09 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Ferrari: İz bırakmaya geldim

BEŞİKTAŞ'IN yeni transferi Matteo Ferrari, siyah-beyazlı takıma faydalı olmaya, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde katkı sağlamaya geldiğini söyledi.

Ferrari, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, ''Ben buraya Beşiktaş'a faydalı olmaya, takımıma özellikle Şampiyonlar Ligi'nde katkı sağlamaya geldim. Hava alanındaki ilgiden çok etkilendim. Bu, taraftarın bana saygı duyduğunu gösterir. Çok mutlu oldum. Hepsine teşekkür ederim'' diye konuştu. İtalyan futbolcu, transfer süreciyle ilgili bir soruyu, ''Genoa kulübü benim takımda kalmamı istiyordu. Oradaki taraftar için farklı bir önemim vardı. Beni ikna etmek için özel görüşmeler dahi yaptılar. Ama ben Beşiktaş'a gelmek istediğimi onlara ilettim. Başta kabullenemediler, çok fazla diretince bu transfer gerçekleşti'' diye cevapladı.

HIRSLI BİR OYUNCUYUM, GEREKSİZ SERTLİK YAPMAM

İstikrarlı olmaya özen gösteren bir futbolcu olduğunu kaydeden Ferrari, ''Hava toplarında etkili olduğum, süratimin iyi olduğu söyleniyor. Ben takımım için elimden geleni yapmaya çalışan, hırslı bir oyuncuyum'' dedi. Ferrari, gereksiz sertlik yapan bir oyuncu olmadığını, sahada hep kontrollü oynamaya çalıştığını dile getirerek, bugüne dek 3 kırmızı kart gördüğünü, bunların 2'sinin de sarı kartlardan dolayı olduğunu ifade etti. ''Ateşli Beşiktaş taraftarının ismini daha önce duymuştum'' diyen İtalyan futbolcu, şöyle devam etti: ''Transferim sürecinde arkadaşlarım Beşiktaş taraftarından çok bahsetti. Onların önünde oynayacak olmak beni heyecanlandırıyor. Taraftarın desteği ile önemli işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Taraftar takımı lehine bir baskı oluşturmalı. Böyle ortamda oynamak benim için de çok iyi olacak.'' Taraftarlardan takımı ve kendi adına destek beklediğini ifade eden Ferrari, ''Bunu çok iyi yapacaklarından kuşkum yok. Onlar destek versinler, takım en kötü zamanında bile olsa başarı gelecektir. Onlarla önemli başarılara imza atmak için buradayım. Umarım her şey çok güzel olur'' şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'TA UZUN SÜRE KALMAK İSTİYORUM

Ferrari, daha önce kendisi gibi Roma forması giyen Zago'nun ve İtalyan Giunti'nin Beşiktaş'ta ne kadar sevildiğini bildiğini belirterek, ''En az onlar kadar başarılı olmaya çalışacağım. Burada çok uzun süre kalmak istiyorum ve umarım en az onlar kadar iz bırakırım'' dedi. Adının hız dünyasının önemli markalarından Ferrari ile aynı olmasını nasıl yorumladığının sorulması üzerine omzundaki dövmesini gösteren Ferrari, '' Evet omuzumda bu hızlı ismi taşıyorum ve onu orada taşımak çok kolay olmuyor'' diye konuştu. Ferrari son olarak İstanbul'a değinerek, ''İstanbul'u çok duymuştum ama ilk kez geliyorum. Burası harika bir şehir ve çok büyüleyici. Burada olmak ayrı bir mutluluk'' diyerek sözlerini tamamladı.

