"Gerçekten" haber verir 09 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yeni anayasayı Kemalistler engelliyor

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, yeni anayasa çalışmalarının önündeki engelin Kemalizm taraftarları olduğunu ifade ederek, “halkçılık ve milliyetçilik” anlayışının bunda etkili olduğunu söyledi.


Kapatma dâvâsı bitti, reformlar yine başlamadı

AKP’nin kapatılması dâvâsına giden süreçte hükümetin zamanını reformlardan çok dâvâyla ilgili gelişmelere ve dâvâya ayırdığı görüşünü savunan Türkiye-

Irak’ta intihar saldırısı: 28 ölü, 57 yaralı

Irak’ta polis akademisinde düzenlenen intihar saldırısında 28 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı.


  İstanbul'da 15 araç kundaklandı

İstanbul’da park halindeki 15 araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı.


  Toprak ev çöktü: 4 kardeş öldü

DİyarbakIr’In Dicle ilçesinde aşırı yağış sebebiyle çöken toprak evin enkazında kalan 4 çocuk vefat etti, 1 kişi yaralandı.


  ‘Tarihin en büyük lideri Hz. Muhammed’

Rusya Toplum Odası Başkanı Maksim Şevçenko, “Hz. Muhammed (a.s.m.) dünya tarihinin en önemli reformcusu, dinî lideri ve siyasetçisidir. O tarihin son peygamberidir. Onun aracılığıyla gönderilen sözler haktır.”


  Ahlâklı siyaset, ahlâklı ekonomi

Seçim gezileri turunda 20 ili geride bırakan Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Rize’nin Çayeli ilçesinde halka seslenerek, ahlâklı siyaset ve ahlâklı ekonomi için Demokrat Parti’ye destek istedi.


  Emeklilerin 3/4’ü borçlu

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre, emeklilerin yaklaşık dörtte üçü borçlu, yüzde 60,5’inin “işsiz çocuğu” var. Emekli aylığıyla kendisinden başka 2 ve daha fazla kişiyi geçindirenlerin oranı yüzde 81,1’i buluyor.


  Elektrik tüketimindeki düşüş sürüyor

KÜRESEL krizin de etkisiyle elektrik tüketiminde süregelen düşüş eğilimi Şubat ayında da devam etti.


  Krize karşı ortak mücadele

DÜNYANIN çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 2 bin Türk iş adamı, 10-11 Nisan tarihlerinde İstanbul’da buluşacak.


  Diyarbakır’da Kürtçe mevlit okutuldu

DİYARBAKIR'DAKİ tarihi Ulu Cami’de, TRT-6’da yayımlanmak üzere, Diyarbakır İl Müftülüğü’nce, ilk kez Kürtçe Mevlit okutuldu. Mevlidi, Diyarbakır Müftüsü Ali Melek’in yanı sıra çok sayıda vatandaş da dinledi.


  Şehit pilotlar için Ankara’da cenaze töreni

MALATYA'DAN havalandıktan sonra Kayseri’nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe yakınlarında önceki gün düşen askerî helikopterde şehit olan Kara Pilot üsteğmenler Faik Şimşek ve Volkan Koçyiğit için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.


  Şahıslara değil, sisteme bağlıyız

Yenİ Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mehmet Kutlular, Yeni Asya okuyucuları ile bir araya geldi. Kutlular, Risâle-i Nur Hizmetinin bu günlere nasıl geldiğini anlatırken, yaşanan zorluklardan bahsetti.


  Eğitimde umut ışığı

Türkİye’de eğitim imkânlarından yoksun okullara destek için başlatılan “Eğitimde Umut Işığı Sosyal Duyarlılık Projesi” Hacettepe Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bölümler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri tarafından organize ediliyor.


  Başörtüsü de kadın hakkı

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 203. hafta başörtüsüne özgürlük eylemi İzmit İnsan Hakları Parkında yapıldı. Platform adına bir basın açıklaması yapan MAZLUMDER Kocaeli Şube gönüllüsü Mehtap Demir, “Kadın haklarından dem vuranlar başörtüsü meselesinde samimiyetlerini göstermelidirler” dedi.


  Özgürce uçuyorlar

Türkiye’de 2008 yılında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Kırşehir ve Diyarbakır illerinde yapılan 14 ayrı sayımda toplam 111 yaygın kuş türü tesbit edildi.


  Cep telefonları beynimizi pişiriyor

Ercİyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Peker, “Cep telefonlarından yayılan mikrodalga ışınlar, tıpkı fırınlarda olduğu gibi beynimizi pişirmektedir” dedi.


  Hipertansiyonlu sayısı artıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Karayaylalı, Türkiye’de 18 milyon civarında hipertansiyon hastası olduğunu, bunun toplumsal boyutlara ulaşan bir sağlık sorunu haline geldiğini bildirdi.


  Kalp hastalarına bahar rahatlığı

Bahar mevsiminin gelmesiyle bazı hastalıklar yükselişe geçerken, kalp hastaları ise inanılmaz ölçüde rahatlıyor.


  Ağrı kesicilerde ülser tehlikesi

Selçuk Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, doktor kontrolünde olmadan bilinçsizce kullanılan ağrı kesicilerin ülsere sebep olduğunu söyledi.


  Çocuklar arka koltuğa

ÇocuklarIn araçlarda arka koltukta oturmalarının yüzde 29 daha güvenli olduğu bildirildi.


  Tilki ve karacalar Uzungöl’ü sevdi

Doğu Karadeniz’e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden olan Uzungöl’ün çevresinde yaşayan karaca ve tilki sayısının arttığı bildirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla