"Gerçekten" haber verir 03 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

KÜFÜRE ‘DUR’ DİYEN YOK

BEKO Basketbol Ligi'nde, pazar günü oynanan maçta Beşiktaş Cola Turka'ya 110-95 mağlup olan Fenerbahçe Ülker'de üzüntü yaşanırken, karşılaşmada edilen küfürlere ise tepki gösterildi. Şube direktörü Nedim Karakaş, Beşiktaş Cola Turka ile deplasmanda oynadıkları her maçta sürekli olarak küfre maruz kaldıklarını dile getirerek, ''3 saat boyunca süren bu küfürlere kim dur diyecek? Yıllardır orada hep aynı şeyleri yaşıyoruz. 2 anons yapıldı ama yine bir şey değişmedi. Beşiktaş Kulübü'nün anonsçusu bile hakemlerden önce 'lütfen küfür' etmeyin diye anons yapıyor'' dedi. Küfürler nedeniyle kimsenin bir şey yapmadığını savunan Karakaş, ''Ne hakemler, ne federasyon, ne gözlemci, ne de emniyet kuvvetleri bir şey yapmıyor. Camiaya, şahıslara, insanlara küfür ediliyor. Buna bir 'dur' diyen olması lazım. Yapılanların bir şekilde cezalandırılması lazım'' diye konuştu. Nedim Karakaş, federasyonun ceza sisteminin yanlış olduğunu da iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şimdi ne olacak; örneğin 10 bin TL ceza ve belki 1 maç saha kapatma cezası. Ama günahı ben çekiyorum, avantajı başkası alacak. Bana göre, Fenerbahçe maçında küfür ediyorsa, ileride, aynı sahada oynanacak ilk Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanmalı. Bu şekilde düzeltilmesi lazım.''

03.03.2009


 

Ayhan: Son dönemimde Avrupa'da oynayacağım

GALATASARAY'IN tecrübeli orta saha oyuncusu ve takım kaptanlarından Ayhan Akman, şu anki futbol anlayışına daha genç yaşlarda sahip olması halinde, daha farklı yerlerde olabileceğini söyledi. Galatasaray Dergisi'nin mart ayı sayısında röportajı yer alan Ayhan Akman, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği 8 yılı, futbol oynadığı diğer dönemlerden ayrı tuttuğunu belirterek, ''Ben futbolu 23-24 yaşlarından sonra daha bilinçli bir şekilde oynamaya başladım. Bunda Galatasaray'ın da etkisi vardır. Şu anki futbol mantalitemi daha erken yakalayabilseydim, daha farklı yerlerde olabilirdim. Ama çeşitli yanlışları oluyor insanın'' dedi. Son dönemdeki tartışmalı hakem kararlarının takımı psikolojik anlamda etkilediğini aktaran Ayhan, ''Geçtiğimiz ay içinde oynadığımız 4 maçlık periyotta 3 maçı 10 kişi tamamladık. Çok basit kartlar gördük. Üst üste gelince bizim de sinirlerimiz bozuldu. Bunlardan etkileniyoruz. Acaba bu hafta maçımızda ne olacak diye düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. Galatasaray'la 3 yıllık sözleşmesi bulunduğunu ve futbol hayatının son dönemlerinde yurt dışında futbol oynamak istediğini dile getiren sarı-kırmızılı futbolcu, şunları söyledi: ''Avrupa'ya gitmemeyi kendimde kesinlikle kayıp olarak gördüm. Belki son dönemde böyle bir fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Çok büyük takımlar olmayabilir, ama son dönemler için böyle bir düşüncem olabilir. Yurt dışında yaşamayı da çok istedim.''

03.03.2009


 

Karizmatik hoca şart

Gelişini içime sindirememe rağmen Bülent Korkmaz G.Saray'ın başına teknik direktör olarak görevlendirildi.. Bülent Korkmaz'a karşı bu düşüncem Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenör olarak görev yaparken, Ankara'daki G.Saray-G.Birliği maçındaki saha kenarındaki tavırları yüzünden oluşmuştu. Mesut Bakkal zaten gerekli taktikleri veriyor olmasına rağmen, Bülent Korkmaz'ın G.Birliği'nin gol atmasından sonraki hareketlerini ben hazmedememiştim. Çünkü Bülent, G.Saray'a yıllarını vermiş, kariyerinin en üst seviyesine G.Saray'da ulaşmıştı.

