14 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

YÖK KALKMALI

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Aksiyon dergisine verdiği demeçte hedefinin YÖK’ü kaldırmak olduğunu söyledi. Prof. Özcan, “Ben üniversitelerin YÖK’le hiçbir bağlantısının olmasını istemiyorum. YÖK de kaldırılsın. Mesela, Amerika’da YÖK mü var? Yok; ama burada üniversiteler almış başını gidiyor” dedi.


Gül: Kıbrıs’ta yıl sonunda referandum istiyoruz

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kıbrıs konusundaki görüşmelerin en kısa zamanda sonuçlandırılmasını ve yıl sonunda referanduma gidilmesini istediğini açık

Sınır kapısı açılırsa kaçakçılık biter

BAŞKALE Kaymakam Yunus Kalaycı, “Bir sınır kapısı olursa kaçakçılık biter ve ilçeye iş istihdamı sağlanır” dedi. Van Valisi Münir Karaloğlu, bu haftak


  Topbaş’tan Çapkın’a ziyaret

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı ziyaret etti.


  Kırkpınar ağası teslim oldu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Şube Müdürlüğüne yapılan operasyon kapsamında aranan 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, teslim oldu.


  Üzmez’i üzecek karar

YAZAR Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı iddia edilen B.Ç. ile ilgili Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu tarafından hazırlanan sağlık raporunun davanın görüldüğü Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştığı öğrenildi.


  Ortaöğretimde tercih yapma süreci başladı

FEN, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre tercih yapma süresi başladı.


  Şemdinli dâvâsına görevsizlik talebi

Şemdinli dâvâsı müdahil avukatları, son yasal düzenlemeyle birlikte, görevsizlik talebi için mahkemeye başvurdu. Avukatlar ayrıca Askerî Başsavcılıktan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkındaki suç duyurusu dosyasının sivil savcılığa gönderilmesini istedi.


  3. köprü, ormana zarar vermeyecek

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü ve otoyolun İstanbul’un kuzeydeki son kalan akciğerlerinin zarar görmemesi, en az tahribata maruz kalması için farklı inşaat tekniklerini kullanacaklarını, tünel ve viyadük ağırlıklı olacağını bildirdi.


  Yüksek Hızlı Tren seferleri artıyor

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ‘’İspanya’dan satın alınan ve geçen ay Türkiye’ye getirilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) setinin testlerinin tamamlandığını belirterek, ‘’Set sayısındaki artışa paralel olarak günde 13 olan YHT sefer sayısını, Eylülde 20’ye çıkaracağız’’ dedi.


  Levent Kırca hakkında 216. maddeden suç duyurusu

ŞANLIURFALI bir vatandaş, Diyarbakır’da Cumhuriyet Savcılığı’na sanatçı Levent Kırca hakkında, televizyon programdaki skeçte ‘’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’’ suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


  Adıyaman’da çatışma: 1 korucu şehit oldu

ADIYAMAN'IN Gölbaşı ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleriyle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir köy korucusunun şehit olduğu bildirildi.


  ŞEHİT POLİSİN FAİLİ YAKALANDI

Bu arada, önceki gece Diyarbakır’da polis memuru Tugay Ak’ının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlı yakalandı.


  Teröristlerin kaçırdığı 2 kişi 26. gün serbest bırakıldı

TUNCELİ'DE 17 Haziranda teröristlerin kaçırdığı 2 vatandaşın serbest bırakıldığı bildirildi. 26 gündür terör örgütü mensuplarınca alıkonulan vatandaşlar, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verdikten sonra ailelerine kavuştular.


  CHP yine AYM’ye gitti

CHP, askerlere sivil yargı yolunu açan yasanın iptali için dün öğleden sonra Anayasa Mahkemesine başvurdu. Partisinin Genel Merkezinde konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Lideri Baykal, mevcut yasalarla darbecilerin yargılanabileceğini savunarak, “Yasaya sadece usul değil, esas yönünden de itirazımız var” dedi. Bu arada, CHP önünde toplanan Genç Siviller, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine giden CHP’yi protesto etti.


