14 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Rusya’ya alternatif

İngiliz The Times gazetesi, çok önemli olduğunu kaydettiği projenin “Avrupalıyı kışın ortasında soğukta bırakan Rusya’ya bir alternatif olacağı” yorumunu yaptı.



YENİ BİR İLİŞKİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Nabucco projesinin hayata geçirilmesi için Türkiye ile birlikte mücadele ettiklerini belirterek, “Bu anlaşma, AB ve Türkiye arasında yeni bir ilişki dönemine kapı açacaktır ve hatta bunun da ötesine geçecektir” diye konuştu.



İlk gaz 2014’te

Doğalgaz boru hattının inşasına 2011 yılında başlanması öngörülüyor. Projenin geliştirilmesi fazının ardından da boru hattından ilk gazın 2014’te pompalanması beklenen projede, ilk etapta 8-10 milyar metreküplük bir gaz akışı sağlanacak. Daha sonra yıllar itibarıyla bu miktarın artırılması ve kapasitenin yıllık 30 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor. Nabucco hattının öncelikle Azerbaycan ve Türkmenistan kaynaklarıyla doldurulması amaçlanırken, uzun vadede de Irak, İran, Mısır ve Rusya’nın da bu sistemi beslemesi isteniyor.



ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN AB'YE ÜYE OLMASI NET ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTI

YAKLAŞIK 330 gazetecinin takip ettiği Nabucco Projesi imza töreninin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Proje tamamlanıp gaz sevkıyatı başladığında inanıyorum ki tüm bu coğrafya her açıdan farklı bir konuma yükselmiş olacaktır” dedi.



Türk tarımına Suudi yatırımı

SUUDİ Arabistan merkezli bir firma, Türkiye’de tarım sektörüne 3 milyar dolarlık yatırım yapacak. Planet Food World (PFWC) adlı özel şirket, Körfez bölgesine ihraç amaçlı gıda ürünleri üretecek ve beş yıl içinde 20 bin endüstriyel tarla kuracak.



Maden potansiyelimizi değerlendiremiyoruz

TÜRKİYE'NİN yaklaşık 6 bin 500 ton olan ve parasal karşılığı 200 milyar dolar civarındaki altın potansiyelinin, işlenmesi durumunda ekonomiye kazandıracağı katma değerin 1 trilyon dolar civarında olacağı bildirildi.



İkinci el otomobil alırken kilometreye aldanmayın

TATİL dönemi ile hareketliliğin arttığı ikinci el otomobil piyasasında, haksız kazanç elde etmek isteyenlerin araçların kilometre göstergesine müdahalede bulunularak rakamları düşürerek yanıltma ihtimali karşısında tüketiciler uyarıldı.



Dünyada böyle bir teşvik sistemi yok

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sistemiyle ilgili tebliğlerin bugün Bakanlar Kurulu’ndan çıkacağını bildirerek, ‘’Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir teşvik sistemi yok. Bu işin tanıtımının iyi yapılması halinde yurda dönüş olur.



Petrol fiyatları düşüyor

HAM petrol fiyatlarındaki düşüş sürüyor.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.