09.07.2009


 

Engelli sporcular Diyânet'in kapısını çaldı

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, engelli insanların sportif ve günlük hayatın içinde yer almalarının önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde engellilere yönelik birçok çalışma içinde olduklarını belirten Bardakoğlu, ''Engelliler konusunda çok ihmallerimizin olduğunu gördük. Göreve gelince bu mahcubiyetimizi hizmete dönüştürmeyi istedik'' dedi. Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engellinin bulunduğunu anımsatan Bardakoğlu, şunları kaydetti:''Engellilere acıma ve merhamet duygusuyla değil, içimizden, zihnimizden birisi olarak yaklaşmamız gerektiğini anlattık. Engellileri hep bizim dışımızdan bir olgu olarak gördük. Her ailede bir engelli var. Herkes gibi tabii hayatta yer almalılar. Engelliler bilinci oluşturmak, maddi katkıdan daha önemliydi. Zaman zaman maddi sıkıntıları aşmaya çalıştık. Az şeyler yaptık, daha çok şeyler yapmalıyız. Camilerde ve diğer kamu kuruluşlarında destek sağlandı. Bunlara devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin sportif ve tabii hayatın içinde yer almaları önemli. 70 milyon insanımızın fikrinin bu yönde oluşması önemli. Üzerimize düşeni yapmamızın bilinci içindeyiz. İmkanlarımız ölçüsünde herkese hizmet edeceğiz.''

Mustafa Veysel Gülpınar da dört engelli spor federasyonundan birisi olduklarını ve 13 ayrı branşta faaliyet gösterdiklerini söyledi. En aktif spor federasyonu olduklarını anlatan Gülpınar, şöyle konuştu: 'Avrupada 13 branşla en aktif federasyonuz. Yoğun çalışmalarımız var. Tekerlekli sandalye basketbol lokomotif branşımız. Engelli ampute ligini eylülde başlatacağız. Birçok branşta gurur noktasıyız ama maddi sıkıntılarımız var. En büyük destekçimiz devlet. Amacımız devletin üzerindeki yükü biraz hafifletmek. Engelliler federasyonlarına sponsorluklarla ilgili çalışmalarımız var. Diyanetspor'un tekerlekli masa tenisi ve oturarak voleybol branşı açmasını istiyoruz.''

09.07.2009


 

Aziz Yıldırım'a ceza

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım'a Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu'ndan kötü haber.

Yıldırım, kulübün resmi internet sitesinde ve FB TV'de yayınlanan ''Voleybola yakışmıyor'' başlıklı haber nedeniyle Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından 1 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. Edinilen bilgiye göre, TVF Ceza Kurulu, geride kalan sezon Arkasspor ile Fenerbahçe arasında yapılan play-off yarı final ilk maçıyla ilgili maçın hakemleri ve top toplayıcılarına yönelik suçlamaların bulunduğu haber nedeniyle, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, dönemin Şube Sorumlusu Hakan Dinçay ve dönemin genel sekreteri Vedat Olcay'a 1 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurulun, daha önce 2 kez kulüp yönetimine yazı gönderdiği ve haberin sorumlularıyla ilgili bilgi istediği, ancak kulüpten bu konuda olumsuz cevap alındığı öğrenildi.

09.07.2009


 

Tuncay Şanlı'ya 4 milyon sterlin

İNGİLTERE'DE yayınlanan Daily Mail gazetesi, Premier Lig takımlarından Everton'ın, küme düşen Middlesborough'un ünlü Türk futbolcusu Tuncay Şanlı için 4 milyon sterlinlik bir teklif yapmaya hazırlandığını yazdı.

Middlesborough'un Tuncay Şanlı gibi yüksek ücret ödediği futbolcularını elinden çıkartmak istediğini belirten gazete, Everton'ın da bu isteği fark edip Tuncay için 4 milyon sterlin önermeye hazırlandığını duyurdu. Bu arada Middlesborough Teknik Direktörü Gareth Southgate'in, sezon öncesi antrenmanlara katılmakta geciken Afonso Alves ve Mido'dan birer açıklama beklediği belirtildi.

09.07.2009


 

KALECİ VOLKAN ANTRENMANA ÇIKTI

FENERBAHÇE'YLE 4 yıllık anlaşma imzaladığı açıklanan milli kalecisi Volkan Demirel, Sarı-lacivertli takımın sabah saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmana katıldı.

Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde yapılan çalışma yaklaşık 1.30 saat sürdü. Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının ardından sahaya çıkan oyuncular, ısınma hareketlerinin ardından iki gruba ayrılarak çift kale maç yaptı. Kaptan Alex, Emre Belözoğlu, Semih, Deniz ve Bekir 3'e iki kurallı dar alanda Roland Koch, yönetiminde kalecilerin de bulunduğu bir çalışma gerçekleştirdi. Fenerbahçe'yle sözleşmesini yenileyen kaleci Volkan'da bu antrenmanda takımdakini yerini aldı. Kaleci Volkan, kaleci antrenörü Holger Gehrke ile üst sahada özel bir çalışma yaptı. Sarı - lacivertli futbolcular topla çalışmaların ardından, tesislerin dışındaki çamlık parkurda 15 dakikalık koşuyla antrenmanı tamamladı.

09.07.2009


 

HÜSEYİN BURSASPOR'DA

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonsporlu Hüseyin Çimşir ile 2 1 yıllığına anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen sezon Trabzonspor'da kaptanlık yapan Hüseyin Çimşir ile her konuda anlaştıklarını söyledi. Hüseyin Çimşir'in menajeriyle tesislerde bir araya geleceklerini ifade eden Sağlam, ''Birçok takımın transfer etmek istediği bu oyuncuyla anlaşmaya vardık. Menajeriyle 2 1 yıllık sözleşmeyi imzalayacağız. Bursasporumuza hayırlı olsun'' dedi.

09.07.2009


 

KAYSERİ G.BİRLİĞİ'NDEN TROİSİ'Yİ TRANSFER ETTİ

KAYSERİSPOR, Gençlerbirliği ile sözleşmesi sürdüğü iddia edilen Avustralyalı futbolcu James Troisi ile sözleşme imzaladı.

Kulüp genel menajeri Süleyman Hurma, kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, Troisi'yi transfer etmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.Gazetecilerin soruları üzerine futbolcunun Gençlerbirliği ile sözleşmesinin devam ettiği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Hurma, sözleşmesi devam eden hiçbir futbolcu ile anlaşmadıklarını ifade etti. Futbolcunun Kayseri'de alıkonulduğu yönünde de asılsız iddialar ortaya atıldığını hatırlatan Hurma, ''Kayserispor kulübü olarak bugüne kadar sözleşmesi süren hiçbir futbolcu ile anlaşmadık. Troisi'nin Gençlerbirliği ile sözleşmesi fesih edildi. Fesih işleminden sonra biz futbolcu ile görüştük ve anlaşma sağladık'' diye konuştu.

09.07.2009


 

LİNCOLN ALMANYA'DA DİSKODA EĞLENİYOR

GALATASARAY'IN Brezilyalı futbolcusu Cassio Lincoln'ün, geçen hafta sonu, Schalke'den eski takım arkadaşları Kevin Kuranyi (27), Vicente Sanchez (29) ve Carlos Grossmüller (26) ile birlikte diskoda sabaha kadar eğlendiği iddia edildi.

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre Lincoln, eski takım arkadaşlarıyla Düsseldorf'taki Nachtresidenz adlı diskotekte sabaha kadar eğlendi. Almanya'da bulunan Lincoln'ün, Schalke'nin kamp yaptığı Marienfeld'ten izin alan futbolcu arkadaşlarıyla eğlenmesine rağmen Galatasaray'ın kampına katılmadığı ifade edilen haberde, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın Lincoln hakkında yaptığı açıklamaya yer verildi. Haberin ortaya çıkmasından sonra Schalke Teknik Direktörü Felix Magath'ın oyuncularına nasıl bir tepki vereceğinin merak konusu olduğu belirtildi. Öte yandan Kölner Express gazetesi ise Felix Magath'ın takımda bir oyun kurucuya ihtiyaç duyduğu ve Lincoln'ün tekrar gündemde olduğunu iddia etti.

