25 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Çocuklar Arda'yı örnek alıyor

Coca-Cola tarafından yaptırılan ''Futbolda Geleceğin Sesi'' araştırmasına göre futbol, çocuklar İçin ''kariyer'' anlamına geliyor.

Coca-Cola, TFF Coca-Cola Akademi Ligi'nde futbol oynayan 14 ve 15 yaş grubu çocukların futbola bakış açılarını ve yaklaşımlarını anlamak, beklentilerini ortaya koymak üzere Yöntem Araştırma ve Danışmanlık'a bir araştırma yaptırdı. Yüz yüze anket yöntemi ile 150 çocuk arasında gerçekleştirilen araştırmada ortaya çıkan sonuçlar özetle şöyle sıralandı:

nTFF Coca-Cola Akademi Ligi'ne girmeden önce futbola ''eğlence'' gözüyle bakan çocuklar, şimdi futbolu ''kariyer'' olarak görüyor.

nFutbol hayatına devam etmek isteyen çocukların büyük kısmı İngiltere Premier Ligi'nde top koşturmak istiyor, ikinci sırada Türkiye, üçüncü sırada ise İspanya var.

nÇocukların futbol oynamasında etkili olan faktörler ne para ne şöhret; aktif yaşam ve tutku için oynuyorlar.

nFutbolun gelecekleri Türkiye'de en çok Alex, Arda Turan, Roberto Carlos ve Lincoln'ü, yurt dışında ise Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Steven Gerrad ve Ronaldinho'yu beğeniyor, kendilerine Arda Turan'ı örnek alıyorlar.

nİyi bir futbolcunun her şeyden önce eğitimli olması gerektiğine inanan geleceğin yıldızları, Coca-Cola Akademi Ligi'nde fair play'i öğrendiklerini belirtiyorlar.

25.07.2009


 

Riijkard: Arda zor görevi başardı

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Kazakistan'n Tobol takımını 2-0 ile geçerek 3. ön eleme turuna yükselen Galatasaray'da, teknik direktör Frank Rijkaard, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda rakiplerinin İsrail'in Maccabi Netanya takımı olduğunun hatırlatılması üzerine her geçen turda daha güçlü takımlarla eşleşeceklerini belirten Rijkaard, ''Futbolcularımız iyi oynuyorlar ve çalışmak için yine önümüzde zaman var. Çalışmalarımızı sürdürüp, daha iyi olmaya gayret göstereceğiz'' ifadesini kullandı.Tobol karşısında zaman zaman verdikleri açıklar için, ''Bazı dakikalarda risk alabiliyorsunuz ve kontrataklar olabiliyor. Takımın geneline baktığımızda iyi oynayan bizdik. Futbol hatalar oyunu ve bu tip rakiplere karşı hatalar da yapabiliriz'' diyen Rijkaard, basına yansıyan, Portekiz Milli Takımı oyuncusu Deco için de ''İlk kez duyuyorum, ama bu tip haberler beni şaşırtmadı'' şeklinde konuştu. Kaptanlık görevine getirilen Arda Turan'ın, Tobol karşısındaki performansını da öven Rijkaard, sözlerini şöyle tamamladı: ''Ayhan, Mustafa ve Arda orta sahada iyi iş çıkarttılar. Arda farklı bir pozisyonda oynadı, ama sonuçta çok iyi bir maç çıkarttı. Özellikle fiziksel olarak değerlendirdiğimizde bu çok önemli. Pozisyonda yeni ve zor bir görevi var. Daha fazla sorumluluk alıyor, aynı zamanda defansa yardım ediyor.''

25.07.2009


 

DAUM YENİ 11'İNİ KURDU

FENERBAHÇE'DE yeni sezon ve Macaristan'ın Honved takımıyla yapılacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçının hazırlıkları, bir günlük iznin ardından yeniden başladı.

Almanya kampı sonrası teknik direktör Christoph Daum'un verdiği izinle Perşembe gününü dinlenerek geçiren sarı lacivertliler, Samandıra Kamp Merkezi'nde antrenmana çıktı. Isınmanın ardından pas çalışmaları yapan sarı lacivertliler, daha sonra iki grup halinde kanat organizasyonlarıyla hücum çalışmaları üzerinde durdu. Sıcak hava nedeniyle verilen aralarda futbolcular suyla serinlemeye çalıştı. Antrenman sonunda Brezilyalı futbolcular ve Kazım, bir süre sahada oturup sohbet ederken, Alex ve Vederson frikik çalışması yaptı.

CRİSTİAN VE DOS SANTOS 11'DE

Antrenmanın son bölümünde takımına yarı sahada çift kale maç yaptıran Christoph Daum, 11 kişilik kadro denedi. Alman çalıştırıcı, takımla ilk antrenmanlarına çıkan yeni transferler Dos Santos ve Cristian'ın da yer aldığı bir kadro oluşturdu. Kalecilerin değiştiği çalışmada savunma dörtlüsü Gökhan, Önder, Bilica, Roberto Carlos'tan oluşurken, ön liberoda Cristian ve Emre görev aldı. Daum, orta alanın sağında Kazım'a, solunda Dos Santos'a görev verirken, forvet arkasında Alex ve tek forvet olarak da Güiza 11 kurgusunda yer aldı. Antrenmanın başında teknik heyetin futbolcularla toplantı yaptığı bölümde takım arkadaşları, Dos Santos ve Cristian'a ''Hoşgeldin'' alkışı yaptı. Yeni transferler için yapılan mini törenin ardından bu kez ortaya dün 28. yaşına giren Vederson geçti. Antrenör Roland Koch, diğer futbolculara olduğu gibi Vederson'a da doğum günü nedeniyle kupa verdi. Antrenmana tesislerde çalışan Özer katılmazken, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Semih, takımdan ayrı koşu yaptı. Özer, takımın antrenmanından sonra sahaya çıkarak yürüyüş yaptı. Bu arada Macar rakip Honved'in bugün kendi liginde yapacağı maçı izlemek üzere teknik direktör Christoph Daum'un oğlu Marcel'in görevlendirildiği öğrenildi.

BOLUSPOR'LA HAZIRLIK MAÇI BUGÜN

Yeni sezon hazırlıkları sürdüren Fenerbahçe bugün İstanbul'da, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile hazırlık maçı yapacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayla sarı lacivertliler, sezon öncesi Kadıköy'deki ilk maçına çıkacak. Maç biletleri 20 ile 215 lira arasında değişen fiyatlarla Biletix gişelerinden satılıyor.

25.07.2009


 

Beşiktaş görücüye çıkıyor

YENİ sezon hazırlıklarını İspanya'da sürdüren Beşiktaş, bugün başlayacak Barış Kupası (Peace Cup Andalucia 2009) maçlarıyla görücüye çıkıyor.

Önceki sezonların aksine hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren ve şu ana dek sadece İtalya'nın Catania ekibiyle bir hazırlık maçı yapan siyah beyazlı ekip, İspanya'daki kupanın ilk maçında bugün Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla karşılaşacak. Huelva kentinde sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş ile Olympique Lyon arasındaki mücadele, Colombino Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak. Kupada (D) Grubu'nda yer alan siyah beyazlı ekip, organizasyondaki ikinci maçında ise 29 Temmuz Çarşamba günü TSİ 23.30'da Sevilla'nın Sanchez Pizjuan Stadı'nda Portekiz'in Porto ekibiyle karşı karşıya gelecek.

SÜPER KUPA ÇAKIŞACAK MI?

