08 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Erdoğan: Polis-asker uyumlu

Başbakan Erdoğan, ‘’Tüm güvenlik birimlerimiz, polisimiz, askerimiz, jandarmamız, istihbarat birimlerimiz, tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalışıyor. İçeriden ve dışarıdan gelebilecek tehditler karşısında çok başarılı bir performans sergiliyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün güvenlik birimlerinin tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştığını belirterek, ‘’Güvenlik güçlerimizin zaman zaman haksız yere eleştirildiğine, zaman zaman kimi siyasetçiler tarafından istismar konusu yapıldığına maalesef şahit oluyoruz. Suçla mücadele noktasında güvenlik güçlerimizin şevkini kırmaya yönelik, bu tür tutumların karşısında durmaya, güvenlikle ilgili kurumlarımız üzerinden siyaset yapmaya gayret edenlere karşı kararlı bir tutum sergilemeye devam edeceğiz’’ dedi. Başbakan Erdoğan, yeni atanan ve yeri değiştirilen emniyet müdürlerini Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti. Kabulde konuşan Erdoğan, son 6.5 yılda devletle milletin kaynaşması, kucaklaşması, aradaki mesafelerin kapatılması için çok önemli adımlar attıklarını söyledi. Demokratikleşme ve insan hakları alanlarında gerçekleştirdikleri reformların, güvenlik güçlerinin de özverili gayretleri sayesinde kağıt üzerinde kalmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Uygulamaya geçti ve başarılı neticeler alındı. Bu başarıda şehirlerimizdeki mülki amirlerin büyük katkısı oldu. Valilerimizi, kaymakamlarımızı, emniyet müdürlerimizi şehirlerimizdeki tüm memurlarımızı, ‘devletin somurtkan bir temsilcisi olarak değil, devletin tebessüm eden, şefkatle yaklaşan yüzü olarak görmek istiyoruz’ dedik ve bunu da başardık. Vatandaşlarımızla devlet kurumları arasında tesis ettiğimiz güven zemini kurumlar arasındaki koordinasyonla daha da güçlendi. Tüm güvenlik birimlerimiz, polisimiz, askerimiz, jandarmamız, istihbarat birimlerimiz, tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalışıyor. İçeriden ve dışarıdan gelebilecek tehditler karşısında çok başarılı bir performans sergiliyor. Özellikle polis teşkilâtımız, suçluların yakalanması kadar suçun önlenmesi noktasında da bu zeminde, bu arada üstün başarılar sergilediler. Bir çok şehrimizde terör eylemleri daha gerçekleşmeden önlendi.”

“İŞKENCE, İNSANLIK SUÇU”

Erdoğan, emniyet müdürlerinin devlete, millete ve şehirlere karşı büyük bir sorumluluk yüklendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın, işkenceyi bir insanlık suçu olarak görüyor, ‘sıfır tolerans’ tanıyoruz. Hiçbir insanımıza yönelik haksızlığı, eşitsizliği, kötü muameleyi asla mazur ve makul görmüyoruz. Bizim anlayışımıza göre, kendi vatandaşına, kendi insanına kötü muameleyi, işkenceyi, şiddeti reva gören bir devlet, modern bir devlet olamaz, gelişmiş bir devlet olamaz. Bunun için, her konuşmamda, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’, ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’ diyorum.” dedi.

08.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BAŞBAKAN ÇİN’E DE ‘ONE MINUTE’ DESİN

  AB’nin yolu Meclis’ten geçiyor

  AB, TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜN FARKINDA DEĞİL

  Erdoğan: Polis-asker uyumlu

  Paranın patronları İstanbul’da toplanacak

  Kayıpların telâfisini istiyoruz

  Yazıcı: Enflasyon kadar zam vereceğiz

  Kurşunsuz benzine yine zam

  Kırmızı mercimeğin “kaderi” Kanada’ya bağlı

  İhracatta, 356,7 milyon TL devlet yardımı

  Büyüme, kâğıt üzerinde

  İstanbul’da hayat “ucuzladı”

  Toplu görüşmelerde yetki Memur-Sen’de

  ÖSS sonuçları haftaya

  Korkmayın! 80 derece sıcaklık “imkânsız”

  Açlık sınırı 11 TL düştü

  Çanakkale Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

  Kredi kartı borcu yasası yürürlükte

  Karadeniz’deki HES projeleri sıkıntı verecek

  7 yeni vakıf üniversitesi kuruldu

  Harabeydi, saray gibi okul oldu

  Dünyanın ilk Türkçe dil müzesi açılıyor

  Teknoloji marketleri bilgisayarcıları bitirdi

  Kur’ân okumaya engel yok

  Japonlardan eczacı robot

  Kuyrukta müzik keyfi

  KUR’ÂN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.