13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

RİJKAARD TAKVİYE İSTEDİ

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard takıma takviye yapılması yönünde yönetim ve ekibi ile görüşüp karar vereceğini söyledi.

Rijkaard, kamp döneminin iyi geçtiğini belirterek, ''Ancak daha çalışmamız gerekiyor. Bayer Leverkusen ilk yarıda bizden iyi oynadı. İlk yarıda yavaş oynadık rakip daha iyi organize oldu. İkinci yarıda toparlandık, biraz daha iyi oynadık. Bayer'i tebrik ederim'' diye konuştu. Şu ana kadar genç kadroyla çalıştıklarını ifade eden genç teknik adam, ''Milli futbolcular kampa sonradan katıldılar. Özel program uyguluyorlar. Tobol maçına daha zamanımız var. O maça kadar daha iyi olacağız'' dedi. Bir basın mensubunun Kewell ve Leo Franco'ya Tobol maçında forma verip vermeyeceğini sorması üzerine Rijkaard, ''Kewell kampa geç katıldı. Özel program uyguladık. Hazırlık maçında forma giymedi. İyi etki bırakan oyuncular Tobol maçında oynayacak. Kewell ve Leo Franco'yu şu an için Tobol maçında düşünmüyorum'' diye cevabını verdi. Öte yandan Galatasaray'ın Lyon'dan transfer ettiği forvet oyuncusu Keita'nın bugün İstanbul'a geleceği bildirildi.

TOBOL MAÇINI ÇEK HAKEM KOVARİK YÖNETECEK

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Kazakistan'ın FC Tobol takımıyla deplasmanda yapacağı karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti'nden hakem Libor Kovarik yönetecek. Kostanay'da, 16 Temmuz Perşembe günü oynanacak karşılaşmada Kovarik'in yardımcılıklarını Krystof Mencl ve Tomas Kovarik yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Radek Kocian.

13.07.2009


 

Süren: Arda ödülünü aldı

GALATASARAY Eski Başkanı Faruk Süren Arda'ya kaptanlık ve 10 numaralı formanın verilmesini çok başarılı bir girişim olarak yorumladı.

Sarı - kırmızılı kulübün 4 yıl üst üste şampiyon olduğu ve UEFA Kupası ile Süper Kupa'yı kazandığı dönemin bir numarası olarak görev yapan Süren, Radyospor'da yaptığı açıklamada, "Arda çok önemli bir yetenek ve ayrıca Galatasaray'dan yetişmesi bizim için gurur verici. Ayrıca Arda'ya Galatasaray'a bağlılığının ödülü olarak kaptanlık ve 10 numaranın verilmesi çok önemliydi. Arda, Metin Oktay ve bize büyük şampiyonluklar tattıran Hagi'nin formasını giymeyi hak etti" dedi. Arda'nın iki büyük sorumluluğu taşıyacak olgunlukta olduğunu söyleyen Süren, sözlerine şöyle devam etti: "Kaptanlık bandını taşıması çok önemli, akıl yaşta değil baştadır. Arda bu sorumluluğu yüklenecek ve taşıyacak kapasiteye sahip. Arda takımı yönetecek, sorumluluğu alacak kendi disiplinini ve yeteneğini tüm takım arkadaşlarına gösterecek. Yönetimi kutluyorum." Arda'nın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisini almak istmesi konusunda açıklamasını da değerlendiren Süren, "Arda, Galatasaray'a bağlılığını çok kibar bir şekilde ifade etmiş. Bu çıkışıyla bile Galatasaray'a kaptan olabileceğini, kaptanlığa yakıştığını göstermiştir. Bu teklifin arkasında ne gibi bir psikojik mücadelenin olduğunu biliyorum. Arda da bu biliçte ve ödülünü almıştır" şeklinde konuştu.

13.07.2009


 

Tabata: Son sözü başkan söyler

GAZİANTEPSPOR'UN yıldız futbolcusu Rodrigo Tabata, taraftarların kendisini çok sevdiğini belirterek, transferi hakkında son sözü Başkan İbrahim Kızıl'ın söyleyeceğini kaydetti.

Bu arada, Kırmızı-Siyahlılar, ilk hazırlık maçını da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yaptı. Gaziantepspor'da, izinli oldukları için kampa geç katılan Tabata ve Deumi, sağlık kontrolünden geçti. Gaziantep Medical Park Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen Tabata ve Deumi'yi hastane yetkilileri çiçeklerle karşıladı. Hastanede kardiyoloji, genel cerrahi, üroloji, dahiliye, kulak buran boğaz, göz, diş ve ortopedi servislerinde muayeneden geçirilen Kırmızı-Siyahlı futbolcular, daha sonra efor testine tabi tutuldu.