Bu arada, İspanya'nın Madrid, Sevilla, Malaga, Jerez ve Huelva kentlerinde 2 Ağustosa kadar sürecek Barış Kupası'na 12 takım katılıyor. Üçer takımlı 4 grupta oynanacak karşılaşmalardan sonra gruplarında ilk sırayı alan 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı finalin ardından da final maçı oynanacak. Kupanın yarı final maçları 31 Temmuz Cuma günü, final mücadelesi ise 2 Ağustos Pazar günü yapılacak. Turnuvaya katılan diğer takımlar ve gruplar ise şöyle: (A) Grubu: Sevilla (İspanya), Juventus (İtalya), Seongnam Ilhwa (Güney Kore). (B) Grubu: Real Madrid (İspanya), Liga de Quito (Ekvador), Al-Ittihat (Suudi Arabistan). (C) Grubu: Malaga (İspanya), Aston Villa (İngiltere), Celtic (İskoçya). Öte yandan, Beşiktaş'ın Barış Kupası'nda finale yükselmesi durumunda, bu turnuvanın final karşılaşmasıyla, 2 Ağustos Pazar günü Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile yapacağı TFF Süper Kupa mücadelesinin tarihi çakışacak. Öte yandan Beşiktaşı'ın efsane yöneticilerinden Şan Ökten vefatının 22. yıldönümünde Kuzkuncuk'daki kabri başında anıldı.

25.07.2009


 

İstanbul Cup 2009 bugün start alıyor

GARANTI Koza kuruculuğunda, Türk Telekom, Spor Toto ve ENKA'nın ana sponsorluğundaki Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın 5.'si bugün İstanbul'da eleme maçlarıyla başlıyor.

ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nde yapılacak turnuvada, ana tablo maçları ise 27 Temmuz Pazartesi günü start alacak. İlk 4 yıl mayıs ayında ve toprak zeminde Roland Garros öncesi yapılan İstanbul Cup, bu yıl ilk kez 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde sert zeminde US Open öncesi düzenlenecek. Bu arada İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası öncesinde ünlü Rus tenisçi Vera Zvonareva ile İpek Şenoğlu, bugün gösteri maçında karşı karşıya gelecek. Turnuva öncesinde dünya klasmanında 7. sırada bulunan Rus Vera Zvonareva ile Türkiye'yi Wimbledon'da başarıyla temsil eden İpek Şenoğlu, İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde saat 14.30'da gösteri karşılaşması yapacak.

25.07.2009


 

ERSAN İLYASOVA NBA'E GERİ DÖNDÜ

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kadrosunda bulunan genç oyuncu Ersan İlyasova, 2005 yılında kendisini seçen NBA takımlarından Milwaukee Bucks'a geri döndü.

Son iki sezonda İspanya'nın Regal Barcelona takımıyla başarılı bir dönem geçiren Ersan, İspanyol ekibiyle yaşadığı bonservis sorununu çözerek 2005 yılında kendisini ikinci tur 36. sıradan draft eden Milwaukee Bucks ile sözleşme imzaladı. Milli takımın Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda da yer alan genç oyuncu, geçtiğimiz yıl İspanya'da 31 karşılaşmada 22.3 dakika süre alırken, yüzde 45 üç sayı isabetiyle 10.5 sayı, 7.6 ribaund ve 1.1 top çalma ortalamalarıyla mücadele etmişti.

25.07.2009


 

ÜLKER MİNİKLER FUTBOL ŞENLİĞİ SONA ERİYOR

ÜLKER ile Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciliği'nin işbirliğiyle 8-10 yaş grubunda düzenlenen Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği, bugün yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Bugüne kadar 10 bine yakın minik sporcunun katıldığı bildirilen organizasyonda 210'u erkek, 16'sı bayan olmak üzere toplam 226 takım yer aldı. Beşiktaş Kulübü'nün Fulya'daki tesislerinde düzenlenecek kapanış törenine Terazidere, Dudullu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş erkek takımları ile Kireçburnu ve Artukbey İlköğretim Okulu bayan takımları katılacak.

25.07.2009


 

TELEKOM BAYAN VOLEYBOL BRANŞINI KAPATTI

TÜRK Telekomspor yönetim kurulu, bayan voleybol branşını kapattıklarını açıkladı.

Başkent kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom'un Vakıfbank Güneş Sigorta Spor Kulübü'ne sponsor olunacağı belirtilerek, Türk voleyboluna hizmetin sürdürüleceği bildirildi.

25.07.2009


 

İLKER ATEŞ HASTANEDE

BEŞİKTAŞ Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Fotomaç gazetesinin Beşiktaş yazarı İlker Ateş'in beyin kanaması geçirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Ateş'e acil şifalar dileriz'' görüşlerine yer verildi.

25.07.2009


 

G.Saray'ın yeni rakibi Netanya'yı tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Galatasaray'ın rakibi olan İsrail ekibi Maccabi Netanya, Avrupa kupaları tecrübesi çok az olan bir ekip.

İkinci ön eleme turunda Malta'nın Sliema ekibini 0-0 ve 3-0'lık sonuçlarla geçerek Galatasaray'a rakip olan Maccabi Netanya, Avrupa kupalarında 6 kez UEFA, 2 kez de Intertoto Kupası'nda olmak üzere 8 maç yaptı. Teknik direktörlüğünü geçen yıl ünlü Alman çalıştırıcı Lothar Mattheus'un yaptığı İsrail ekibinde bu sezon Nati Azari görev alıyor. Lig maçlarını 7 bin 500 seyirci kapasiteli Sar-Tov Stadı'nda yapan Maccabi Netanya, UEFA Avrupa Ligi'nde ise bu sezon Tel Aviv'de bulunan 15 bin 700 kişi kapasiteli Bloomfield Stadı'nda oynamayı tercih etti. Maccabi Netanya'nın İsrail Ligi'nde 5 şampiyonluğu bulunuyor.

25.07.2009


 

Serdar taburcu oldu

GALATASARAY'IN UEFA Avrupa Ligi'nde Kazakistan ekibi FC Tobol'a karşı oynadığı maçta başına darbe alarak kafa travması geçiren genç oyuncu Serdar Eylik, taburcu oldu.

Karşılaşmayı sedyeyle terk etmek durumunda kalan Serdar Eylik, kontrol altında tutulduğu Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nden dün taburcu edildi. Serdar Eylik'in evinde 3 gün süreyle istirahat edeceği bildirilirken, bu süre içinde yine kontrol altında tutulacağı kaydedildi.

25.07.2009


 

Servet: Hazır değiliz

TOBOL maçında takımının ikinci golünü atan Servet Çetin, takım olarak biraz daha zamana ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Servet, Tobol ile zor bir maç yaptıklarını ifade ederek, ''Rakibimiz iyi mücadele etti. Hava da çok sıcaktı. Hazır olmadığımızı biliyorum. 60. dakikadan sonra düşüş yaşadık, ama turu geçmeyi bildik. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Önümüzdeki eleme turunu geçersek, biraz daha hazır duruma geleceğiz. Bizden beklentiler fazla, ama hazır olduktan sonra daha iyi performans göstereceğiz'' dedi.

25.07.2009


 

Fatih Belediyesi açıklama gönderdi

23 Temmuz tarihinde bu köşede söz konusu ettiğimiz "Bu parklar ilgi bekliyor" yazımızla ilgili olarak Fatih Belediyesi yetkilileri bir açıklama gönderdi. Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sn. Erol Doyuran,

Aksaray Murat Paşa Camii karşısında bulunan parkın mülkiyeti SGK Genel Müdürlüğü'ne ait olup, borçlarına mukabil Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir. Burayla alakalı her türlü tasarruf Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne aittir. Bu yer bomboş olarak durmakta, pislik içerisinde kalmasından dolayı Fatih Belediyesi tarafından sadece geçici temizliği yapılmaktadır. Yeşil alan miktarını artırmayı amaçlayanFatih Belediyesi, parkın Fatih Belediyesi'ne devrini talep edecektir.

Yine aynı şekilde habere konu olan Sirkeci Meydanı'ndaki park yeri DevletDemiryolları'na ait olup, buranında sadece temizliği belediyemizce yapılmaktadır. Buranın kamulaştırılması ve park olarak yeniden peyzajının yapılması için İBB'ye talepte bulunulmuş olup, 2010 yatırım bütçesine dâhil edilmesi istenmiştir. Bilgilerinize arz olunur. "

25.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.