16 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Her 4 gençten biri işsiz

Türkİye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre, Nisan ayında işsizlik oranı oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 puan artarak yüzde 14.9’a yükseldi.


FAİZ GİDERLERİ YÜZDE 31.4 ARTTI

Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 2009'un ilk yarısında bütçe açığı, geçen yılın aynı dönemine göre 13 kat artışla, 23 milyar 205 milyon l

Cinnet faciası

Tuncelİ’de nöbet sırasında cinnet geçiren bir asker, önce 2 askeri vurdu, sonra da intihar etti.


  ÖTV zammı geri alınmalı

AkaryakIt fiyatlarına yapılan yüzde 7.8 ‘lik ÖTV zammının acilen geri alınmasını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zam geri alınmaz ise enflasyonun yükseleceğini savundu.


  Çin’e hukuk çağrısı

Kendisi de Uygur kökenli olan Prof. Dr. Alimcan İnayet, Çin Komünist Partisinin Urumçi İl Başkanının “yakalananların idam edileceği’’ şeklinde bir açıklaması olduğunu hatırlatarak, ‘’Bu, Çin’de hukukun olmadığını gösterir. Bu kişi hakim, yargı, savcı değil, ama insanları idam etme yetkisi var. Yani Çin’de hukuk yok. Hukukun olmadığı yerde bu tür olaylar patlak verebilir. Yakalananlar evrensel hukuk kurallarına göre yargılanmalı’’ dedi.


  Nabucco Türkiye’yi, Avrupa’ya bağladı

Avrupa’nın Rusya’ya enerji bağımlılığını sona erdirecek olan Nabucco gaz hattı projesi Avrupa Parlamentosunda memnuniyetle karşılandı. Avrupa Parlamentosunun İspanyol milletvekili Kristina Gutierrez-Cortinez, “Boru hattı sayesinde Türkiye Avrupa’ya göbek bağı ile bağlanmış olacak” dedi.


  Bosnalı Gaziler: Biz mücadelemizle konuştuk

SREBRENİCA katliâmının yıl dönümü dolayısıyla Bosna Hersek’ten 30 gazi Türkiye’ye geldi. İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonuyla Türkiye’ye getirilen gazi-ler Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bağcılar ‘Halk Sarayı’nda bir araya geldi.


  Ortaöğretimde zaafiyet var

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSS’ye giren 1 milyon 324 bin kişi içinde 30 bin öğrencinin hiçbir soruya cevap vermemesini “beklenen bir olay” olarak değerlendirirken, “Bu durum ortaöğretimde bir zaafiyet olduğunun işaretidir’’ dedi.


  Sınırı geçen inek gözlem altında

Yunanİstan’dan sınırı geçerek Türkiye’ye gelen bir inek Edirne’de gözlem altında tutuluyor.


  Sigara bir bağımlılık hastalığıdır

Temİz Nefes Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Karlıkaya, ‘’Sigara bağımlılarının bu hastalıktan kurtulmak için yardım görmeye hakları vardır.


  Memur adaylarından tercih alınacak

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre istihdam edeceği sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla 17-20 Temmuz 2009 tarihleri arasında tercih alınacak.


  Vakıf üniversitelerinin bir kısmı zam yaptı

Türkİye’de halen eğitim-öğretim veren 34 vakıf üniversitesinden 12’si 2009-2010 akademik yılında öğrencilerden alacakları eğitim-öğretim ücretini arttırmazken, diğerleri yüzde 2 ile 22 arasında değişen oranlarda zam yaptı.


  Meteorolojiden sel, yıldırım ve heyelan ikâzı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, mevsimsel olarak görülen elektrik yüklü bulutların sebep olacağı gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte ortaya çıkacak yıldırım ve dolu yağışına karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.


  Çocuklara sanal âlem tehdidi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özcankaya, çocuğun gelişimine olumsuz etki yaptığını belirttiği bilgisayar ve internet oyunlarının gelecekte de gerçekle bağlantısı olmayan, her şeyi sanal sanan, zorlamaya gelmeyen, insanlarla ilişki kuramayan, sosyal ilişkileri zayıf, işsiz gençler yetişmesine sebep olduğunu bildirdi.


  Yayıncı bulamadı, romanını Twitter’da yayınladı

İLK romanı için yayınevi bulamayan bir Amerikalı yazar, romanını, popüler mikro-blog sitesi Twitter’da, sitenin kuralları gereği her seferinde 140 karakter olacak şekilde yayımlamaya başladı.


  Kediler insanlarla konuşuyor

İNSANLARIN en eski dostlarından biri olan kedilerin özel bir mırlama biçimiyle sahiplerini “yönettiği” ortaya çıktı. Sussex Üniversitesinde görevli araştırmacılar, kedilerin “talepkâr” bir mırlama sesi sayesinde insanların dikkatlerini çekmeyi başardıklarını ve sahiplerini yemek vermeye iknâ ettiklerini ortaya koydu.


  Bütün bilgisayarlar risk altında

İNTERNETTEN önce yerel ağın icadı ile başlayan dijital bilgi hırsızlığı, yeni bir yöntemle bambaşka bir mecraya geçiyor.


  Kanser vejetaryenlerden uzak duruyor

İNGİLTERE'DE 12 yılda tamamlanan araştırma, vejetaryen beslenme düzenini benimseyenlerin, et tüketenlere oranla daha nadir kansere yakalandıklarını ortaya koydu.


  Fareleri zayıflatan ilâç obeziteye umut oldu

BİLİM adamlarının geliştirdiği bir ilâcın, bir haftada farelerin vücut ağırlığının dörtte birini azaltabileceği görüldü.


  Mars’a yolculuk testleri tamam

RUSYA'NIN başşehri Moskova’da, Mars’a insan yollama projesi çerçevesinde altı kişiden oluşan bir ekibe uzay tecrübesi kazandırmak amacıyla yapılan ve 105 gün süren uzay aracı simülasyonu testi sona erdi.


  Ay'daki ilk adımlar internette

AY'A insanoğlunun ilk adım atışının 40. yılı kutlamaları çerçevesinde, internet kullanıcıları, 20 Temmuz 1969’da Neil Armstrong ve Edwin Buzz Aldrin’in ay toprağına ayak basmalarını sağlayan Apollo 11 seyahatini sanal ortamda yaşayabilecekler.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.