20 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Eruygur ve Tolon yargı önünde

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame ile haklarında dâvâ açılan emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.

3'ER KEZ AĞIR MÜEBBET HAPİS

Eruygur’un 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 142 ile 246 yıl arasında hapis, Tolon’un da 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 129 ile 219 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Eruygur ve Tolon yargı önünde

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında azırlanan ikinci iddianame ile haklarında dâvâ açılan emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan 740 kişi kapasiteli salonunda görülecek dâvânın ilk duruşmasında, iddianamenin özeti okunacak.

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Ercan Şafak, Fikret Seçen, Nihat Taşkın ve Mehmet Murat Yönder tarafından hazırlanan 1909 sayfalık ikinci iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Mart 2009 tarihinde kabul edildi.

İddianamede, tutuklandıktan 2,5 ay sonra sağlık sorunları dolayısıyla tahliye olan emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur ile yine tutuklandıktan 7 ay sonra tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un, ‘’silâhlı terör örgütü kurmak veya yönetmek’’, ‘’hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’’, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’’, ‘’yargıç üzerinde nüfuz kullanmak’’, ‘’devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, amacı dışında kullanmak, hile ile almak, çalmak’’, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silâhlı isyana tahrik etmek’’, ‘’Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’’, ‘’devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek’’, ‘’tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek’’, ‘’patlayıcı madde bulundurmak’’, ‘’kişilerin hayatı, sağlığı veya mal varlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silâhla ateş etmek veya patlayıcı madde kullanmak’’, ‘’mala zarar vermek’’ ve ‘’yasaklanan bilgileri temin etmek’’ suçlarını işledikleri ileri sürülüyor.

‘’Örgütün üst düzey yöneticisi olmak’’la suçlandıkları için Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eylemlerinden de sorumlu tutulan sanıklardan Eruygur’un 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 142 ile 246 yıl arasında hapsi, Tolon’un da 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 129 ile 219 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

20.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eruygur ve Tolon yargı önünde

  GEÇEN YIL DA BEKLENTİ BOŞA ÇIKMIŞTI

  11 SANIK HAKKINDA DA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

  Darbecilerin yargılanması için yürüdüler

  AGSD: Vergiyi sigaradan alın

  Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 35. yıl dönümü kutlanıyor

  Vatandaş, sigara yasağına saygılı

  “Genç Tiryakiler”in umudu Deniz Baykal

  Emin’den örnek yardım kampanyası

  Hulusi Yahyagil için mevlid okutulacak

  Ankara taksilerinde gece tarifesi kalkıyor

  OTOMOTİVDE ÖTV İNDİRİMİ BİR YIL ÖTELENSİN

  Fatura vatandaşa

  Kazaların sebebi sürücü hatası

  Dağlıca’ya havan topu saldırısı: 4 yaralı

  Gazeteler haberciliği dedikoduya tercih etmeli

  Ay yolculuğunun 40. yılı kutlanıyor

  Filistinliler dev künefe yaptı

  ‘Döner’ resmen İngilizce sözlüğe eklendi

  Çadırda ekonomik tatil imkânı

  Bir yaprak gibi hafif kertenkele

  Endeavour ekibi ilk uzay yürüyüşünü tamamladı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.