"Gerçekten" haber verir 09 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Denizli: Beşiktaş hedefine ilerliyor

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, iyi oynamadıklarını fakat kazanmak için yeterli futbolu ortaya koyduklarını söyledi.

Denizli, ligde her türlü sonucun alındığı dönemde Hacettepe'den alınan 3 puan için mutlu olduklarını belirtti. Denizli, şöyle konuştu: "Oynadığımız maç, belki bu devre oynadığımız en zor maçlardan bir tanesi. Seri galibiyetin gelmesi önemli. Ligin böyle kritik bir gününde galip gelmek önemli. Beşiktaş takımı hedefe giderken bu tür goller yememeli; 3 tane de yiyebilir, 4 tane de yiyebilir, gol yer Beşiktaş. Beşiktaş gol yemez diye bir kaide yok. Ama oyunu bir anda futbolcu kafasında bitiriyorsa ondan sonra oyunda zorlanıyorsun, biz onu yaşadık.

ÖNEMLİ BİR HAFTAYI KAYIPSIZ KAPATTIK

Bu maçta şartlar bizim için zordu, ama bu zorluk derecesini biz kendimiz yükselttik. Bu tür maçlarda Beşiktaş'ın biraz daha düşünceli olarak oyuna devam etmesi lazım. Neticede bir deplasman galibiyetidir. Hacettepe burada bir çok takımın canını yakan bir takım. Belki kendilerine göre de son fırsattı. Onun dışında bu ligde mücadele etme düşüncesinde olan futbolcuların olağanüstü mücadelesi. Bütün bunlara rağmen neticede geceyi keyifle kapattık. Önemli bir haftayı geride bıraktık. 1 haftadır Ankara'dayız. Burada hazırlanmanın zorluklarını da yaşadık, maçın içinde zorlukları da yaşadık. Neticede kazanıp dönmek güzel. "

09.03.2009


 

Delgado: Hacettepe kümeden düşecek bir takım değil

BEŞİKTAŞ'IN Arjantinli futbolcusu kaptan Delgado, Ankara'da Hacettepe önünde zorlu bir mücadeleden sonra galibiyete ulaştıkları için memnun olduklarını söyledi.

Kaptan Delgado, maçla ilgili şunları söyledi: Bu Hacettepe bu maçta görüldüğü gibi sonuncu olmayı hak etmeyen bir takım. Koşuyorlar, onlar da oynuyorlar. Sonuçta biz Beşiktaş takımıyız ve kazanmak için çıkıyoruz. Bizim hafif bir yorgunluğumuz vardı kupa maçından sonra, ama sonuçta kazandık.

09.03.2009


 

Nobre: 15 dakika içinde maçı kopardık

BEŞİKTAŞ'IN Brezilyalı golcüsü Mert Nobre ise şöyle konuştu:

İyi başladık oyuna, yakaladığımız fırsatları da değerlendirdik 15 dakika içerisinde. Ondan sonra biraz böyle dağınıklığımız oldu, ama önemli olan 3 puanı almaktı.Ankara maçından sonra kontroller yapıldı, orada bacağımda büyük bir hematom çıktı. Ama sadece bu bir hematom olduğu için öncelikle antrenmanlara çıkmamam, dinlenmem söylendi. Ben, son antrenmana çıktığımda kendimi iyi hissettiğimi söyledim hocaya ve takımda da yer buldum.

09.03.2009


 

Erdoğan: Beşiktaş'ın puan kaybetme lüksü yok

BEŞİKTAŞ Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Hacettepe karşısında aldıkları 3 puanın memnun edici olduğunu, ancak seyircileri mutlu edecek bir futbol ortaya koyamadıklarını söyledi.

Levent Erdoğan, Hacettepe maçına iyi başladıklarını ve kısa sürede 2-0 öne geçtiklerini hatırlatarak, ''Ancak daha sonra oyunun hakimiyetini elimizde tutamadık. 2-0'lık skor oyuncularımızı rehavete soktu. Ayrıca sahanın suni çim olması ve şiddetli rüzgar da oyunumuzu etkiledi. Düşündüğümüz farklı galibiyeti alamadığımız gibi, seyircileri memnun edecek bir futbol da sergileyemedik'' diye konuştu. ''3 puan alışımız bizi mutlu kılmakla beraber, bu maç hocamızın ve futbolcularımızın bundan sonra çok daha dikkatli olmaları gerektiği gerçeğiyle de bizi karşı karşıya bırakmıştır'' diyen Erdoğan, ''Çok iyi şartların oluştuğu şu dönemde puan kaybetme lüksümüz yoktur. Hacettepe maçının son dakikalarında karşı karşıya kaldığımız zor anları bir daha yaşamamalıyız. Hacettepe maçı bize gevşemememiz, bundan sonraki maçlara azimle hırsla çıkmamız gerektiğini göstermiştir. Bundan tüm ilgililerin ders alması ve bunun ışığında dikkatli hareket etmesi gerekmektedir'' şeklinde konuştu.