GEÇEN SEZON İŞİMİ İYİ YAPTIM

Sağlık kontrolünden ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tabata, taraftarın kendisini sevmesini, geçen sene işini iyi yapmasına bağladı. İşini iyi yapanı herkesin seveceğini belirten Tabata, "Taraftarlar benim Gaziantepspor'da kalmamı istiyor. Bu konudaki son sözü Başkanımız İbrahim Kızıl söyler. Ben taraftardan, gitsem de kalsam da bana olan sevgilerini devam ettirmelerini istiyorum" diye konuştu. Tabata, bu sezon daha iyisini yapmak için çalışacağını belirterek, şöyle devam etti: "Lige galibiyetle başlamak istiyoruz. İlk hafta rakibimiz Galatasaray. Galatasaray, bu ligin iyi takımlarından birisi, lige iyi bir başlangıç yapmak ve Galatasaray'ı yenmek için çok çalışmamız gerekiyor." Deumi de, sezon hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, başarılı bir sezon geçirmek istediklerini dile getirdi. Bu arada, Kırmızı-Siyahlılar, teknik direktör Jose Coucerio ve yardımcıları Jesus Quinito, Antonio Miguel, Samuel Pedroso ve kaleci antrenörü Jorge Silva yönetiminde, Celal Doğan Tesisleri'nde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bir hazırlık maçı yaptı.

13.07.2009


 

Diyarbakır yeni sezona 7 transferle giriyor

DİYARBAKIRSPOR 7 oyuncuyu renklerine bağladı. Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Önen, yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Altay'dan Erdal Şahin, Sivasspor'dan Diallo, Konyaspor'dan Musa Büyük, Hacettepe'den Adnan Güngör, Gençlerbirliği'den Yasir Elmacı, Macaristan'ın MTK Budapeşte takımından Gabor Bori ve Ujpest takımından Jusema Delo'yu transfer ettiklerini söyledi.

Bu oyuncuların yanı sıra teknik direktör Ziya Doğan, kaleci Fevzi Tuncay, Barış Ateş ile de bugün sözleşme imzalayacaklarını bildiren Önen ''Sezona güçlü bir takımla çıkma çabası içindeyiz. Transfer çalışmalarımız sürecek'' dedi.

13.07.2009


 

Popescu otel yaptıracak

GALATASARAY'IN eski futbolcusu Popescu, 4 yıldızlı bir otel inşa edecek.

Yakın zaman önce hakkında çıkan iddialar üzerine eskiden ajanlık yaptığını itiraf eden Gheroghe Popescu, Bükreş'teki 5 bin metrekarelik arsasına 4 yıldızlı 144 odalı bir otel yapımı için ünlü otel zinciri Marriott'un kardeş kuruluşu Courtyard ile görüşüyor. Görüşmelerde sona yaklaşıldığını açıklayan Popescu, söz konusu yatırımın 25 milyon avroyu bulacağını söyledi. Köstence'nin turistik bölgesi Mamaia'da Hagi'nin 4 yıldızlı Iaki oteli bulunuyor.

13.07.2009


 

KARAMÜRSEL'DE ALTIN KEMER GÖKHAN ARICI'NIN

BU yıl 28.si düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra yapılan Kırkpınar'a katılan pehlivanların aynı kategoride katıldığı ilk yağlı güreş olan tarihi Karamürsel Altın Kemer Yağlı Güreşleri cumartesi tamamlandı.

Altın Kemer'in Sahibi Gökhan Arıcı oldu. Büyük çekişmelerle geçen Altınkemer Yağlı güreşleri sonucunda baş pehlivanlar yenişemedi. Puanlamaya gidildi Serhat Gökmen ve Gökhan Arıcı arasında çekişmeli geçen Baş Pehlivanlık müsabakasında birer ihtarı bulunan pehlivanlardan Gökhan Arıcı Altınkemeri kaptı. Kırkpınar Yağlı güreş boylarının devamı şeklinde sıralamanın yapıldığı ve her boyda büyük çekişmelerin olduğu müsabakalarda Kaan Kaya ve Ünal Kahraman arasında geçen Baş Altı finalinde Ünal Kahraman 1. oldu.

13.07.2009


 

F.BAHÇE'NİN ALMANYA KAMPI BUGÜN BAŞLIYOR

YENİ sezon hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Fenerbahçe, bugün ikinci etap kamp çalışmaları için Almanya'ya gidecek.