Ancak oyunculuğunun son döneminde kadro dışı kalmalar ve kendisinin kulüpten ayrılışında kırgınlıklar olmuştu. Tıpkı Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif ve diğer UEFA şampiyonu kadrosunun oyuncuları gibi. Bu çok anlamsızdı. G.Saray kulübü bir kurum. Ve bu isimler G.Saray'la özdeşleşmiş isimler. Bunlar sadece o kurumda görev yapmış olan yönetici, başkan, antrenör gibi şahıslar kırgın olabilirler. Kurumu hedef alan tavır ileride tavrı alan kişileri zor durumda bırakabilir. Nitekim Bülent Korkmaz G.Saray'a bir anlamda yuvasına geri döndü. Umarım Ankara'da olanlar taraflar arasında unutulur.

Yönetim teknik adam değişikliği hamlesini geç bile yaptı. Değişikliğin olumlu etkilerini iki maçta gördük. Bu iki maçta G.Saray açısından son derece önemliydi. Bordeaux' un elenmesi ne kadar önemliyse, ligden kopmama adına Konya maçı da o kadar önemliydi. Ancak G.Saray, Bordeaux maçındaki iyi futbolu Konya'ya karşı sergileyemedi.

Yinede kazanmasını bildi. Bu durumu Bordeaux maçı yorgunluğuna bağlayalım. Ama G.Saray daha iyi olacağının sinyalini bu iki maçta verdi. Daha inançlı ve azimli olmayı oyuncular benimsemiş göründüler.

SAİD OKUR

03.03.2009


 

Beşiktaş kupada Ankaraspor önünde

FORTİS Türkiye Kupası'nda yarı final ilk maçları bugün ve 4 Mart Çarşamba günü oynanacak. Kupada bugün Ankaraspor ile Beşiktaş, Yenikent ASAŞ Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Yarı finalin diğer maçı ise 4 Mart Çarşamba günü Fenerbahçe ile Sivasspor arasında yapılacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20.00.

03.03.2009


 

Mehmet Okur Utah Jazz'ı yine sırtladı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, Golden State Warriors deplasmanından 112-104 ile galip ayrılırken, milli basketbolcu 23 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Oracle Arena'daki maçın 26 dakikasını sahada geçiren Okur, 23 sayı ve 5 ribaundla oynadı. Okur'un takım arkadaşlarından Ronnie Brewer 21 sayı, 9 ribaunt ve 6 asist kaydederken, Paul Millsap ve Kyle Korver da 17'şer sayı üretti.

03.03.2009


 

Trabzon'da Yattara'nın dönüşü

TRABZONSPOR'DA görev yaptığı 6 sezon içerisinde en verimsiz dönemini yaşayan İbrahima Yattara, Antalyaspor maçındaki asisti ile ligde uzun bir aradan sonra takımının skoru değiştirmesine katkıda bulundu. Umut'a yaptığı asistle takımının galip gelmesinde önemli rol oynayan Gineli oyuncu, ligde 13 haftalık bir aradan sonra asist yaptı. En son ligin 9. haftasında bordo-mavili takımın deplasmanda 4-0 kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında asist yapan İbrahima Yattara, ligde 12 haftalık bir aradan sonra asist yaptı. Ligde 2 golü bulunan Yattara, asist sayısını da böylece 2'ye çıkarmış oldu.

YANAL: YATTARA'YI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Yattara'yı herkes gibi kendilerin de çok sevdiğini belirterek, ''Yattara, olağanüstü güzel bir insan. Performansını ortaya koyamadığı için müthiş bir huzursuzluk içinde ve belki de en verimsiz sezonlarından birini yaşıyor. Yapmak istiyor ama yapamıyor. Onu asla kaybetmek istemiyoruz'' dedi. Bazen oynatmamanın oyuncuların kendilerine gelmesini sağlamak yönünde değişik bir yöntem olduğunu kaydeden Yanal, ''Keşke onu daha yüksek bir performans içinde oynatabilsek. Bir kaç hafta içinde kendine geleceğinden eminim. Yattara, rakipler için tehlikeli bir silah. Randımanı şu anda düşük ama onun daha iyi olması için biz de üzerimize düşeni yapacağız. Yattara'yı bu konuda hem ben uyarıyorum, hem de arkadaşları uyarıyor. Yapabileceklerini sorgulamak yerine, arkadaşları da ona destek veriyor'' diye konuştu. Antalyaspor maçının devre arasında kendisine neler yapabilecek düzeyde olduğunu anlattıklarını ifade eden Yanal, bu futbolcunun daha iyi bir düzeye geleceğine inandığını kaydetti.