09.03.2009


 

TRABZON'A EV KABUSU

TÜRKCELL Süper Lig'de Konyaspor'a 1-0 yenilen Trabzonspor, son haftalarda sahasında aldığı sonuçlarla lig yarışında önemli puanlar kaybetti.

Ligin 21. haftasında Denizlispor'a 2-0 yenilerek sahasında 398 gün sonra mağlubiyet yüzü gören bordo-mavililer, Konyaspor'a da dün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yenilerek zirve yolunda yara aldı. Trabzonspor, ligden düşmeme mücadelesi veren rakipleri Denizlispor ve Konyaspor karşısında aldığı mağlubiyetlerin yanı sıra sahasında Beşiktaş, Gaziantepspor ile Sivasspor berabere kalarak puanlar yitirmişti.

EVİNDE GALİBİYETLER DE ZOR OLDU

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı 11 maçın 6'sını kazanmayı başarmasına karşın bu maçlarda da oldukça zorlandı. Bordo-mavililer, 6 maçın 5'in de tek farklı galibiyetlerle sahadan ayrılırken bir maçı 2 farklı önde bitirdi. Trabzonspor sahasında, Ankaragücü, Eskişehirspor ve Kocaelispor'u 2-1, Hacettepe'yi 1-0, Antalyaspor'u 3-2, Ankaraspor'u ise 2-0 yenmişti.

SADRİ ŞENER: ''YENİLGİLER ÜZÜCÜ''

Kulüp başkanı Sadri Şener, Denizlispor ve Konyaspor gibi ligden düşmeme mücadelesi veren takımlar karşısında beklemedikleri sonuçlar aldıklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Haftaya Galatasaray ile sahalarında karşılaşacaklarını ifade eden Şener, ''Bu maçı kazanıp yenilgileri telafi etmek istiyoruz. Ne yazık ki düşme potasındaki rakiplerimiz karşısında iyi oynamıyoruz. Galatasaray maçında iyi oynayıp kazanmak istiyoruz'' dedi.

ERSUN YANAL'IN GÖRÜŞLERİ

Teknik direktör Ersun Yanal ise Trabzon'a gelen takımların önce oynatmamayı düşündüğünü belirterek, ''Gelen takımlar savunma bloğunu sağlam tutuyorlar. Bizim de bunu aşamadığımız anlar oluyorlar'' diye konuştu. Oyuncuların kapasitelerini zorladığını kaydeden Yanal, şöyle konuştu: ''Bu konuda onlara destek olacağız. Bir çok takımın ortaya koyamadığı performansı sergiliyoruz. İç sahada sıkıntımız yok aslında. Rakiplerimiz ciddi savunma yapıyorlar, çok dirençli oynuyorlar. Üretilen pozisyonlar gol olmayınca da strese giriyoruz. Herkes puan kaybediyor. Bu tür sürpriz puan kayıpları rakiplerimiz de yapıyor. Baraj bu yıl düşük olacak. Bundan sonraki yıllarda her takımın her takımı yenebileceğine daha çok rastlayacağız. Çünkü takımlarımızın kalitesi artıyor.''

09.03.2009


 

İstanbul Belediyespor küme düşme potasına girdi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, Denizlispor'a yenilerek ligdeki avantajlarını kaybettiklerini, artık küme düşme potasına girdiklerini söyledi.

Dizar, yaptığı açıklamada, Denizlispor'un amacına uygun bir şekilde oynadığını belirterek, ''Kazanmak için çıktık ama olmadı. Denizlispor amacına uygun bir şekilde oynadı ve kazandı. Kendilerini tebrik ediyoruz'' dedi. Bundan sonra daha dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Kamil Dizar, şunları söyledi: ''Bütün avantajlarımızı kaybettik. Yapacak bir şey yok. Daha önce ligin ilk 6'sında yer almak için oynuyorduk. Şimdi artık küme düşme potasına girdik. Daha çok çalışıp, daha çok istemeli ve daha dikkatli olmalıyız. Her maça puan almak için çıkmalıyız.''

09.03.2009


 

Ünlü Macar hakemi Kassai şişe yağmuruna tutuldu

MACARİSTAN'IN dünyaca ünlü FIFA hakemi Viktor Kassai, yönettiği NyireghazaHaladas Birinci Futbol Ligi maçında verdiği kararlarla evsahibi taraftarları çileden çıkarttı.

Evsahibi Nyireghaza'dan iki futbolcuyu kırmızı kartla oyundan atan Kassai'nin kararları karşısında çılgına dönenen taraftarlar maçı 20 kaybetmenin faturasını hakeme çıkarttılar. Maçın bitiş düdüğünün ardından taraftarlar tribünlerden attıkları bozuk para ve şişelerle Kassai'den öç almaya çalıştı. Hakemi soyunma odasına polisler kaçırdı. Macar spor medyası ise, ''Macaristan'ın şu an dünyadaki en kariyerli hakemi olan Viktor Kassai'nin başına bunlar geliyorsa, diğer Macar hakemlere ne demeli'' yorumunda bulundular.

