16 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Emre: Arda isterse F.Bahçe'de oynar

FENERBAHÇE'NİN milli futbolcusu Emre Belözoğlu, takımda kaptanlık sorununun yaşanmadığını söyledi.

Sezon hazırlıklarının ikinci etabını Almanya'da sürdüren Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu, sabah antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Daum'un takımı şampiyonluk için nasıl motive ettiği sorusu üzerine Emre Belözoğlu, "Geçen sene üst üste mağlubiyetler yaşadık. Bu da maalesef Türkiye'de özgüvensizliğe sebep oluyor ve bizim için probleme sebep oluyor. Geçen seneki hocamızı da çok takdir ediyorum, onunla da çok iyi çalışmalarımız oldu ama bazı şeyler istediğimiz gibi gelişmedi. Biz, oyuncuların da hataları oldu. Sonuç olarak da; Fenerbahçe camiasının hiç istemediği, kabul edemediği kaybeden takım imajı çizdik. Ancak bu sezon hocamız ilk geldiği günden itibaren "Şampiyonluk" diyor. Ben bu sezon şampiyonluğu yakalayacak bir takım kurulduğunu düşünüyorum. İnşallah hem hocamızın hem de Fenerbahçe camiasının istediği takım ortaya çıkar" dedi. Emre, takımda kaptanlıkla ilgili bir tartışma yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili soruya ise, "Takımımızda kaptanlıkla ilgili bir sorun yaşanmıyor. Önce Alex'in, sonra Semih ve Volkan'ın kaptanlık bandını hak ettiklerini biliyorum. Genç oyuncumuz Abdülkadir takıma kaptanlık için uygun görülse dahi, bütün takım onun arkasında durur. Zaten benim bu yönde bir sıkıntım yok." diye cevap verdi. Tecrübeli futbolcu, Roland Koch'un idman taktikleriyle ilgili olarak da, "Ben kendisiyle ilk kez çalışıyorum ama daha önce onunla çalışan arkadaşlarımız onun çok keyifli idmanlar yaptırdığını söylemişlerdi. Ağır idmanlar olsa da bizi güldürmesini biliyor. Umuyorum bu çalışmalar sezona yansıyacaktır, önemli olan; sezonun sonunda gülmek." ifadelerini kullandı.

ARDA İLE OYNAMAYI HERKES İSTER

Başkan Aziz Yıldırım'ın Arena Özel programında Arda'yı 15 dakikada Fenerbahçeli yapabileceği açıklaması hatırlatılarak, "Seni kaç dakikada Fenerbahçeli yaptı?" sorusu üzerine Sarı - lacivertli futbolcu, "Beni Fenerbahçeli yapmasına gerek kalmadı, çünkü ben zaten %100 Fenerbahçeliydim. Galatasaray'da da çok güzel günler geçirdim ama Fenerbahçeliydim. Bu bir gerçektir. Arda'ya gelince; onunla aynı takımda oynamak isterim. Bunu herkes ister. Bence çünkü şu anda ligin en önemli yıldızı. Buraya gelip gelmemek tamamen kendi kararına bağlıdır" dedi. Emre, son olarak, sahadaki ve idmanlardaki tavrıyla ilgili olarak yöneltilen soruya ise; "Kavga kelimesini kabul etmiyorum. Çünkü kavga etmiyorum. Agresif bir yapım var ama bugün buraya gelmemi bu yapıma borçluyum. Kontrollü olduğum sürece bunun bir probleme sebep olduğunu düşünmüyorum. Bazen kendimi iyi ifade edemediğimi ve yanlış anlaşıldığımı da düşünüyorum" karşılığnı verdi.

16.07.2009


 

G.Saray Tobol önünde

TEMSİLCİMİZ Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Kazakistan'ın Tobol Kostanay takımıyla deplasmanda bugün karşı karşıya gelecek.

Central Stadında saat 19.30'da başlayacak karşılaşmayı Çek hakem Libor Kovarik yönetecek. Karşılaşmaların rövanşları ise 23 Temmuz Perşembe günü oynanacak ve 3. ön eleme turuna çıkacak takımlar belli olacak. UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, tarihinde toplam 53 kez bu kupada sahaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 15 beraberlik, 18 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 73 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 75 gol gördü. Galatasaray, kulüpler düzeyinde Türk futbol tarihindeki en önemli başarıyı 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanarak elde etmişti.

16.07.2009


 

Polat: İnşallah geçen seneki gibi olmaz

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Kazakistan'ın FC Tobol takımıyla yapacağı ilk maç için Kazakistan'a gitti.

Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Adnan Polat, yeni bir sezona başlangıç yapacaklarını belirterek, "İnşallah geçen seneki gibi talihsiz bir sezon olmaz. Geçen sene bizim en büyük sıkıntımız sakatlıklardı. Umarım geçen seneki sakatlıkları yaşamayız. Sezonun nasıl bittiğini anlamadan yeni sezona başlıyoruz." diye konuştu.

16.07.2009


 

BOĞAZİÇİ YÜZME YARIŞI 19 TEMMUZ'DA

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Samsung Electronics ana sponsorluğunda organize ettiği Asya'dan Avrupa'ya 21. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek, Kano ve Yelken Yarışları, 19 Temmuz Pazar günü yapılacak.

TMOK Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Türkay Peker, Samsung Tüketici Elektronics Türkiye Genel Müdürü C.S. Lee, Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta ile birlikte Ataköy Olimpiyatevi'nde basın toplantısı düzenleyerek, organizasyon hakkında bilgi verdi. Peker, bu yılki yüzme yarışlarına 114'ü bayan, 585'i erkek olmak üzere toplam 699 kişinin kayıt yaptırdığını söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden de yüzücülerin organizasyona katılacağını belirten Peker, toplam 124 yabancı sporcunun Boğaziçi 2009'da mücadele edeceğini kaydetti.

16.07.2009


 

SAHAYA YILDIRIM DÜŞTÜ, 21 KİŞİ YARALANDI

AVUSTURYA'NIN Leoben kentinde önceki akşam amatör takımlar arasında oynanan maç sırasında sahaya yıldırım düşmesi sonucu 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, yıldırımın kalenin yanına düşmesi nedeniyle yaralananların çoğunun oyuncu olduğunu belirtti. Yaralanan erkek oyuncuların sağanak yağış yüzünden sahaya zorlukla inen helikopterler tarafından hastaneye götürüldüğü açıklandı.

16.07.2009


 

EFSANE OYUNCU ROMARİO NAFAKADAN TUTUKLANDI

BREZİLYALI eski yıldız futbolcu Romario, ilk eşine ve ondan olan çocuklarına nafaka ödemediği iddiasıyla tutuklandı.

Brezilya polisi sözcüsü Analder Lopes, Brezilya Milli Futbol Takımı ve Barcelona'nın eski forvet oyuncusu Romario'nun, ilk eşi Monica Santoro'ya ve ondan olan iki çocuğuna nafaka ödemediği için tutuklandığını söyledi. Lopes, Romario'nun, eşki eşine ne kadar borcunun bulunmadığını belirtse de Globo TV'nin haberinde, 12 bin doların üzerinde bir rakam telaffuz edildi. Toplam 6 çocuğu olan Romario'nun, ilk eşinden Romarinho (15) ve Moniquinha (19) adlı iki çocuğu bulunuyor. 43 yaşındaki efsanevi futbolcu, Brezilya Milli Takımı'nın 1994 yılında Dünya Kupası'nı kaldırmasında büyük rol oynadığı için ''Altın Ayakkabı'' ödülüne layık bulunmuştu.

16.07.2009


 

Demirören 5 yıl şampiyonluk sözü verdi

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü üzerine taraftarlarına, 5 yıl şampiyonluk sözü verdi.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Kuruçeşme Arena'da organize ettiği ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Yöneticiler, teknik direktör Mustafa Denizli ve futbolcuların da katıldığı gecede şampiyonluğu kutladı. Başkan Yıldırım Demirören, taraftarlara hitaben yaptığı konuşmada, şampiyonluğun kutlandığı bir gecede bulunduklarını hatırlatarak, "Transfer için bir şey konuşmayacağım; ama yöneticilerimizden ve sizlerden aldığım destekle size bundan sonra da şampiyonluk getireceğimize inanıyorum. Ben 3 sene için söz vermiyorum 5 sene sözü veriyorum." diye konuştu. Demirören'in bu sözleri, üst üste 3 yıl şampiyonluk sözü veren AzizYıldırım'ın açıklamalarını hatırlattı. Teknik direktör Mustafa Denizli ise, "Taraftarımız bizimle her hafta İnönü Stadı'nda bütünleşiyor. Biz de onların gecesinde onlarla bütünleşiyoruz. Bizim taraftarımızın her saniyesi her saati bir mesaj. Onlara ne mesaj verebilirim" şeklinde konuştu.

16.07.2009


 

Meksika polisinin ayıbı!

GENÇ Bayan Voleybol Milli Takımı'nın, Dünya Şampiyonası'na katılmak için gittiği Meksika'da nezarete alınması tepkilere yol açtı.

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, konuyu gece telefonla öğrendiğini belirterek, ''Haberi duyunca çok şaşırdım ve üzüldüm. Federasyon olarak Uluslararası Federasyon'a (FIVB) ve Avrupa Konfederasyonu'na (CEV) gerekli yazıları yazacağız. CEV, belki konuyla çok ilgili değil ama CEV Başkanı Andre Meyer, aynı zamanda FIVB'in İcra Kurulu Üyesi, bu nedenle kendilerine de bir yazı yazacağım'' diye konuştu.

POLİS OYUNCULARIMIZI SERBEST BIRAKTI

Dün bir gazetede çıkan habere göre milli takım kafilesi, önceki gece başkent Meksiko City'de uyuşturucu taşıdıkları gerekçesiyle nezarete alınmış ve yapılan kontrollerin ardından serbest bırakılmıştı. Karabıyık, ülke polisinin yaptığı bir uygulamadan, Meksika Voleybol Federasyonu'nun sorumlu tutulamayacağını kaydederek, şöyle devam etti: ''Özel olarak federasyon rica ettiyse tabii sorumlu tutulabilir, ancak böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Ülke federasyonu ceza almaz, ancak bu ülkeye çok organizasyon veriyorlar. Yaptırım olarak buna bir kısıtlama getirebilirler. En azından bir daha organizasyon verirken, 'şampiyona için ülkelerine giden sporcularımıza bu şekilde davrandılar' diyerek daha titiz hareket ederler.''

16.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.