13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

SIFIR ÇEKENLER HER ZAMANKİNDEN FAZLA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 30 bine yakın adayın puanını hesaplayamadıklarını belirterek, ‘’Bu kitle bu sene geçen yıllardan da daha fazla’’ dedi.


BU ORTAÖĞRETİMLE NEREYE?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ÖSS sonuçlarıyla ilgili olarak verdiği bilgilere göre, sınavı geçerli sayılan adaylardan 1 milyon 294 bin 74'

Gazeteci, “önce insan” dedi

KARAMAN’DA su kanalına düşen 2 çocuktan birinin boğulduğu olayda, bir yerel televizyon muhabiri polis ekibinden önce olay yerine ulaştı.


  50 engelliye tekerlekli sandalye verildi

DENİZLİ'DE Fiziksel ve Bedensel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından ‘’Engelleri birlikte aşacağız’’ sloganıyla düzenlenen gecede, 50 engelliye tekerlekli sandalye verildi.


  Sıcak hava, Adana’yı "hayalet şehir" yaptı

TÜRKİYE'NİN en sıcak şehirlerinden Adana’da, bunaltıcı havadan kurtulmak isteyen vatandaşların yayla ve denizlere yönelmesi, şehri adeta ‘’hayalet şehre’’ dönüştürdü.


  Taksim’de vatandaşlara kayısı dağıtıldı

17. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında Galatasaray Meydanı’ndan Taksim’e yürüyüş yapılarak vatandaşlara kayısı dağıtıldı.


  Cansuyu KOBİ’lere gitmedi

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Cansuyu Projesinden sadece 120 firmanın faydalanabildiğini belirtti. Kanunun, 40 bini sorunlu 70 bin KOBİ’nin faydalanması için çıkartıldığını hatırlatan Özgenç, ‘’Ülkemizde ne kadar zor duruma düşmüş fabrika varsa tümünü kapsayan ‘Türkiye yaklaşımı’ adı ile yeniden yapılandırma yapılmasını teklif ediyoruz’’ dedi.


  Çiçek: TOKİ’de üst grup projeler desteksiz

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TOKİ’nin, sosyal amaçlı projeleri finanse etmek ve yeni kaynaklar bulmak amacıyla orta ve üst gelir grubuna yönelik geliştirdiği satış kabiliyeti yüksek projelerini, herhangi bir kamu finansmanı kullanmadan hayata geçirdiğini kaydetti.


  Kriz tedbirlerinin maliyeti 54,3 milyar TL

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, krize karşı alınan tedbirlerin ortaya çıkardığı maliyetin 54,3 milyar TL olduğunu söyledi.


  Çayda kota düştü, üretici mağdur

RİZE Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, ÇAYKUR’un geçtiğimiz yıllarda 375 kilo olan dönüm başına kotayı bu yıl ilk sürgünde 340, ikinci sürgünde daha da azaltarak 330’a indirdiğini belirterek, ‘’Bunu anlamakta zorlanıyoruz’’ dedi. Paliç, yaptığı açıklamada, 15 Mayıs’ta başlayan 2009 yılı yaş çay hasadının ilk sürgününün Haziran ayı sonlarında tamamlandığını belirtti.


  Serbest bölgelere ihracat, kan kaybediyor

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinden serbest bölgelere yapılan ihracatta yüzde 30’luk kayıp yaşanıyor.


  Gümrüklerde “özel mobil timler”

GÜMRÜKLER Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından kaçakçılıkla mücadelede kullanılmak üzere alınan, tam donanımlı takip ve kontrol araçları hizmete girdi.


  Dumansız hava sahasına tam destek

KAFE, lokanta ve barlarda 19 Temmuz’dan itibaren başlayacak sigara yasağını müşterilerle buralarda çalışanların büyük oranda desteklediği ortaya çıktı.


  Çin zulmü durdurulsun

Kayserİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Doğu Türkistan’da Türklere yönelik yapılan Çin zulmünün durdurulması gerektiğini belirterek, “Bize ait coğrafyada yıllardır kan var, gözyaşı var, zulüm var.


  Türkiye’ye minnettarım

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir, “Türk halkının Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine sahip çıkmasından ve özellikle Başbakan Erdoğan’ın olayları soykırım diye nitelendirmesinden minnettarım” dedi.


  Soykırım yürütülüyor

Bölgedekİ Türklerin mücadelesinin dünyaya anlatılmasına ömrünü veren yazar ve siyasetçi İsa Yusuf Alptekin’in oğlu, Dünya Uygur Kongresi Kurucu Başkanı Erkin Alptekin ise “Doğu Türkistan” olarak adlandırdığı Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Uygur Türklerine karşı 60 yıldır gerçek anlamda bir soykırım yürütüldüğünü söyledi.


  Dışişleri: Rabia Kadir Türkiye’ye gelmedi

DIşİşlerİ Bakanlığı, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir’in 2006 yılında Türkiye’ye gelerek, Yalova’da bir konuşma yaptığına yönelik haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.


  TOBB: Çin mallarıyla ilgili her kararı destekleriz

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Devletimizin Çin malları ile ilgili alacağı her türlü kararı Türk özel sektörü olarak sonuna kadar uygularız’’ dedi.


  Amasya’da feci kaza: Aynı aileden 5 kişi öldü

Amasya’nIn Taşova ilçesindeki trafik kazasında, aynı aileden 5 kişi öldü.


  2 milyon ton Son 6 yıldan bu yana yardıma muhtaç ailelere yapılan kömür yardımının, bu yıla ilişkin

Son 6 yıldan bu yana yardıma muhtaç ailelere yapılan kömür yardımının, bu yıla ilişkin planlama çalışmaları tamamlandı.


  KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Türkiye’ye gelecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, iki günlük çalışma ziyareti için bugün Türkiye’ye gelecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Talat’ın, 13-14 Temmuz 2009 tarihlerinde Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştireceği kaydedildi.


  TBMM Üstün Hizmet Ödülleri sahiplerini buluyor

TBMM 2009 Yılı Üstün Hizmet Ödülleri, bugün düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.


  THY, krizi fırsata çevirdi

Küresel krizde Avrupalı rakipleri hızla küçülürken, transit yolcuya ve Avrupa-Orta Doğu hattına ağırlık vermek gibi doğru stratejilerle istikrarlı büyümeye devam eden Türk Hava Yolları, mayıs ayı itibariyle yolcu sayısı bakımından Avrupa’da 4’üncü sıraya yükseldi.


  Bünyan’ı sel vurdu

Kayserİ’nİn Bünyan ilçesinde şiddetli dolu sebebiyle meydana gelen sel, çok sayıda evde hasara sebep oldu.


  Otoyol’da gasp

Adana’da, otoyolda, polis kıyafetleri giyen biri kadın 3 kişinin, otomobilini durdurduğu Iraklı’nın 2 bin 200 avro ile 400 dolarını silâh zoruyla gasbettiği bildirildi.


  Sema, eğlence aracı değil

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sema ve semah gösterilerinin, eğlence tesisleri içinde, el çırpılarak, eğlenceye dönüştürülerek icra edilemeyeceğini söyledi.


  Tarım arazisinde yangın

Ankara’nIn Çubuk ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında, 100 dönüm ekili alan zarar gördü.


  Abant, doldu taştı

Bolu’dakİ güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı’nda, hafta sonu tatili dolayısıyla yoğunluk yaşandı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.