Bad Wörishofen'de Steigenberg Oteli'nde konaklayacak olan sarı-lacivertliler, 22 Temmuz'a kadar sürecek kamp döneminde 4 hazırlık maçı oynayacak. Fenerbahçe, 14 Temmuz Salı günü SSV Ulm 1846, 18 Temmuz Cumartesi günü FC Nürnberg, 19 Temmuz Pazar günü SV Aindling, 21 Temmuz Salı günü de Hoffenheim ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, 22 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'a dönecek.

13.07.2009


 

YILDIZ VOLEYBOLCULAR ÜÇÜNCÜLÜĞÜ KAÇIRDI

11. Dünya Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası Finallerinde Belçika'ya 3-2 yenilen Türkiye 4. oldu. Yıldız Milli Takım'ın 2-0 öne geçtiği, ancak Belçika karşısında sahadan yenik ayrılmaktan kurtulamadığı karşılaşmada setler 25-20, 26-24, 19-25, 26-28 ve 7-15 şeklinde sonuçlandı.

Portekiz'den Arnaldo Rocha, Porto Riko'dan Victor Rodriquez hakem ikilisinin yönettiği maçta Türkiye, Damla, Selin, Cansu, Sibel, Dicle, Ceren, Gizem, Ezgi, Buse ve Gamze ile mücadele etti.

13.07.2009


 

Şampiyonluk hem zor hem de değil!

Geçen sezona yirmiden fazla yeni isimle giren Trabzonspor, sezonu 3. bitirdi. Geçen sezonun başında ve ortasında Trabzonspor'un yeni transferleri çok eleştirildi. Eleştiriler kısmen haklıydı. Trabzonspor, A takım için transfer ettiği ve yüksek bedeller ödediği oyuncuları Karadenizspor'a göndermek zorunda kalmıştı. Karadenizspor, Trabzonspor'dan gelen oyunculara rağmen, istenilen başarıyı elde edemedi. Trabzonspor Ersun Yanal yönetiminde sadece Song, Selçuk, Cale ve Gökhan gibi oyunculardan istifade edebildi. Onlar da Süper Lig ve uluslar arası deneyimleri olan oyunculardı.

Ersun Yanal'la yeni bir oluşuma giden ve bize göre de başarılı olan takım ligi üçüncü bitirdi. Bu sezon ise durum farklı. Trabzonspor geçen sezonun aksine 20 oyuncu almak gibi bir hataya düşmedi. Futbolumuzu idare edenler şunu anlamıyor; Ben ne kadar çok oyuncu alırsam o kadar başarılı olurum" tezi yanlış. Çok oyuncu almak külfet. Oynatamazsın ama anlaştığı parayı vermek zorundasın. Yedek kulübesinde bekletirsin sorun demek. Bu sezon bence de çok fazla transfere gerek yoktu zaten yapılmadı da. Bana göre en iyi transfer teknik adam. Trabzonspor'un kalitesinin üzerinde bir hoca. İsminin ünlü olup olmaması önemli değil ama disiplin ve hücum futbolunu seven bir isim.

Bunun yanında Ferhat, Engin, Tjikuzu gibi isimler flaş adamlar değiller. Ancak tamamlayıcı isimler olabilirler. Tjikuzu Hüseyin'in yerini dolduracak muhtemelen. O zaman Ceyhun ne olacak sorusu akla geliyor. Geçen sezondan formda bir Ceyhun'u nereye koyacaksınız? İlk hazırlık kampından aldığımız bilgiler göre Ferhat, Cale'yi zorlayabilir durumda. Şu anda ilk 11'de oynayacak gibi görünmüyor. Engin Baytar ise çok yönlü bir oyuncu. Ama takım oyununa yatkın değil. Önce kendine oynuyor, sonra takımına. Ortanın sağında solunda denenebilecek vasatın üzerinde bir oyuncu. Ortada Zafer Yelen, merak konusu. Alman ekolünden gelmesi avantaj ama bu Trabzonspor'un yapısı farklı.

Sonunda bütün her şey teknik direktör Hugo Bross'ta bitiyor. Bross elindeki malzemeden nasıl bir takım çıkaracak ve bu takım nasıl oynayacak merak ediyoruz. Bross, sezon başlamadan şampiyonluk zor dedi. Trabzonspor sağ kenara bir oyuncu, sol dışa bir oyuncu ve forvete de Fatih Tekke tarzı bir adam alırsa, şampiyonluk zor değil. Şampiyonluk olursunuz olmazsınız ancak taraftarın kombine ve forma satışlarına ilgi göstermemesi, acil eleştirilmesi gereken bir durum. Trabzonspor taraftarı geçen sezon olduğu gibi kombinelere gereken ilgiyi göstermek zorunda. Bu takım başkalarının değil, Trabzonsporluların.

[email protected]

KADİR BIYIKLI

13.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.