09.03.2009


 

Roma Formula 1'i istiyor

ROMA Belediye Başkanı Gianni Alemanno, Türkiye'de de bir ayağı koşulan Formula 1'in bir ayağını kente getirmek üzere çok çalıştıklarını ifade etti. Alemanno, "Formula'yı Roma'ya getireceğiz ve bu olimpiyat oyunlarından daha büyük bir organizasyon olacak'' dedi.

Başkan Alemanno, proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Projenin araştırma ve deneme aşamasında olduklarını belirten Alemanno, Roma'nın kalkınma projesi kapsamında herkesin desteğini beklediklerini söyledi.

09.03.2009


 

Konya'da Trabzon coşkusu

KONYASPOR Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Trabzonspor'a karşı deplasmanda galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Düzkaya, ligde liderlik için yarışan Trabzonspor'la deplasmanda yaptıkları maçın zorlu geçeceğini bildiklerini, hafta boyunca bu bilinçle çalıştıklarını belirtti. Düzkaya, güzel ve mücadeleci oyunla içerideki ve dışarıdaki tüm maçlardan iyi sonuçlar alarak ligde üst sıralara yükselmek istediklerini sözlerine ekledi.

09.03.2009


 

Bu 3 puan çok değerli

Düşme hattındaki Konyaspor’un deplasmanda şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor’u yenebildiği bir ligde, Beşiktaş’ın deplasmanda Hacettepe’den aldığı 3 puan oldukça değerlidir.

Puan cetvelinde son sırada olmasına rağmen, yeni teknik direktör Ergün Penbe ile oldukça iyi mücadele eden ve birçok gol pozisyonu bulan Hacettepe karşısında Beşiktaş’ı kurtaran kaleci Hakan oldu.

Kupada final için büyük avantaj yakalayan, 2009'da yenilgi yüzü görmeyen siyah-beyazlılar zor zeminde Hacettepe’den aldıkları galibiyetle bu sezon ilk defa 3' te 3 yaptılar. Mustafa Denizli kaleyi Hakan Arıkan’a teslim ederek hem ona olan güvenini hem de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında birkaç taraftarın sataşmasından dolayı morali bozulan Hakan’a olan desteğini gösterdi. O da zor pozisyonlarda kurtardığı toplarla belki de galibiyeti getiren isim oldu.

Trabzon’un kaybettiği haberi ile maça istekli başlayan Beşiktaş, daha 18. dakikada iki farklı öne geçince maçı kolay alacaklarını zannettiler. Ancak oyunu soğutup, ayağa pas yapıp rakibi bozacakları yerde, ani bir atakla öyle bir gol yediler ki, bu gol Hacettepe için adeta doping oldu. Maç zora girdi. Hatta 45 dakikada Hakan’ın refleksi olmasa ilk yarı 2–2 bitebilirdi.

Ekrem ve İbrahim Üzülmez ataklara katıldı ancak savunmayı unuttular. İbrahim Üzülmez’e hücumda iken atılan her top yine kayıp hanesine yazıldı. Ernst takımın en iyilerindendi. Delgado ve Nobre güzel goller atmasına rağmen oyundan düştüler. Tello çalışkan, İbrahim Toraman başarılıydı. Serdar Kurtuluş yansını iyi değerlendiremedi. Bobo 3. golü atınca rahatladıklarını zanneden Beşiktaş taraftarı Patio ile gelen ikinci Hacettepe golünden sonra yine stresli dakikalar yaşadı, neyse ki üzülecekleri bir sonuç olmadı. Kimse ligde en çok gol yiyen Hacettepe’den alınan 3 puanı küçümsemesin. Bu puanlar son derece değerli ve belki de önümüzdeki haftalardaki “Lider Beşiktaş”’ın habercisidir.

NADİ AKSOY

09.03.2009


 

Runtalya'da 6 bin kişi koştu

4. RUNTALYA Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı John Musila Kioko, bayanlarda ise Rusya'dan Nadezda Semiletova kazandı.

Antalya Müzesi önünden start alan Runtalya Maratonu'nda bedensel engellilerin ardından 42 bin 195 metrelik maraton, 10 kilometre koşusu ve 21 kilometrelik yarı maraton koşuları yapıldı. Öger Tur Başkanı Vural Öger, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 4'üncüsünü düzenledikleri Runtalya'ya 40 ülkeden 2 bin 500 profesyonel sporcunun katılmasının çok önemli olduğuna dikkati çekti. Maratonun çok kısa zamanda çok büyüdüğünü ve Türkiye'nin gururu olduğunu belirten Öger, ''Maratona sadece Almanya'dan 600 kişinin katılmasının da ayrı bir önemi var. Maraton, Türkiye'nin tanıtımına ve imajına artı katkı sağlamaktadır'' dedi. Bu yılki yarışlarda en büyük ilgiyi, yalın ayak ve palyaço kıyafetiyle koşan Alman Dietmar Mücke çekti. Dünyada en çok maraton koşan 69 yaşında ve 4 torun sahibi bayan sporcu Alman Siegred Eicner, geçen yılki Runtalya'nın birincisi ve parkur rekortmeni Kenyalı Philip Mahay, geçen yılki yarı maraton birincisi Ukraynalı Laroslav Musinchi maratonda yer aldı.

09.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla