20 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Eruygur ve Tolon yargı önünde

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame ile haklarında dâvâ açılan emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.


GEÇEN YIL DA BEKLENTİ BOŞA ÇIKMIŞTI

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, “Söylemlerin eyleme dönüştürülmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl da bir beklenti oluşturulmuş, ancak çözüm ötele

11 SANIK HAKKINDA DA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

İddianamede, tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un da ‘’silâhlı terör örgütü yönetmek’’, ‘’hukuka aykır


  AGSD: Vergiyi sigaradan alın

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, sigara üzerindeki vergi yükünün arttırılması gerektiğini belirtti.


  Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 35. yıl dönümü kutlanıyor

TÜRK Silâhlı Kuvvetleri (TSK), 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına kara, deniz ve hava unsurlarıyla katılıyor.


  Vatandaş, sigara yasağına saygılı

Kafe ve restoran işletmecileri dün yasağın ilk günü olmasına rağmen vatandaşlardan herhangi bir tepki almadıklarını belirterek, yasağa saygı gösterildiğini belirttiler. İşletmeler, duvarlarına levha asarak sigara yasağını tebliğ ederken, kül tablalarını topladılar. Müzik yayını yapılan yerlerde ise sık sık sigara yasağı hatırlatıldı.


  “Genç Tiryakiler”in umudu Deniz Baykal

GENÇ Siviller’den sonra “Genç Tiryakiler” de sahnede. Sigara yasağından oldukça rahatsız olan Genç Tiryakiler, yasağın kalkması için çözümü yasanın Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesinde buldu.


  Emin’den örnek yardım kampanyası

EMİNOTOMOTİV ve Eminevim gibi tanınmış markaları bünyesinde barındıran Emin Şirketler Grubu, İstanbul Sultanbeyli’de Habibullah Geredevi Vakfı aracığılıyla başlattığı yardım kampanyasında yoksulların ekmek ihtiyacını karşılıyor.


  Hulusi Yahyagil için mevlid okutulacak

BEDİÜZZAMAN’IN talebelerinden Hulusi Yahyagil için Elazığ’da mevlid okutulacak. Bediüzzaman’ın ilk talebelerinden ve ismi Risâle-i Nurlarda “Hulusi Bey” olarak geçen Hacı Hulusi Yahyagil’in vefat yıl dönümü vesilesi ile 26 Temmuz 2009 Pazar günü Elazığ’da mevlid okutulacak.


  Ankara taksilerinde gece tarifesi kalkıyor

ANKARAUmum Otomobilciler ve Şoförler Odası ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, yakın bir zaman içinde (yeni eğitimöğretim yılından önce) taksilerde gece tarifesini kaldıracaklarını bildirdi.


  OTOMOTİVDE ÖTV İNDİRİMİ BİR YIL ÖTELENSİN

Renault Mais Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, ÖTV indiriminin 3’er aylık dönemler yerine bir yıllık süreyi kapsaması gerektiğini belirterek, ‘’üçer aylık süreçler beklenti oluşturuyor.


  Fatura vatandaşa

Türkİye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, benzin fiyatlarının yüksek tutulmasının krizin faturasının vatandaşların omuzlarına yüklendiğinin en önemli göstergesi olduğunu savundu.


  Kazaların sebebi sürücü hatası

KIrşehİr Emniyet Müdürü Osman Öztürk tarafından hazırlanan, ‘’Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması’’ konulu lisans üstü tezde yer alan bilgilere göre, yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95 oranında karayollarından yapılması, bu yolların yetersizliği ve sürücü hataları Türkiye’deki kaza oranını arttırıyor.


  Dağlıca’ya havan topu saldırısı: 4 yaralı

Hakkarİ’nİn Yüksekova ilçesi Dağlıca Sınır Tabur Komutanlığı’na Irak’ın kuzeyinden PKK’lı teröristlerce havan topu saldırısı yapıldığı bildirildi. Önceki gün akşam saatlerinde Yüksekova ilçesi Dağlıca Sınır Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristler havan topu ile saldırdı.


  Gazeteler haberciliği dedikoduya tercih etmeli

New York Times Gazetesi’nin Latin Amerika ve Afrika’dan sorumlu Dış Haberler Editörü Greg Fabian Winter Cihan Haber dergisine, gazetelerin bütçe kıstığı bu çalkantılı zamanlarda NY Times’a dış haber sağlarken karşılaştığı zorlukları anlattı.


  Ay yolculuğunun 40. yılı kutlanıyor

İnsanoğlunun dünyadan ortalama 384 bin kilometre uzaklıktaki Ay’a ilk ayak basışının 40. yılı kutlanıyor. Apollo astronotları Dayton Üssünde düzenlenen ilk büyük törende bir araya geldi. Armstrong’un Ay’a ilk inen insan olarak merdiven dibinde ilk adımda söylediği “İnsan için küçük, insanoğlu için dev atılım” dediği anın videosu çılgınca alkışlandı.


  Filistinliler dev künefe yaptı

Fİlİstİnlİ tatlıcılar, yaptıkları dünyanın en büyük künefesiyle rekorlar kitabına girmeyi ümit ediyor. Batı Şeria’nın Nablus şehrinin adını da duyurmayı amaçlayan tatlıcıların yaptıkları künefe 74 metre uzunluğunda ve 1,765 kilogram ağırlığında.


  ‘Döner’ resmen İngilizce sözlüğe eklendi

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden döner ya da Ortadoğu ve Kuzey Afrika dahil birçok yabancı ülkedeki meşhur adıyla ‘şavarma - shawarma’, İngiliz dilinin en önde gelen sözlüklerinden birisine dahil edildi.


  Çadırda ekonomik tatil imkânı

Ekonomİk güçlerinin el vermemesi sebebiyle yıldızlı otellere gidemeyenler, Mersin sahillerinde, geceliği 10 TL’den kiralanabilen çadırlarda ekonomik tatil yapıyorlar.


  Bir yaprak gibi hafif kertenkele

Bİlİm adamları, yere bir yaprak gibi ağır ağır düşebilen çok hafif bir kertenkele türü keşfetti.


  Endeavour ekibi ilk uzay yürüyüşünü tamamladı

UluslararasI Uzay İstasyonu’na (UUİ) kenetlenen Endeavour uzay mekiği astronotları planlanan 5 uzay yürüyüşünden ilkini tamamladılar.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.