03.03.2009


 

Kolayı zor yapmak

Antalyaspor maçı gösterdi ki, Trabzonspor iç saha maçlarında dış saha maçlarına göre çok daha fazla zorlanacak. Ersun Yanal, tüm hazırlıklarını iç saha maçlarına göre yapmalı. Denizli karşısında hiçbir şey üretemeyen Trabzonspor, Antalyaspor karşısında oldukça üretkendi. Bu üretkenlik daha maçın ilk yarısında Trabzonspor'a iki ya da üç gol kazandırabilirdi ama golcüler gol vuruşlarında dikkatsizdi. Yattara maçın ilk yarısında iki net gollük orta kesti Gökhan ve Umut'a. Bir de Colman'ın kaçırdığı. Daha ne olsun!

Denizli maçında ne oynasam diye düşünen Trabzonspor Antalya karşısında boş alanları iyi kullandı. Trabzonspor boş alanı bulunca kendini de buluyor. Maçın hem ilk yarısında hem de ikinci yarısında Yattara'nın sağdan ısrarla getirdiği toplardan biri gol olması muhtemeldi. Sylva-Yattara-Umut ile gol atmanın basitliğini gösterdiler. Bu gol tipik bir Ersun Yanal golüydü. Çünkü Yanal, en kısa ve en hızlı şekilde gole git de nasıl gidersen git felsefesine inanan bir hoca. Bize göre çağdaş futbolda bu var. Sistem, oyun, topu dolaştırma, sıfıra inme. Bunları inkar etmiyoruz ama bu şekilde gole daha geç ya da hiç ulaşamıyorsanız, o zaman da başarısız görülüyorsunuz. Trabzonspor modern oynuyor.

Yanal geçtiğimiz hafta Denizli maçındaki hatasını az daha tekrarlıyordu. Denizli maçına Yattara'sız başladı, Gineli'yi de oyuna geç aldı. Bu hafta az daha Yattara'yı dışarı alacaktı ki Yattara o müthiş diriplingi attı ve gol geldi. Yanal, tribünleri çok fazla dinliyor. Bu takımı tribünler değil kendisi yapsın. Üstelik anlamadığım Yattara'nın neden eleştirildiği. Televizyondaki spiker bile Yattara'yı eleştirdi hatta Serdar Bali bile. Ee ne oldu! Yattara ilk yarı iki üç net gollük orta kesti. Onlardan biri gol olsaydı devre arası bu kadar eleştiri alacak mıydı? Bence almayacaktı? Yattara oyunda kalması gerektiğini ispat ederken, Hüseyin'e ayrı bir paragraf açmak lazım. Onunla takım daha iyi defans yapıyor. Takımı çözdürmüyor. Öyle müdahaleler, gollük ataklar kesiyor ki, umarız Hüseyin'i sevmeyenler onsuz maçları göz önüne alır.

Antalya maçında Trabzonspor üretti ve istediğini aldı. Colman artık tam takır oyuncu. Sezon başının kat kat üzerinde. Song da yorgunluk belirtileri görülüyor. İki haftadır daha bariz sanki. Gelecek hafta Konya maçı, bu maçın iki katı zor. Ersun Yanal, cezalı oyuncularını da düşünerek kadroyla çok oynamadan sahaya çıkmalı.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

03.03.2009


 

HAFTANIN GÖRÜNÜŞÜ

03.03.2009


 

F.Bahçe lideri devirdi, zirveye heyecan geldi

Turkcell Süper Lig'de 22. hafta mücadelesi yapılan maçlarla tamamlanırken, Sivasspor, 45 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Haftanın son maçında Galatasaray, deplasmanda Konyaspor'u 11. dakikada Arda'nın attığı tek golle 1-0 yendi. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle puanını 40'a çıkarmayı başardı. Ligde düşme hattında bulunan Konyaspor ise 24 puanda kaldı. Ligde Sivassapor, bu hafta deplasmanda Fenerbahçe'ye 4-2 yenilmesine karşın liderliğini korudu. Sivasspor, 45 puan ve averajla ilk sırada yer alırken, deplasmanda Umut'un attığı tek golle Antalyaspor'u 1-0 yenmeyi başaran Trabzonspor ise 2. sırada haftayı tamamladı. Haftanın açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 2-1 yenmeyi başaran Beşiktaş, 42 puanla 3., 40 puana sahip takımlardan Fenerbahçe, averajla 4. ve Galatasaray ise 5. sırada yeraldı. Ligin zirvesini de yakından ilgilendiren ve 4-2 evsahibi takımın üstünlüğüyle tamamlanan Fenerbahçe-Sivasspor maçı ise haftanın en gollü mücadelesi oldu. 5 maçı evsahibi, 2 maçı da deplasman takımlarının kazandığı bu haftada 2 maç da beraberlikle bitti.

03.03.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor-Gençlerbirliği................................... .: 0-0

Eskişehirspor-Kayserispor......................................: 1-0

Denizlispor-Gaziantepspor...................................: 2-0

Antalyaspor-Trabzonspor.......................................: 0-1

Ankaragücü-Hacettepe.........................................: 1-0

Fenerbahçe-Sivasspor.............................................: 4-2

Beşiktaş-İstanbul B.Ş Belediyespor......................: 2-1

Bursaspor-Kocaelispor.............................................: 1-1

Konyaspor-Galatasaray.........................................: 0-1

03.03.2009


 

GOL KRALLIĞI

GALATASARAY'DAN Milan Baros 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Ligde düşme hattında bulunan Kocalesipor'un golcü futbolcusu Taner Gülleri ise 13 golle 2. sırada yer aldı. Bu futbolcuları 12 golle Sivasspor'dan Mehmet Yıldız, 10'ar golü bulunan Gaziantepspor'dan Tabata ile Eskişehirspor'dan Youla izledi. Ligde bu hafta toplam 17 gol kaydedildi.

03.03.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Slyva (Trabzonspor), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Emin (Denizlispor), Emre (Eskişehirspor), Sadigov (Kocaelispor), Emre Aşık (Galatasaray), Uğur Boral (Fenerbahçe), Yattara (Trabzonspor), Nigris (Ankaragücü), Alex (Fenerbahçe), Angelov (Denizlispor).

03.03.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

UĞUR BORAL (F.BAHÇE)

03.03.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

BÜLENT YILDIRIM

03.03.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

FENERBAHÇE

03.03.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

6 Mart Cuma: 20.00 Galatasaray-Bursaspor, 7 Mart Cumartesi: 13.30 İstanbul Büyükşehir Belediye-Denizlispor, 13.30 Gaziantepspor-Antalyaspor, 13.30 Trabzonspor-Konyaspor, 8 Mart Pazar: 13.30 Kocaelispor-Eskişehirspor, 13.30 Gençlerbirliği-Ankaragücü, 15.15 Sivasspor-Ankaraspor, 19.00 Kayserispor-Fenerbahçe.

03.03.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR: O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 22 13 6 3 36 17 19 45

2.TRABZONSPOR 22 13 6 3 30 18 12 45

3.BEŞİKTAŞ 22 12 6 4 35 20 15 42

4.FENERBAHÇE 22 12 4 6 43 24 19 40

5.GALATASARAY 22 12 4 6 44 28 16 40

6.ANKARASPOR 22 10 4 8 29 21 8 34

7.KAYSERİSPOR 22 8 9 5 21 13 8 33

8.BURSASPOR 22 8 8 6 27 27 0 32

9.GAZİANTEPSPOR 22 8 6 8 28 31 -3 30

10.ESKİŞEHİRSPOR 22 6 9 7 29 29 0 27

11.GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 7 9 25 28 -3 25

12.İSTANBUL B.Ş.BLD. 22 7 4 1124 34 -10 25

13.DENİZLİSPOR 22 7 3 12 29 37 -8 24

14.ANKARAGÜCÜ 22 6 6 10 22 31 -9 24

15.KONYASPOR 22 6 6 10 21 30 -9 24

16.ANTALYASPOR 22 5 7 10 20 29 -9 22

17.KOCAELİSPOR 22 4 4 14 30 49 -19 16

18.HACETTEPE 22 3 5 14 14 41 -27 14

03.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır