"Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

YASAKLAR KALKMADI

28 Şubat’ın 12. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci, “Bu kirli dönemde rol alanlar gerçekleştirdikleri sayısız hukuk dışı icraatın kapatılıp, unutulmasını; hâlâ büyük çapta mağduriyetler üretmeye devam eden dayatmalarının aynen sürdürülmesini istiyorlar” dedi.

28 Şubat, mağdur etmeye devam ediyor Özgür-Der’den yapılan yazılı açıklamada, aradan geçen 12 yıla rağmen, Türkiye’nin 28 Şubat sürecinin hukuksuzluklarıyla hesaplaşmadığı belirtildi. Darbeci düzenin sahipleri ve işbirlikçilerinin, önceki darbe süreçlerinde kazandıkları alışkanlıklarını, 28 Şubat darbe süreciyle ilgili olarak da sergiledikleri kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“‘Biz yaptık, oldu!’ mantığından hareket eden egemenler, bu kirli dönemde ülke genelinde gerçekleştirdikleri sayısız hukuk dışı icraatın kapatılıp, unutulmasını, hala büyük çapta mağduriyetler üretmeye devam eden dayatmalarının aynen sürdürülmesini istiyorlar. Oysa halkın geniş kesimlerinin açık biçimde zulme uğramasına yol açan bu uygulamalara göz yummanın hukuksuzluğa boyun eğmek olduğu tartışmasızdır.”

28 ŞUBAT-ERGENEKON İRTİBATI ÖRTÜLMESİN!

Açıklamada, Ergenekon davası vesilesiyle açığa çıkan belgeler ve ifşaatların, 28 Şubat sürecinin sahiplerinden, planlayıcıları ve uygulayıcılarından, gerek kurumsal açıdan, gerekse de şahsi bazda işledikleri suçların, yürüttükleri kirli ilişkilerin hesabının sorulması gerektiğinin açık biçimde ortaya koyduğu vurgulandı. Bu kirli süreçte rol alanların pek çoğunun, dahil oldukları Ergenekon batağında ülkeyi karanlık bir tünele, bir darbe ve kaos ortamına sokmak üzere kirli faaliyetlerini devam ettirdiklerinin kesinleştiği ifade edilen Özgün-Der açıklamasında şöyle denildi:

“Tüm bu tablo, Ergenekon adı verilen darbeci çete tehdidinin gerçek mânâda savuşturulması için 28 Şubat sürecinin baş aktörlerinin de mutlaka üzerlerine gidilmesi ve darbeci yapılanma içinde yer almış zevattan çeteci faaliyetlerinin hesabının sorulması gerektiğini göstermektedir. Şu veya bu gerekçeyle bundan kaçınılmasının dâvâyı sulandırma, örtme taktiği izleyen çevrelerin baskısına boyun eğmek anlamına geleceği açıktır.” Açıklamada, bu yöndeki taleplerini dillendirmek üzere 28 Şubat darbe sürecinin yıl dönümünde duyarlılık sahibi olanları bugün değişik illerde yapılacak eylemlere katılmaya çağrıldı.

28.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YARGISIZ İNFAZ YAPILDI

  YASAKLAR KALKMADI

  BİR NESİL HEBA EDİLDİ

  BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI İNSAN HAKKI İHLÂLİ

  Türkiye, Avrupa Birliğinin bir parçası

  Egemen Bağış’a göre sicilimiz düzgün

  Papa: Dünyevî ihtiraslarımız krize yol açtı

  Kriz, seçim kampanyalarını da etkiledi

  Topbaş hakkında suç duyurusu

  28 Şubat'a farklı bakış

  Dünya Bankasından kriz düzeltmesi

  ‘Meclisin toplanmaması’ tarih olacak

  Vatandaşa ‘su’dan araştırma

  Balıkesir, parlayan yıldız

  Doğuda kar-kış devam

  Baz istasyonlarından şikâyet arttı

  Bakan Atalay: Oktay’ın ölümü intihar gözüküyor

  Genelkurmay’dan Kürtçe TV’ye şartlı destek

  Ölüm kuyuları kazılacak

  “Ergenekon” haberlerine soruşturma

  İsrail, B. Şeria’ya yerleşiyor

  Hillary, Türkiye’ye geliyor

  KPDS’ye başvurular 2 Mart’ta başlayacak

  Malezyalı Hıristiyanlar da “Allah” diyecek

  Sağlıksız hayat tarzı birinci kanser sebebi

  Meteor taşları açık arttırmayla satılacak

  İsviçrelilerin keyfi yerinde

  Çalındığını haber veren cüzdan ürettiler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır