"Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BİR NESİL HEBA EDİLDİ

Kemal Alemdaroğlu döneminde İÜ’de başarılı bir akademisyenken, 28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle görevinden uzaklaştırılan Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş da o günleri değerlendirirken, “Anadolu’yu gezdikçe gözlerinden zekâ fışkıran, başörtüsü ve katsayı sebebiyle okuyamayan genç kızları gördükçe hâlâ yüreğim parçalanır” diye konuştu.

Pırıl pırıl çocuklar başörtülü diye harcandı

DOÇ. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Rektör Kemal Alemdaroğlu döneminde İstanbul Üniversitesi’nde başarılı bir akademisyenken, 28 Şubat sürecinde kendini birden sıradan ev işleri yapan biri olarak bulduğunu belirterek, “Bir dönemdi geldi geçti. Mağdurları biz olduk. Hâlâ Beyazıt’a yolum düştüğünde üniversite tarafına bakamam” dedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un eşi Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş, 28 Şubat süreci ve sonrasında yaşadıklarını değerlendirirken, “Bu konu, hiç şüphesiz benim hayatımda derin etkileri olan acı hatıramdır. Uzun yıllar büyük emek vererek elde ettiğim kariyerime, profesörlüğe az bir süre kala veda etmek zorunda bırakıldım. 28 Şubat sürecinin antidemokratik ve baskıcı uygulamalarından en çok etkilenmiş olan kurumların başında İstanbul Üniversitesi vardı. Alemdaroğlu’nun rektör olarak göreve başlamasıyla birlikte hedef seçildim ve hemen açığa alındım” diye konuştu.

Bütün hukuk kuralları ve hukuk sistematiği tamamen altüst edilerek 6 ay gibi kısa bir sürede mustafi addedildiğini kaydeden Kurtulmuş, “O zamanlar bu dönemin bu kadar uzun süreceğini hiç tahmin etmemiştim. Mahkemenin lehime sonuçlanacağını ve çok kısa sürede üniversiteye geri döneceğimi sanıyordum. Maalesef Türkiye’de, hukukun da siyasallaşmasının etkisiyle, bütün mahkemeler kısa sürede aleyhime sonuçlandırıldı” şeklinde konuştu.

BEYAZIT’TA, ÜNİVERSİTE TARAFINA BAKAMAM

UZAKLAŞTIRMA kararını ilk okuduğunda, gözlerine inanamadığını aktaran Kurtulmuş, “Bu kadar hukuksuzluk yapılabileceğini tahmin bile etmiyordum. Sonra mahkeme süreçleri başladı, fakat bu malûm dönemde hukuk da siyasallaşmıştı. Tüm mahkemeler aleyhime sonuçlandı” diye konuştu. Kararın yaşantısını tamamen değiştirdiğini anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Başarılı bir akademisyenken, bu kararla birdenbire sıradan ev işleri yapan birisi haline geldim. Ne gariptir ki sosyal güvenlik hocası iken hiçbir sosyal güvencem olmadan kendimi ortada buldum. Bu tabiî ki hâlâ içimde çok büyük bir sızıdır. Beyazıt’a yolum düştüğünde üniversite tarafına bakamam. Beraber, aynı dönemde asistan olduğum arkadaşlarımın hemen hepsi şu an üniversitede profesörlük yapıyor. Ben onlardan daha az kabiliyetli ve daha az çalışkan olduğum için hocalık yapamıyor değilim. Bir dönemdi geldi geçti, mağduru bizler olduk.”

28 ŞUBAT YASAKLARI HÂLÂ MAĞDUR EDİYOR

28 ŞUBAT sürecinde, bazı üniversite yöneticileri bütün ilgi ve dikkatlerini başörtüsü avcılığına yoğunlaştırdığı için üniversitelerde bilimsel seviyenin ihmal edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Anadolu’yu gezdikçe gözlerinden zekâ fışkıran, başörtüsü ve katsayı nedeniyle okuyamayan genç kızları gördükçe hâlâ yüreğim parçalanır. Ülkemizin geleceği olan bu pırıl pırıl, cin gibi çocuklar sırf başörtülü diye bu kadar kolay harcanmamalıydı. Aradan geçen bunca zamana ve parlamentoda eşleri başörtülü bir çok milletvekili, bakan, hatta başbakan ve cumhurbaşkanı olmasına rağmen hâlâ başörtüsü meselesinin çözülememiş olması trajikomik bir durum. Bu meselenin çözümü için CHP’nin mahalli seçimler arefesinde çarşaflılara rozet takmasını olumlu bir adım olarak görüyorum. Eğer oy kaygısıyla böyle davranmıyorlarsa, onlar için başörtülüler sadece seçmen olarak anlam ifade etmiyorsa, hep birlikte başörtüsü problemini çözebileceklerine inanıyorum. Bu konuda herkes iyi niyetli, samimî ve politik kaygılardan uzak davranırsa, çok kısa sürede sorun çözülebilir.”

28.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YARGISIZ İNFAZ YAPILDI

  YASAKLAR KALKMADI

  BİR NESİL HEBA EDİLDİ

  BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI İNSAN HAKKI İHLÂLİ

  Türkiye, Avrupa Birliğinin bir parçası

  Egemen Bağış’a göre sicilimiz düzgün

  Papa: Dünyevî ihtiraslarımız krize yol açtı

  Kriz, seçim kampanyalarını da etkiledi

  Topbaş hakkında suç duyurusu

  28 Şubat'a farklı bakış

  Dünya Bankasından kriz düzeltmesi

  ‘Meclisin toplanmaması’ tarih olacak

  Vatandaşa ‘su’dan araştırma

  Balıkesir, parlayan yıldız

  Doğuda kar-kış devam

  Baz istasyonlarından şikâyet arttı

  Bakan Atalay: Oktay’ın ölümü intihar gözüküyor

  Genelkurmay’dan Kürtçe TV’ye şartlı destek

  Ölüm kuyuları kazılacak

  “Ergenekon” haberlerine soruşturma

  İsrail, B. Şeria’ya yerleşiyor

  Hillary, Türkiye’ye geliyor

  KPDS’ye başvurular 2 Mart’ta başlayacak

  Malezyalı Hıristiyanlar da “Allah” diyecek

  Sağlıksız hayat tarzı birinci kanser sebebi

  Meteor taşları açık arttırmayla satılacak

  İsviçrelilerin keyfi yerinde

  Çalındığını haber veren cüzdan ürettiler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır