşacağı Fransa'nın Bordeaux takımını yenerek, tur atlamak istiyor.

Rakibiyle deplasmanda yaptığı karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılı takım, yarınki karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak, adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Turkcell Süper Lig'de Kocaelispor'a 5-2 yenilerek, son haftalardaki kötü gidişini sürdüren ve bu nedenle teknik direktörü Michael Skibbe'nin görevine son verilen Galatasaray, Bordeaux maçını kazanarak, hem çıkış yakalamayı, hem de moral bulmayı amaçlıyor. Yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz yönetiminde ilk karşılaşmasına çıkacak olan sarı-kırmızılı takımda, sakatlıkları bulunan Servet ve Emre Güngör karşılaşmada forma giyemeyecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı, İskoç hakem Craig Thomson yönetecek. Bu arada, geçen hafta satışa sunulan karşılaşmanın biletleri, kısa sürede tükenmişti. Galatasaray, Bordeaux maçını kazandığı takdirde bir üst turda, NEC Nijmegen (Hollanda) ile Hamburg (Almanya) eşleşmesinden turu geçecek takımla karşılaşacak.

AVRUPA KUPALARINDA 217. SINAVINA ÇIKIYOR

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 217. sınavına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, UEFA Kupası'nda 50, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Avrupa Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 216 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 216 Avrupa Kupası maçında 80 galibiyet ve 82 yenilgi alırken, 54 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 284 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 314 gole engel olamadı.

26.02.2009


 

BORDEAUX'U YENEMEDİ

GALATASARAY, Avrupa kupalarında üst üste 3. kez eşleştiği Fransa'nın Girondis De Bordeaux takımına karşı galibiyet elde edemedi.

Son 3 sezonda, bugünkü karşılaşmayla birlikte Bordeaux ekibine karşı 5. maçını oynayacak sarıkırmızılılar, 2 kez rakibine boyun eğerken, 2 de beraberlik elde edebildi. 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan iki ekip arasında İstanbul'da yapılan ilk maç 0-0 berabere sona ererken, deplasmandaki maçı Galatasaray 3-1 yitirdi. 2007-2008 sezonunda UEFA Kupası 2. tur gruplarında deplasmanda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden de Fransız temsilcisi 2-1 galip ayrıldı. Bu sezon UEFA Kupası'nda yaşanan eşleşmenin 18 Şubat'ta oynanan ilk maçı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

26.02.2009


 

KADİR HAS STADI 8 Mart'ta açılıyor

KAYSERİ'DE yaptırılan ve 8 Martta Kayserispor-Fenerbahçe maçı ile sporseverlere ''merhaba'' diyecek Kadir Has Stadyumu'nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Türkiye'nin en modern stadı olacağı belirtilen Kadir Has Stadyumu'nda ilk resmi maç Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile Fenerbahçe arasında yapılacak. Stadyumun, bu maça yetiştirilmesi için çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Futbol Federasyonu'ndan gelen bir heyet, stadın karşılaşmaya hazır olabilmesi için incelemede bulunarak eksiklikleri tespit etti. Stadın yapımını üstlenen Kayseri İmar A.Ş. bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı.Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tarınç, yaptığı açıklamada, statta maç oynanması için tüm şartların yerine getirildiğini, ufak tefek detaylara yoğunlaştıklarını belirtti. Cuma günü yeniden statta incelemede bulunacak olan federasyon yetkililerinin son kararı vereceğini ifade eden Tarınç, şu bilgileri verdi: ''Federasyon yetkililerinin tespit ettiği eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bunlar ciddi sorunlar değil, ufak ayrıntılar. Bunları da bugün yarın tamamlayacağız. Federasyonun talebi doğrultusunda özürlüler ve refakatçileri ile ilgili koltuk düzenlemesi yapıyoruz. Elektrik aksamı tamamen devreye girdi. Jeneratörler hazırlandı ve bununla ilgili test çalışmaları yapılıyor. Skorbord devreye girdi ve ayarları yapılıyor. Işıklandırma sisteminin son kontrolleri yapılıyor. İnşaatla ilgili kalıntıların ortadan kaldırılması ve çevre düzenlemesi için çalışıyoruz. Bütün bunlar, bugün yarın sonuçlanacak. Stadın, 8 Marta hazır olması için hiçbir engel kalmayacak.''