  Genç Siviller, CHP'yi protesto etti

GENÇ Siviller, askere sivil yargı yolunu açan yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine gitmeye hazırlanan CHP’yi protesto etti.


  Liseler için tercih başladı

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre tercih yapma süresi başladı.


  VERİLER UYUŞMADI, ÇOCUKLAR OKULSUZ KALDI

İzmİr’de, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileriyle e-okul verileri uyuşmayan 108 çocuk, okul kaydını adres bilgisine göre otomatik olarak yapan e-kayıt uygulaması kapsamında herhangi bir okula yerleştirilemedi.


  İstiklal Caddesi’nde kayısı için yürüdüler

Malatyalılar 14-18 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan 17. Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali’nin tanıtımı ve duyurulması amacıyla, İstanbul’da “Kayısı Tanıtım Yürüyüşü” gerçekleştirdi.


  95 bin muhtaç aileye yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılın Temmuz ayına kadar, fakir, muhtaç ve dar gelirli olduğu belirlenen 95 bin aileye gıda yardımında bulundu.


  Denizli’de 4 büyüklüğünde deprem

Denİzlİ’nİn Honaz ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 02.32’de meydana gelen ve merkez üssü Honaz ilçesi olan depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü.


  ‘Serinleyelim’ derken soyuldular

HavalarIn ısınmasıyla birlikte ‘serinlemek’ amacıyla açık bırakılan kapı ve pencereler hırsızlara davetiye çıkarıyor. Bursa’da, aynı mahallede 3 kişi, açık bırakılan pencereden evlerine hırsız girdiği gerekçesiyle polise başvurdu.


  Yağış etkili olmaya devam edecek

Türkİye’de hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde yağışla birlikte 4 ila 6 derece azalacak. Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Kırıkkale ve Ankara’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


  Gıda güvenliğine dikkat

Akdenİz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım, damacana su kullanımında pompanın temizliğinin büyük önem taşıdığını, bu sebeple belli aralıklarla çamaşır suyu ile dezenfekte edilmesi gerektiğini bildirdi.


  Binlerce şizofren tedâvi şansını kaçırmış

Fİnlandİya’da yapılan bir araştırma, antipsikotik ilaçlardan Klozapin’in, reçete edilmiş olsaydı dünyada binlerce şizofrenin hayatını kurtarmış olabileceğini gösterdi.


  Endeavour yine gidemedi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Endeavour uzay mekiğinin fırlatılmasının bir gün daha ertelendiğini açıkladı.


  Sabah bel ağrısı hastalık habercisi

SabahlarI uykudan uyandıran, 1 saatten fazla belde tutulmaya yol açan bel ağrısının, omurga romatizmasının habercisi olabileceği belirtildi.


  Sigara menopoz sonrasında da tehlikeli

ABD’de menopoz sonrası kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma, sigara kullananlarla, hayat boyu sigara içmeyen kadınlar arasında akciğer kanseri gelişme riski açısından önemli bir fark bulunduğunu ortaya koydu.


  Askerler arkalarını görebilecek

Bİlİm adamları, ışığa çok duyarlı fiber optik kablolardan oluşturulan özel bir kumaş ile lenssiz kamera yaptı.


  Kalorifer sistemi 2 bin yıldır var

Çanakkale’nİn Biga ilçesine bağlı Kemer köyü sınırları içinde yer alan Parion Antik Kenti’ndeki Roma dönemine ait yaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip villanın, kalorifere benzeyen bir sistemle ısıtıldığı bildirildi.


  İtalya’da tecavüze karşı hadım çözümü

İtalya’nIn başşehri Roma’da seri tecavüz olaylarının zanlısının yakalanması, hadımlaştırma tartışmasını da beraberinde getirdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.