14 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Jerusalem Post: Filistin seçimleri iki yıl daha ertelenebilir

İSRAİL'DE yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın, El Fetih ve Hamas arasında devam eden görüşmelerden bir sonuç alınamamasını bahane göstererek, seçimleri iki yıl daha erteleyebileceğini iddia etti.


Çin’e Ayetullah tepkisi

İranli dinî liderler Şirazi, Gülpaygani ve Hamedani, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde Müslüman Uygur Türklerine yönelik şiddet olayları ve insan hakları

İngilizler, askerlerin dönmesini istiyor

İNGİLTERE'DE yapılan bir araştırmada, halkın yüzde 56’sının Afganistan’da görev yapan İngiliz askerlerinin bu yıl sonuna kadar ülkelerine dönmelerinde


  Solana: BM, Filistin Devletini tanısın

AVRUPA Birliği (AB) ortak dış politika ve güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Birleşmiş Milletlere (BM), Filistin Devletini tanıma çağrısında bulundu. Solana, BM Güvenlik Konseyi’ni (BMGK), Filistin ve İsraillilerin kendi aralarında bir anlaşmaya varamamaları durumunda bile, belli bir süre içinde Filistin Devletini tanımaya çağırdı.


  Çin'e göre Urumçi'de herşey yolunda

SİNCAN Uygur Özerk Bölgesinin istikrarını korumayı amaçlayan önlemlerin alınmasıyla bölgenin merkezi Urumçi şehrindeki toplumsal düzenin daha da iyileştirildiği öne sürüldü.


  Abbas, Türkiye'ye gelecek

filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, perşembe günü Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi. Edinilen bilgiye göre Abbas’ın cuma günkü temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.


  Kuzey Irak yönetim ABD'den yardım istedi

IRAK'IN kuzeyindeki bölgesel yönetim, yolsuzlukla mücadele ve daha şeffaf olması amacıyla yönetimde reform yapmak için bir Amerikan şirketinden yardım istedi.


  Rusya, Kafkaslarda yine kan döktü

İNGUŞETYA Cumhurbaşkanı Yunusbek Yevkurov’a düzenlenen intihar saldırısının ardından, Rus özel birlikleri bölgedeki operasyonlarını hızlandırdı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.