15 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

BAŞARININ KARŞILIĞI BU MU?

Rize İmam Hatip Lisesinden Zahide Keskin Ek Puanlı Sözel dalda 397,177 puan alarak Türkiye ikincisi oldu. Tüm alanlarda Türkiye 110.'su, Eşit Ağırlık'ta ise Türkiye 87.'si olan Keskin, dördünü yanlış işaretleyip sadece bir tanesini boş geçtiği sınav sorularının diğerlerini doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza atmasına rağmen katsayı engeli yüzünden bu başarısının karşılığını alamayacak.

BU HAKSIZLIK ARTIK BİTMELİ

Rize İmam Hatip Lisesinde yapılan törende konuşan Zahide Keskin, “Kırgın olduğumu belirtmeden geçmek istemiyorum. Katsayı eşitsizliğine inşaallah ilerleyen süreçte bir çözüm getirileceğini ümit ediyorum. Demokrasi ülkesinde katsayıya takılıp kalmak beni çok üzmüştür. İnşaallah benim uğradığım haksızlığa benden sonraki arkadaşlarım uğramaz" diyerek üzüntünü dile getirdi.

Türkiye 2.’si katsayı mağduru

Öğrencİ Seçme Sınavı’nda (ÖSS) ek puanlı sözel dalda 397,177 puan alarak Türkiye 2.’si olan Rize İmam Hatip Lisesi’nden Zahide Keskin, katsayı adaletsizliğinden şikâyetçi olarak, “Demokrasi ülkesinde katsayıya takılıp kalmak beni çok üzmüştür. İnşallah benim uğradığım haksızlığa benden sonraki arkadaşlarım uğramaz” dedi.

Rize’de üniversiteye giriş sınavlarının yapıldığı 44 yıllık süre içerisinde en büyük başarıyı Rize İmam Hatip Lisesi’nden Zahide Keskin elde etti. Keskin, ek puanlı sözel dalda 397,177 puan alarak Türkiye 2.’si oldu. Bütün alanlarda Türkiye 110.’su olan Keskin, eşit ağırlıkta ise Türkiye 87.’si olma başarısını gösterdi. Keskin, sınavdaki soruların 4’ünü yanlış işaretleyip sadece bir tanesini boş geçerek büyük başarıya imza attı. Rize İmam Hatip Lisesi’nde yapılan törende Zahide Keskin’in çok heyecanlı olduğu gözlendi.

Okul Müdürü Hızır Aktaş, ülkelerin zenginliklerinin, yetişmiş insan gücüyle daha fazla arttığını ifade ederek, “Sınav sonuçlarıyla beraber Zahide kızımız bizleri çok mutlu etmiştir. Zahide okulumuza kaydolurken Rize OKS 2. olarak kayıt yaptırmıştı. Şu anda ise Türkiye 2.’si olarak alnının akıyla başarısını tescillemiştir. Bundan sonra aynı başarıyı göstereceği kanısındayım görev yapan hocalarımız ve ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi. Başarının, her zaman kaliteli ekiplerle elde edilebileceğini vurgulayan Aktaş, “Geçtiğimiz yıllarda Rize genelinde önde giden okulumuz Zahide kızımızın başarısıyla Türkiye bazında önde gitmemizi vesile kılmıştır. Başarı özverili çalışmaların neticesinde elde edilen kavramların toplamından ibarettir. Zahide’ye bundan sonraki eğitim hayatında her zaman destek olacağız” diye konuştu.

“DEMOKRASİ ÜLKESİNDE KATSAYIYA TAKILMAK ÇOK ÜZDÜ”

Zahide Keskin ise imam hatip camiasına teşekkür ederek, şunları söyledi: “Elde etmiş olduğum başarıda hocalarımın ve ailemin çok büyük katkısı olmuştur. Daha iyi bir başarıyı elde etmek isterdim. Mevcut soruların dördünü yanlış işaretledim sadece bir tanesini boş geçtim. Üzerimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada olmaktan her zaman gurur duydum. Bundan sonra da gurur duyacağım. Kırgın olduğumu ise belirtmeden geçmek istemiyorum. Katsayı eşitsizliğine İnşallah ilerleyen süreçte bir çözüm getirileceğini ümit ediyorum. Demokrasi ülkesinde katsayıya takılıp kalmak beni çok üzmüştür. İnşallah benim uğradığım haksızlığa benden sonraki arkadaşlarım uğramaz.”

15.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Sıfırcı” öğrenciler Meclis gündeminde

  BAŞARININ KARŞILIĞI BU MU?

  Çin Büyükelçiliğine siyah çelenk

  AP Başkanlığına “Türk dostu” Buzek seçildi

  AİHM’e başvuruda 2. sıradayız

  Akman’ın görev süresi doldu

  Müze ve örenyerleri ücretsiz

  Sayıştay, savunma istediği 84 kişi için ilân yayımladı

  Şehit polis, son yolculuğuna uğurlandı

  Çevik Bir’e suç duyurusu

  Kadınlardan Baykal’a asker elbisesi

  Demokratikleşmek için askerî yargı sınırlandırılmalı

  Pakdil: Anayasaya bir aykırılık söz konusu değil

  HSYK liste üzerinde çalışıyor

  Ergenekon’da bir tahliye daha mı?

  Bağımsız yargı toplumun güvencesi

  İzmir geleneksel Gölcük Yaylası pikniği yapıldı

  Yaz geldi, trafik canavarı hortladı

  Yaz geldi, trafik canavarı hortladı

  TÜRKİYE’DE, İŞÇİ GÜVENLİĞİ YOK

  Öğrenci yurtları sanal âlemde

  FSM Köprüsünde çalışmalar tamamlandı

  İki talihsiz vak’a, 5 şehit

  Hüseyin Üzmez’e tutuklama

  Endeavour’a 5. kez erteleme

  Ay’a inişin 40. yılı

  Dev denizanaları Japonya kıyılarını istilâ etti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.