26.02.2009


 

İbrahim Yattara'da büyük düşüş

TRABZONSPOR'UN Gineli oyuncusu İbrahima Yattara, bu sezon gösterdiği performansla eski sezonlara oranla büyük düşüş gösteriyor.

Bu sezon ligin 2. haftasındaki Ankaragücü maçında sakatlanarak 4 hafta sahalardan uzak kalan daha sonrada Katar'ın Al Sadd kulübüyle transfer görüşmeleri yaparak bir süre takımdan ayrı kalan İbrahima Yattara, 21. hafta sonunda 17 lig maçında görev alabildi. İbrahima Yattara, 14 maçta ilk 11'de sahaya çıkarken toplam bin 133 dakika görev yaptı. Gineli oyuncu, bu süre içerisinde sadece 1 gol asisti yapabilirken, 2 gol attı. İbrahima Yattara, Trabzonspor'a ilk geldiği 2003-2004 sezonunda fazla forma şansı bulamamasına karşın ligi asist kralı olarak tamamlamayı başarmıştı. Bordo-mavili futbolcu, söz konusu sezonda 30 maçın 15'inde sahaya ilk 11'de çıkmış ve bin 598 dakika oyunda kalarak ilk sezonu 5 gol, 12 asist ile tamamlamayı başarmıştı.

26.02.2009


 

Beşiktaş'ın yedekleri suskun

BEŞİKTAŞ'TA Turkcell Süper Lig'de geride kalan 21 haftada, yedek kulübesinden oyuna girenler skora çok fazla katkıda bulunamadı.

Siyah-beyazlılar, 21 haftada toplam 33 gol atarken, bunların sadece 2'si sonradan oyuna girenlerden geldi. 31 golü ilk 11'de oyuna başlayan futbolcular kaydederken, 1 golü ise Denizlispor maçında Roman Kratochvil kendi kalesine attı. Sonradan oyuna giren futbolcular içinde gol kaydeden tek futbolcu Brezilyalı golcü Bobo oldu. Bobo, sonradan oyuna girip 2 gol kaydederken, siyah-beyazlılarda Brezilyalı futbolcu dışında yedek kulübesinden gelip skora katkıda bulunan futbolcu bulunmuyor. Brezilyalı futbolcu, ligin 10. haftasındaki Kocaelispor maçında son 12 dakikada oyuna girmiş ve takımının 5. golünü kaydetmişti.

26.02.2009


 

F.Bahçe'de Edu çalışmalara başladı

FENERBAHÇE'DE sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Brezilyalı savunma oyuncusu Edu takımla çalışmalara başladı.

Antrenmanda yer almayan Josico'nun takımdan önce çalışma yaptığı bildirilirken, tedavileri süren Selçuk ve Abdülkadir antrenör Dolu Arslan yönetiminde çalıştı. Sol elinde çatlak bulunan Emre, çift kale maçta eline aldığı darbeyle sakatlık geçirdi. Emre yapılan tedavi ve eline sarılan bandajın ardından antrenmana devam etti.

26.02.2009


 

Sivasspor başarır mı?

Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kaybettiği haftada Anadolu'nun göz bebeği Sivasspor altın değerindeki 3 puanı alıp, bu hafta oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesinde şampiyonluk yarışında 'bende varım' mesajını daha bir iştahla göstermiş oldu.

Süper Ligde maçlar eskiye nazaran bir hayli çekişmeli geçiyor. Anadolu'daki bir takımın lider olması da bu tabloyu daha iyi gösteriyor. Eskide 4 büyükten birisinin aldığı kupaya bu sene farklı talipler var. Yiğidoların sazı ellerine almasıyla 4 büyüklerin telaşı 2 teknik direktörün gitmesine, 1 tanesinin de bavullarını hazırlamasına sebep oldu. Trabzonspor'un 3 puan önünde olan Sivasspor, Fenerbahçe'yi yenmesi halinde artık şampiyonluk öyküsünü yazma hesaplarını yapacak. Geçen seneki başarısının tesadüfî olmadığını tüm kem gözlere bir defa gösterme imkanına kavuşacak.

Sivasspor'u diğer büyük takımlardan ayıran en önemli özeliği futbolcuların tüm güçlerini ortaya koyup, galibiyeti herkesten çok istemelerinden kaynaklanıyor. Ayrıca başarılı teknik analizleriyle takımlara kök söktüren genç teknik direktör Bülent Uygun'u da unutmamak gerekir. Diğer 4 büyüklere baktığımızda devasa bütçelerine, iyi oyuncularına, iyi teknik direktöre, yüksek primlere rağmen istenileni veremiyorlar. Ruhsuz oyun yapıları, kimin ne yaptığı beli olmayan tavırları kaybetmelerindeki en büyük engeli teşkil ediyor.

Bu sene şampiyon Anadolu'dan çıkacak sesleri artık hiç kulakları tırmalamıyor. Türkiye'de nerdeyse herkesin ortak isteği Anadolu'dan bir takımın şampiyon olmasıdır. Şu anda buna en yakın takım Sivasspor. 4 büyük takımın mirasına konması için; biraz daha bu güzel oyununu devam ettirmesi gerekir. Herkesin gönlünde taht kuran Yiğidolar, olağan hale gelen şampiyonluk seyrini değiştirecekler mi? Bu zor sorunun cevabı 12 hafta sonra belli olacak.

ÇETİN KASKA

26.02.2009


 

Hidayet'in 16 sayısı Magic'e yetmedi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Chicago Bulls'a 120-102 yenilirken, milli basketbolcu 16 sayı üretti.

United Center'da 21 bin 902 kişinin izlediği karşılaşmanın 37 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu, 16 sayı, 4 ribaunt ve 2 asist kaydetti. 7 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Magic'i, 26 sayı ve 12 ribauntla maçın en skoreri olan Dwight Howard da kurtaramazken, Courtney Lee'nin 14 sayılık çabası da takımın yenilgisini önleyemedi.

26.02.2009


 

Phelps Mayıs'ta tekrar havuzlarda

PEKİN-2008'in 8 altın madalyalı ismi ABD'li yüzücü Michael Phelps, 3 aylık men cezasının ardından ilk kulacını, ABD'nin Charlotte kentindeki UltraSwim yarışlarında atacak.

Geçen yıl Kasım ayında katıldığı bir okul partisinde esrar içerken görüntülenen fotoğraflarının, ay başında İngiltere'deki bir gazetede yayımlanmasının ardından 3 aylık müsabakalardan men cezasına çarptırılan Phelps'in antrenörü Bob Bowman, başarılı yüzücünün, Mayıs ayında havuzlara döneceğini söyledi.

26.02.2009


 

G.Saray bayanları potada Rus Chevakata ile oynuyor

GALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında bugün İstanbul'da, Rusya temsilcisi Chevakata ile karşılaşacak.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.30'da başlayacak. Deplasmanda yapılan ilk maçı 79-65'lik skorla kazanan Galatasaray, bugünkü rövanşı 13 sayı farkla yitirse dahi yarı finale yükselerek, geçen sezonki tarihi başarısını tekrarlayacak. Galatasaray, turu geçmesi durumunda, yarı finalde, Athinaikos (Yunanistan)-Dinamo Kursk (Rusya) eşleşmesinden turu geçecek ekiple karşılaşacak.

26.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır