02 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

MÜSİAD: İyileşme 2010’da başlayacak

MÜSİAD tarafından düzenlenen “Geleneksel Basın İftarı”nda konuşan Genel Başkan Ömer Cihad Vardan, artık en kötü günlerin geride kaldığını ve bir çıkış trendine girildiğini ifade edebilmeyi umut ve arzu ettiğini belirterek, ‘’Yalnız görünen odur ki, piyasalardaki asıl iyileşmeye ancak yıl sonu veya 2010’un başından itibaren yavaş yavaş geçilebilecektir’’ dedi.

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ‘’Piyasalardaki asıl iyileşmeye ancak yıl sonu veya 2010’un başından itibaren yavaş yavaş geçilebilecektir’’ dedi.Vardan, MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘’Geleneksel Basın İftarı’’nda yaptığı konuşmada, bugün Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birinin kutuplaşmalardan uzaklaşmak ve yapıcı meselelere odaklanmak olduğunu söyledi.

Ülke olarak gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmaya engel olan ve hızımızı kesen prangalardan kurtulmak gerektiğini ifade eden Vardan, ‘’Kafamızı kuma gömerek sorunların varlığını gizleyemeyeceğimize göre, özellikle siyasetin ve toplumun tüm aktörleri, köklerimizdeki birlikte yaşayabilme özelliklerimizi hatırlayarak, ülkemizin önündeki tüm sosyal sorunların çözümünde gayret sarf etmelidirler. Demokratik açılım konusunda başlatılan çalışmaları tekdirle karşılı-yor ve destekliyoruz’’ dedi. OECD ve Dünya Bankası analizlerinin 2010 yılının en çok büyüme gösterecek ülkeler listesinin başında Türkiye’yi gösterdiğine işaret eden Vardan, Hükümet’in ekonomiyi canlandırmak adına aldığı tedbirlerin ardından bazı göstergelerde iyileşmeler olduğunu belirtti. Vardan, şunları kaydetti: ‘’Yalnız görünen odur ki piyasalardaki asıl iyileşmeye ancak yıl sonu veya 2010’un başından itibaren yavaş yavaş geçilebilecektir.” Bütçede öngörülenin üzerindeki açığın kapatılması için acil kemer sıkma politikasına geçilmesinin, zam yapılmasının veya vergilerin arttırılmasının yanlış olacağını vurgulayan Vardan, dış yatırları çekebilmek için orta vadeli mali bir proğram hazırlanmasının güven oluşturacağın ifade ederek, ‘’Ayrıca bu dönemde yargı reformu, kamu yönetimi reformu ve eğitim reformu ile AB sürecine hız verilmeli’’ şeklinde konuştu. Vardan, Uluslararası İş Forumunun 13.’sünün Mısır’da 13-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğini de bildirdi.

IMF: Türkiye durgunluktan hızlı çıkacak

ULUSLARARASI Para Fonu’na (IMF) göre, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ekonomisi açık ülkeler durgunluktan daha hızlı çıkacak. IMF tarafından en son yapılan analize göre, Türkiye, Suudi Arabistan, Polonya, Güney Kore, Hindistan, Rusya, Meksika, Brezilya ve Çin küresel krizin başlangıcında, küresel ticaretin daralmasından olumsuz etkilendiler. Ancak Türkiye gibi açık ekonomiye sahip 9 ülke, dünya ekonomisindeki toparlanmadan olumlu bir şekilde faydalanacaklar ve ekonomilerinin açık olması nedeniyle, durgunluktan daha hızlı çıkabilecekler. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bu 9 ülkenin, ekonomilerinin açık olmasının yanı sıra diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha büyük ekonomik boyuta sahip olduklarına da dikkat çekildi. IMF, açık ekonomiye sahip Türkiye’nin, diğer ülkeler gibi küresel krizden bir defalık da olsa etkilendiğini, ancak Türk ekonomisinin, küresel krize karşı dayanıklılık ve esneklik gösterdiğini bildirdi.

02.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  MÜSİAD: İyileşme 2010’da başlayacak

  TİM: Ağustos'ta ihracat yüzde 30 geriledi

  Memurlar zammı 'uzlaştırmaya' taşıdı

  Elektriğe zam geliyor

  Yoksulların sıkıntıları artarak büyüyor

  Sürat Kargo, dünyanın 228 ülkesinde

  İstikbal’de indirim rüzgârı devam ediyor

  Ülker’de Ramazan bereketi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.