25 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Hizbu’t-Tahrir’e büyük operasyon

Emniyet Müdürlüğünün, Hizbu’t-Tahrir örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 200’e yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Eş zamanlı olarak 23 ili kapsayan biçimde sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonlarda 200’e yakın kişi gözaltına alındı.


İHTİLÂL ANAYASASI DEĞİŞMEDEN OLMAZ

TÜMSİAD’ın ödül ve başarı töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ‘’Anayasayı yeniden düzenleyemezsek yapısal reformların hiçbirini yapamayız.

Katliâm sanıkları cezaevine konuldu

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde 6 kişinin öldürülmesi, 7 kişinin yaralanması olayının zanlıları olarak gözaltına alınan baba ile oğull


  Katsayı değişikliği eşitsizliği giderecek

Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üniversiteye girişteki katsayı değişikliğinin ülkeye ve ortaöğretime çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Düzenlemenin anayasaya aykırı bir yönü bulunmadığını belirten Çubukçu ‘’Her şeyden önce öğrenciler arasında hak ve fırsat eşitliğini sağlayan bir sistemin neresi anayasaya aykırı, öncelikle buna bakmak lâzım’’ dedi.


  Danıştay’ı adres gösterdi

YargItay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YÖK’ün ‘’tek katsayı’’ kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitmenin anlamı olmadığını, kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay’ın yeterli olduğunu savundu.


  Hızlı Tren Seferleri 3 -4 Ağustos’ta yapılmayacak

Ankara Sincan’daki köprülü kavşak ve yeni yol inşaatı nedeniyle 2-5 Ağustos günleri arasında bazı tren seferleri yapılamayacak.


  YÖK, ADALETSİZLİĞİ KALDIRDI

Eğİtİm-Bİr-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, YÖK’ün aldığı kararla eğitimde katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırdığını söyledi.


  Demokrasinin kökleşmesi için basın özgürlüğü şart

TBMM Başkanı Köksal Toptan, demokrasinin kökleşmesi, güçlü temeller üzerinde yükselebilmesi için basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.


  Sansür kaldırıldı, ama medya baskı altında

Türkİye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, basında sansürün 101 sene önce kaldırıldığını ama medyanın bugün patronların ve siyasi iktidarın baskısı altında olduğunu söyledi.


  Darbeler, basını en ağır şekilde cezalandırdı

İzmİr Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, sansürün kaldırılmasından bu yana 101 yıl geçmesine rağmen, bugün hala konuşulduğunu ve farklı boyutlarda da olsa yaşandığını belirtti.


  Özgür ve tarafsız basın yarınların teminatıdır

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni “Özellikle yerel basının ve basın emekçilerinin yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda bugünü ‘Basın Bayramı’ olarak kutlamaktan söz edemeyiz” dedi.


  AKP, TBMM başkan adayını 3 Ağustos’ta açıklayacak

AKP, TBMM Başkanlığı adayını 3 Ağustos’ta yapılacak parti grup toplantısında açıklayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi’ndeki milletvekilleri istişare toplantısı sona erdi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı 1,15 dakika sürdü.


  Polis denizde başka lav silâhı bulamadı

Üsküdar Salacak Sahili’nde, denizde lav silâhının bulunmasıyla başlatılan mühimmat arama çalışmaları önceki gün akşam verilen aranın arıdından yeniden başladı.


  AÜ’de İngilizce İlahiyat Eğitimi

Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesinde açılan yeni bölümde, gelecek yıldan itibaren yabancı ülkelerden gelecek öğrenciler İngilizce ilahiyat eğitimi alacak.


  Turizm, krize direndi

Türk turizmi, küresel kriz ile domuz gribinin etkilerine direniyor.


  THY, Uşak-İstanbul uçuşlarını durdurdu

Türk Hava Yolları (THY), Uşak - İstanbul seferlerini 31 Aralık 2009 tarihine kadar geçici olarak durdurduğunu açıkladı.


  Hukukçular: HSYK bizi endişelendiriyor

Türkiye’nin önde gelen hukuk dernekleri ortak bir açıklama yaparak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na tepki gösterdi. HSYK’nin devam eden dâvâlara müdahalesinin kabul edilemez olduğunu açıklayan hukukçular, yaşananları endişeyle izlediklerini dile getirdi.


  AVM’lerde ziyaretçi azaldı, ciro arttı

İÇ tüketimin canlanması için düzenlenen kampanyalar amacına ulaştı. Alışveriş merkezleri, 2009 yılının en yüksek ciro endeksi verilerine Haziran ayında ulaştı.


  Sel baskınlarında vatandaş da suçlu

Sel baskınlarında zarar gören vatandaşlar da suçlu bulundu.. Dere yakınlarında bulunan ve taşkına maruz kalabilecek yerleri tespit etmenin zor olmadığı ifade edilerek ‘’Vatandaş ruhsatsız yapılaşma yapıyor, sonra ‘devlet nerede’ diye bağırıyor" denildi.


  Doğu da sele teslim

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.


  Okul da kayıt ücreti de zorunlu

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun 2009-2010 eğitim döneminde önce 30 ilde pilot uygulamaya girecek 2013 yılından sonra ülke genelinde yaygınlaşacak olan “Zorunlu Ana Okulları Projesi”ni desteklediklerini; fakat, anaokullarının ücretsiz olması gerektiğini, devlet anaokullarına kayıt yaptırmak isteyen ailelerden 400 ila 1500 TL arasında kayıt ücreti talep edildiğini ve bunun aile bütçesi için büyük külfet oluşturduğu gibi birçok ailenin bu parayı ödemesinin imkansız olduğunu söyledi.


  Kozan’da deprem

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Adana’nın Kozan ilçesinde, saat 08.48’de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki orta şiddetteki depremin ardından, 8 artçı sarsıntı meydana geldi.


  Van, Bediüzzaman Mevlidi’ne hazır

28 yıllık bir aradan sonra geçen sene Van’da yapılan “Bediüzzaman Mevlidi”nin bu yılki organizasyonu için hazırlıklar tamamlandı.


  İnternet hayatı değiştirdi

Türkİye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Turhan Menteş, İran seçimleri ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşanan olayların dünya kamuoyuna taşınmasında kullanılan ‘’Youtube, Facebook, Twitter’’ gibi internet sitelerinin küresel iletişimin güçlendiğini gösterdiğini ifade ederek, ‘’Bu olaylarda da görüldüğü gibi internet olduğu sürece dünyada hiçbir şey gizli kalmayacak. Bunu herkesin anlaması gerekiyor’’ dedi.


  Sanal ortam mağdurları, 100 bini buldu

İnternetten alış veriş yaygınlaşmasıyla, kredi kartı şifrelerinin çalınarak hesapların boşaltılması veya kart sahibi adına alış veriş yapılması sonucu mağdur olanların sayısının gün geçtikçe arttığı bildirildi.


  Parmak izi yerine, koku izi

Bİlİm adamları, havadaki kokuyu algılayabilen elektronik burun sistemi geliştirdi. Projenin bir sonraki aşamasında sistem sayesinde suçlular parmak izi yerine koku izi ile yakalanabilecek, patlayıcıların yeri tesbit edilebilecek.


  İstanbul’un gökdelenleri 250 metreyi zorlayacak

Ofİs ve konut ihtiyacının artmasıyla, çağlar boyu cazibe merkezi olan finans merkezi adayı İstanbul’da birbiri ardına yükselen gökdelenlere her geçen yıl yenileri ekleniyor.


  Dünyanın en küçük cep telefonu

42 gram ağırlığındaki cep telefonu, Guiness rekorlar kitabına ‘dünyanın en küçük cep telefonu’ olarak geçti.


  Sevgi, ayçiçeği 4 metre büyüttü

Bursa’da TEDAŞ işçisi, kaldığı lojmanın bahçesinde 4 metre boyunda ayçiçeği yetiştirdi. Her gün 1 saat boyunca güzel sözlerle konuşarak suladığı ayçiçeği 3 ayda 4 metre olunca şaşkına dönen işçi, Guines Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanıyor.


  Britanyalı erkekler ana kuzusu

Brİtanya’da yapılan bir araştırmada, erkeklerin, kendilerini “daha bağımsız, cesur ve güçlü” olarak tanımlamaktan hoşlansalar da, annelerinden ayrılmakta kadınlara göre daha çok zorlandığı ortaya çıktı.


  Bebekler, köpekleri anlayabiliyormuş

ABD’de de bulunan Brigham Young Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bebeklerin konuşmayı bile öğrenmeden, hiç görmedikleri ve havlamasını daha önce hiç duymadıkları bir köpeğin havlamasından o köpeklerin sinirli mi yoksa arkadaş canlısı mı olduklarını anladıkları ortaya çıktı.


  Hamilelere, folik asit vitamini tavsiyesi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Kadın ve Doğum Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başaran, ‘’Bebeğin beyin içi gelişimiyle ilgili bazı hastalık ve sakatlıkları önlediğinden, hamilelere rutin olarak folik asit vitamini kullanmalarını öneriyoruz’’ dedi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.