04 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

TESK:Nasihat değil icraat istiyoruz

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârın sorunlarını yerinde tesbit etmek üzere Türkiye genelindeki toplantıları sürdürüyor.

TESK’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Palandöken son ekonomik krizde yaşanan sıkıntılar yerinde değerlendirmek ve 19 Temmuz’da yürürlüğe giren sigara yasağının esnafın işlerine etkilerini yerinde görmek üzere Türkiye genelinde sürdürdüğü ziyaretler kapsamında yarın Samsun, Sinop ve Kastamonu illerine gidecek.

Palandöken, söz konusu ziyaretlere ilişkin açıklamada, esnafın ve sanatkârın sürekli ‘sırtlarının sıvazlandığı’ ve esnafın nefes almasını sağlayacak ‘icraat yapılmadığı’ eleştirisinde bulunarak, şunları kaydetti: "Bugüne kadar hep nasihat dinledik. Ancak artık nasihat istemiyoruz. Nasihat çekmeler, nutuklar atmalar ve sırtımızın sıvazlanması değil, icraat istiyoruz. İstediğimiz icraat ise para değil, sadece kuralların konulmasıdır.

Yaşanan kuralsızlık sebebiyle esnaf ve sanatkârımız yok olmaktadır. Acilen kurallar konularak esnaf ve sanatkârımızın nefes alması sağlanmalıdır.’’ TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, göreve geldiği 2007 yılından bu yana, esnaf ve sanatkârın sorunlarını ve çözüm yollarını yerinde görüp incelemek için uzman ve teknik ekiplerle birlikte Türkiye’yi geziyor. İlk etap gezilerini Tekirdağ’dan başlatan Palandöken, bugüne kadar 50 il gezdi. Palandöken, ikinci etap gezilerine 3 Temmuz’da Sivas’ta başlamıştı. Esnaf ve sanatkârın durumunun masaya yatırılacağı Türkiye genelindeki ziyaretler sonrasında, tesbit edilen sorunlar ve çözüm önerilerinin Ankara’da değerlendirilip, hükümet yetkililerine iletilerek, sorunların en kısa zamanda çözülmesi amaçlanıyor. Ankara / aa

İmalat sanayiinde verimlilik düştü

İmalat sanayinde, bu yılın ocak-mart döneminde, çalışan kişi başına üretim, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,6 azaldı. Millî Prodüktivite Merkezi (MPM), 2005 yılı bazlı, üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksinin bu yılın ilk üç aylık bölümüne ilişkin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bu yılın Ocak-Mart döneminde, imalat sanayi genelinde, çalışan kişi başına üretim, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15,6 azaldı. Çalışan kişi başına üretim endeksinde, geçen yılın dördüncü (Ekim-Aralık) dönemine göre azalma ise yüzde 10,2 oldu.

Açıklamaya göre, bu yılın ilk üç ayında, çalışılan saat başına üretim endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7, geçen yılın 4. dönemine göre ise yüzde 8,8 azaldı.

Yılın ilk çeyreğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla azalma, yüzde 43,2 ile ulaşım araçları imalatında görülürken, bunu kok kömürü ve rafine edilmiş petrol sektörü ile elektrik ve optik donanım imalatı sektörü izledi.

Bu yılın ilk çeyreğinde çalışan kişi başına üretim endeksinin arttığı iki alt sektör, ağaç ürünleri imalatı ve kağıt hamuru, kâğıt ve kâğıt ürünleri imalatı oldu. Ağaç ürünleri imalatı sektöründe çalışan kişi başına üretim endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,5 arttı.

Çalışılan saat başına üretim endeksinde ise geçen yılın aynı dönemine göre en fazla düşme yüzde 34,9 ile kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri ve nükleer yakıt imalatında kaydedilirken, ağaç ürünleri imalatında çalışılan saat başına üretim yüzde 14,6 arttı. Ankara / aa

04.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  52 GÜN ARADAN SONRAKİ İLK DURUŞMA

  Yine aşiret kavgası

  Bir facia da Keşan’da

  Muhalefet çözüme karşı çıkmamalı

  TESK:Nasihat değil icraat istiyoruz

  Dolara müdahale

  Gözler YAŞ kararlarında

  SİGARA YASAĞI GEÇİM KAPISI OLDU

  İP’liler tepki gösterdi

  Ergenekon sanığı Levent Ersöz, ameliyat oldu

  Yaş meyve sebze ihracatı düştü

  Almanya’da, minarelerden ezan sesleri yankılanacak

  Venüs’te, gizemli parlak leke

  İngiliz adaleti sanal âlemde

  Alternatif tıp, Amerikalıların gözdesi

  Kriz, Rus milyarderi pek etkilemedi

  AIDS’in yeni bir türü belirlendi

  Başpiskopos: Facebook sosyal hayatı zedeliyor

  Çin, taykonot olacak ‘süper insan’ arıyor

  Liselere kayıtlar başladı

  Sahil Yolu tartışması bitmedi

  YASAKÇILAR KINANDI

  Dalgıçlar, denizi temizledi

  Gazi Üniversitesi’ne 97 öğretim üyesi alınacak

  Kan bağışları geçen yıla göre arttı

  Ankara’da su kesintisi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.