09.07.2009


 

SEMİH SAYGINER PORTO'YU AVRUPA KUPASINA TAŞIDI

TÜRK bilardosunun öncü isimlerinden Semih Saygıner, kulübü FC Porto'nun gelecek yıl Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılmasında önemli rol oynadı.

Spor yaşamını yaklaşık 4 yıldır Portekiz'in FC Porto takımında sürdüren Semih Saygıner, kulübünün, Portekiz Ligi'nin final bölümünde ezeli rakibi Sporting Lizbon'u yenmesinde üstün bir performans sergilerken, aynı zamanda takımının da gelecek yıl Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılmaya hak kazanmasında etkili oldu. İki devre halinde oynanan ve ''Final Six'' adı verilen final grubunun ilk devresinde istediği sonuçları alamayan Porto, Semih Saygıner'in oyuna girişiyle kötü oyuna adeta ''dur'' dedi. Porto, Saygıner ile final grubunda çıktığı 5 maçın beşini de kazanma başarısı gösterdi.

09.07.2009


 

KARTEPE TAKIMLARIN GÖZDE KAMP MERKEZİ

KOCAELİ'NİN kış sporları merkezi Kartepe, yaz aylarında da serin havası nedeniyle futbol takımlarının kamp yapmak için öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.

5'i FIFA standartlarında 7 futbol sahası bulunan Kartepe'de yurt içinden ve yurt dışından 30 takımın kamp yapmasının beklendiği bildirildi. The Green Park Resort Otel Medya İletişim Koordinatörü Birol Aydın, Süper Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Kartepe kampını tamamladığını belirterek, bu takımla birlikte 14 takımın kamp yapmasının kesinleştiğini, sezon süresince 30 takımın kamp yapmasının beklendiğini, görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

09.07.2009


 

AMPUTE FUTBOLU LİGİNE KAVUŞUYOR

BEDENSEL Engelliler Spor Federasyonu Ampute Futbol Şube Sorumlusu Elvan Uğurlu, Türkiye'de gelişmekte olan ampute futbolunun lige kavuşacağını söyledi.

Elvan Uğurlu, yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Türkiye'de oynanmaya başlayan ampute futbolunun artık lig usulüne göre oynanacağını dile getirdi. Futbolun Türkiye'de popüler bir spor dalı olduğunu ve amputenin de aynı popülariteyi yakalayacağını anlatan Uğur, ligle ilgili talimatnamelerin de hazırlandığını belirtti.

09.07.2009


 

DİYARBAKIR'IN BAŞINA ZİYA DOĞAN GETİRİLDİ

DİYARBAKIRSPOR'DA teknik direktörlük görevine Ziya Doğan getirildi. Teknik direktör Nurullah Sağlam'ın görevini bıraktığını açıklamasının ardından Ziya Doğan ile temasa geçen Diyarbakırspor yönetimi, görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardı.

Ziya Doğan, dün yeşil-kırmızılı ekibin Kartepe'deki kampına katıldı. Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Önen, Nurullah Sağlam'ın transferi gerçekleştirilen futbolculara ve menajerlerine peşinat ödemesi yapılmadığı için görevi bıraktığını açıkladığını ifade etti.

09.07.2009


 

FİLEDE DÖRTLÜ FİNALLER KAYSERİ'DE OYNANACAK

VOLEYBOL Avrupa Bayanlar Ligi Dörtlü Finali, 11-12 Temmuz'da Kayseri'de yapılacak.

Avrupa'da milli takımlar düzeyinde ilk kez düzenlenen organizasyonun Kayseri'de yapılacak finaline, Türkiye, Sırbistan, Fransa ve Bulgaristan katılacak. Finaller Türkiye'nin en büyük ve modern spor salonlarından biri olan 7 bin 200 Kadir Has Spor Salonu'nda oynanacak.

09.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.