"Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

F.BAHÇE'DE TEK SORUN LUİS ARAGONES Mİ?

Bu sene beklentilerin uzağında yer alan Fenerbahçe, geçen seneki başarısını mumla arıyor.

Sezona büyük beklentiler, büyük hedefler, büyük iddialarla giren takım şuanda hüsran yaşıyor. Şampiyonlar Ligindeki başarısızlık ve akabinde ligde alınan kötü sonuçlar hem taraftarın hem de yönetimin sabrını taşırdı. Taraftarın çoğu takımın zikzak çizen oyun anlayışından ve futbolcuların ruhsuz, mücadele azmi göstermeyen oyununda hoşnut olmadılar. Bunun neticesinde tribünlerin çoğu boş kaldı. Takımı ateşleyen bir gelenek olmadığı zaman başarısızlıklarda kaçınılmaz oluyor.

Gençlerbirliği maçından sonra 2. Başkan Ali Koç, "Bu oyunla şampiyonluk zor. Tünelin ucunda ışık azalıyor" diyerek başarısızlıkların artık ciddi anlamda sorun teşkil etiğini göstermiş oldu. 2 yıl öncesine baktığımızda her şey yerine oturmaya başlamıştı. Yapılan harika transferler ve sürekli yükselen bir form grafiği vardı. 2 yıl içerisinde yapılan bazı yanlışlar, takımın var olan iskeletine önemli ölçüde zarar verdi. Getirilen teknik adamlar istenileni veremedi. Teknik adamlarla takım arasında uyum sorunu hep yaşandı. Oyun sistemine uymayan transferler yapıldı. Ayrıca bu transferlere tonla para verildi.

Aurelio gittikten sonra onun yerine alınan Maldonado, Josico vasatı aşamadılar. Kezman, Güiza, Emre hakeza, takımı harekete geçiren, lokomotif görevini üstlenen Tuncay gibi bir adamın yeri doldurulamadı. Takım kaptanlığı Alex'e verilince abi rolünü üstlenecek ve takım ruhunu pekiştirecek bir futbolcu hep arandı. Aragones'le Fenerbahçe takımı hiçbir şekilde uyumlu bir beraberlik yaşamadı. Buna ister sistem diyelim isterse de yapılan yanlış transferler. Yani yanlış bir şeyi varlığı söz konusudur.

Oysa tesisleşme bazında baktığımızda Fenerbahçe diğer kulüplere örnek teşkil edecek hamleler yapıyor. Örneğin; Fenercell hayatımıza girdi. Ama bu başarılı hamleler hep alınan kötü skorların gölgesinde kalıyor. Maça gelen taraftar maçta tat almadığı zaman yapılanları göz ardı ediyor. Yapılacak olan hemen radikal kararlar alıp, herkesin üzerine düşeni yapmasıdır. Yol yakınken hatalarda dönülmeli, disiplinsiz hareketlerde bulunan oyunculara gereken yapılmalıdır. Aragones'in tazminatını bahane edip göndermemek, göz göre göre bir takımın kül olmasına vesile olmaktır. Tabi tek sorun Aragones olarak görülüyorsa. Sivasspor karşısında güzel bir oyun sergileyip onu yenerse ve 25 yılık Türkiye kupası hasretine son verirse belki bir nebzede olsa hayal kırıklığına uğrattığı herkesin gönlünü çalabilir.

ÇETİN KASKA

28.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BU ZAFER UNUTULMAZ

  Bordeaux İstanbul'da yıkıldı

  UEFA: Sabri'nin son dakika golü Galatasaray'ı acıdan kurtardı

  G.Saray-Hamburg maçı 12 Mart'ta oynanacak

  Kewell'in golleri coşturuyor

  Kupa sana yakışır

  F.Bahçe lider Sivasspor'u Kadıköy'de konuk ediyor

  Dalgın Fransız spikeri canlı yayında gaf yaptı

  İspanyol takımlarının Avrupa'da kara haftası

  Potada lider Efes ile ikinci G.Saray bugün karşılaşıyor

  F.BAHÇE'DE TEK SORUN LUİS ARAGONES Mİ?

  TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

  BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

  BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır