"Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Pilotlarımız birer kahraman

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uçağın yumuşak zemine düşmesi ve yangın çıkmamış olmasının, can kaybının artmaması için önemli bir sebep teşkil ettiğini belirterek. kaza sırasında pilotların kahramanca hareket ettiğini söyledi. Yıldırım, “Pilotlarımız hayatını kaybetti. Kazanın nedeni ne olursa olsun, sorumlu kim olursa olsun, kendi hayatları pahasına bu kazada en az zayiatın verilmesi için olağanüstü gayret gösteren pilotlarımızı takdirle anıyorum” dedi.


KARA KUTU PARİS’E GÖNDERİLDİ

THY’nin İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanına inişe geçtiği sırada düşen Tekirdağ uçağıyla ilgili adlî ve teknik çalışmalar sürerk

Sıra enkazın kaldırılmasında

İNİŞE geçtiği sırada kaza yapan Tekirdağ uçağının enkazı etrafında sabaha karşı yoğun bir çalışma başlatıldı.


  Ergenekon sanığına askerî ceza

GENELKURMAY Askerî Mahkemesi, “Askeri Eşyayı Gizlemek” suçlamasıyla yargılanan Ergenekon davası sanıklarından Fikret Emek hakkında, 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verdi.


  Behçet Oktay toprağa verildi

EMNİYET Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın cenazesi, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde toprağa verildi.


  Veli Küçük de hastanede

Ergenekon tutuklu sanığı Veli Küçük, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı.


  İktidar bedel ödetiyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, son 6 ayda 650 bin kişinin işsiz kaldığını belirterek, ‘’Türkiye, iktidarın ekonomi anlayışındaki kısırlığın bedelini ödemektedir’’ dedi.


  Öğrencilere ücretsiz ulaşım vaadi

Demokrat Parti’nin (DP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kenan Nuhut, belediye başkanı seçilmesi halinde üniversitelerde örgün eğitim gören bütün öğrencilerin belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlayacaklarını bildirdi.


  ‘Burnunu sürtmek için’ tutuklatmışlar!

Türk siyasi tahirine postmodern darbe olarak adını yazdıran 28 Şubat süreci, aradan geçen 10 yıldan fazla süreye rağmen tartışılmaya devam ediliyor.


  En büyük engel anayasa

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Türkiye’nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel anayasadır’’ dedi.


  Hükümete yeni yetki tırpanı

Anayasa Mahkemesi, Bakanlar Kuruluna, ihracatçı birlikleri, ithalatçı birlikleri ve bunların üst kuruluşlarının teşkilâtlanma, işleyişleri, gelirleri, gelirlerinin kullanım esasları, iştigal sahaları, denetimleri, organları ve üyeliğe ilişkin esasları ile üyelerinin hak ve yükümlülüklerini gösteren statülerini belirleme yetkisi tanıyan yasa hükmünü iptal etti.


  Mitchell, Gazze için liderlik yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell’ı kabul etti.


  İsrail’de saygısızlık

İsraİl’de Hıristiyanları kızdıran programın ardından bu kez de Tv programında yarışmacılardan birinin ayakkabısına “Muhammed” adını takması, İsrailli Arapları ve İslâm toplumu liderlerini öfkelendirdi.


  BTC’de 700. tanker müjdesi

Hazar petrollerini Türkiye üzerinden dünya pazarlarına taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattından 700. tanker de yüklenerek yola çıkarıldı.


  ROMANLARDAN CAMİ VE KUR’ÂN KURSU

Sakarya’da 102 yıllık mahallelerinde bu güne kadar cami olmayan Roman vatandaşlar mahallelerine cami ve Kur’ân kursu yapmak için dernek kurdu.


  Askerliğin camide yapıyor

Almanya’da yaşayan Türklerin açtığı ibadethaneler ve sosyal faliyet gösteren dernekler, Alman makamlarının kıstaslarını yerine getirdikleri zaman “sivil askerlik” yapılabilen müesseseler olarak kabul görmeye devam ediyor.


  “Pahalı çay ve hamburger bir insan hakları ihlâlidir”

Antalya Havalimanı’ndaki kafeteryalarda çayın 6 TL’ye hamburgerin de 15 TL’ye satıldığı şikâyetini değerlendiren İl İnsan Hakları Kurulu, tarifelerin neye göre belirlendiğinin ve onaylandığının araştırılmasına karar verdi.


  İDSB Konseyi FAS’ta toplanıyor

İslâm Dünyası STK’ları Birliği (İDSB) Konseyi 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında, Mehdi Ben Aboud Araştırma Çalışma ve Enformasyon Vakfı’nın ev sahipliğinde Fas’ın Kazablanka şehrinde toplanıyor.


  KKTC üniversitelerinde af

BaşbakanlIk Kıbrıs İşleri Başmüşavirliğince, "KKTC üniversitelerinde eğitim görürken her ne sebeple olursa olsun eğitimlerini tamamlayamamış bütün öğrenciler için öğrenci affı çıktığı hatırlatılarak, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin de üniversitelerine müracaat etmeleri kaydıyla aftan yararlanabilecekleri" bildirildi.


  Antalya yağışa doydu

Antalya’da önceki günden bu yana devam eden gece ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran yağış, hayatı etkiliyor.


  Ayrılmaz ikili Bolu yollarında

Düzce Yeni Asya okuyucularının büyük gayret ve fedakârlıkları, başta Cem Hatipoğlu ve arkadaşlarının gayretleri ile gerçekleştirilen; devasa reklâm tabelâsı, İstanbul-Ankara otobanı ve D100 (E5) karayolunun yan yana paralel olduğu bir noktasında gidiş ve geliş istikametlerinden de çok net bir şekilde görülebileceği bir konumda, Bolu’dan Ankara istikametindeki çıkışın 14. km'sinde yerini aldı.


  Sİgara ve alkol, kİtle İmha sİlÂhlarI gİbİ

Türkİye Yeşilay Cemiyeti’nin bu yıl ilk olarak düzenlediği uluslar arası organizasyonlardan biri olan “Uluslar arası Kültür Sanat ve sağlık Festivali” The Marmara otelinde yapıldı.


  Discovery 12 Mart’ta fırlatılacak

ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), daha önce birkaç kez ertelenen uzay mekiği Discovery'nin 12 Mart'ta fırlatılmasının planlandığı bildirildi.


  A. Yüksel Özemre Kültür Merkezi açıldı

Ümranİye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ahmet Yüksel Özemre Kültür Merkezi’nin resmî açılışı düzenlenen bir törenle yapıldı.


  MAG gönüllüsü oldular

HalkI tabiî afetlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın (MAG) Pratik Saha Eğitim çalışması gerçekleştirdiği Kâğıthane Hürriyet Mahallesi’nde 44 kişilik MAG ekibinin eğitimleri tamamlandı.


  Birgi’li çocuklar su kabağı yetiştirecek

Yöreye özgü bitki örtüsünün simgelerinden biri olan su kabağını yaşatmak amacıyla, ÇEKÜL Vakfı Küçük Menderes Havza Koordinatörü Arkeolog Emin Başaranbilek ile vakıf gönüllüsü Ziraat Mühendisi Özkan Akgün’ün girişimleriyle başlayan ve öğrenciler tarafından sahiplenilen bu farklı çalışma için ilk adımı atıldı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır