30 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Bir Sahabenin Günlüğü

İnsanların ve cinlerin peygamberi - Salİha Ferşadoğlu

Şevval, Hicretin 8. senesi, Medine

Dün gece Peygamberimiz ile beraber Medine’nin dışında geziyorduk. Yanımda Ehl-i Suffadan birkaç sahabe daha vardı. İbn Mes'ud da bizimle beraberdi. Bir ara Peygamberimizi (asm) kaybettik. Çok korktum. İlk defa başımıza böyle bir olay geliyordu. Daha az önce Allahın Rasûlü (asm) yanımızda idi. Birlikte bir ağacın altına oturmuş, öğlen inen âyetleri okuyorduk. Sonra biraz daha yürüyüş yapmak üzere hepimiz ayaklanmıştık. Biraz yürüdükten sonra Peygamberimizin (asm) yanımızda olmadığını fark ettim. Herkes telâşlandı. Aceleyle onu (asm) aramaya başladık. Dağ yollarına, vadilere, mağaralara baktık. Hayatımda geçirdiğim en kötü geceydi. Hiç bu kadar yüreğim daralmamıştı. İçimdeki sıkıntı beni öldürecek gibiydi. Aklımıza kötü şeyler geliyordu. Peygamberimiz (asm) kaçırılmış ya da öldürülmüş olabilir miydi? Ama kimse böyle bir şeyi söylemeye cesaret edemiyordu. Bir yandan duâ ediyor bir yandan kendisini aramaya devam ediyorduk. Uzun süren aramalarımız sonuçsuz kaldı. Sabahı bekleyerek huzursuzca oyalandık, durduk.

Sabah olunca bir de baktık ki, Peygamberimiz (asm) Hira tarafından geliyor. Allah’ım, ne kadar mutlu oldum, ne kadar sevindim. Allah’a milyonlarca kez şükrettim.

“Ey Allah’ın Rasûlü (asm)! Biz seni kaybettik. Defalarca seni aradık ama hiçbir yerde bulamadık. Bu yüzden çok kötü bir gece geçirdik” dedim gül yüzüne özlemle bakarak.

“Bana cinlerin dâvetçisi geldi” dedi Efendimiz (asm). Hepimiz şaşkınlıkla birbirimizin yüzüne baktık. Allah’ın Rasûlü (asm) devam etti anlatmaya:

“Onunla beraber gittik. Onlara Kur'ân-ı Kerim okudum. İslâm’ı anlattım.” Sonra bizi götürüp, cinlerin izlerini, ateşin kalıntılarını gösterdi. Hz. Muhammed (asm), Kur'ân-ı Kerim’de bildirildiği üzere hem insanların, hem cinlerin peygamberiydi. Demek ki, dün gece bu vazifesini yapmak üzere ortadan kaybolmuştu. Neyse ki onun (asm) sağ salim geldiğini görmek, yüreklerimize su serpmişti. Onu kaybetmenin bir anlık korkusu nasıl da yüreğimizi ağzımıza getirmişti!*

*Müslim, Salat: 150, Ebu Davud, Taharet: 42.

30.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  İLMİHAL

  Bir Sahabenin Günlüğü

  SOHBET İKLİMİ

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  RAMAZANİYE

  RAMAZAN HALLERİ

  PEYGAMBER KISSALARI

  ŞEYTANIN DESİSELERİ

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  MİNİ HİKÂYELER

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.