02 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

TİM: Ağustos'ta ihracat yüzde 30 geriledi

AĞUSTOS ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,80 gerileyerek, 7 milyar 670 milyon dolar oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi, Ağustos ayı ihracat rakamlarını HakkâriYüksekova’da açıkladı. Büyükekşi, burada yaptığı konuşmada demokratik açılımını desteklediklerini ve demokratik açılımın ihracat bacağını oluşturmaya geldiklerini söyledi.

Büyükekşi, şöyle devam etti; “Demokratik açılım ülkenin refahını arttıracak, bölgenin istihdamını geliştirecek, ekonomisini canlandıracak bir açılımdır. Türkiye 20. yüzyılı sorunlarla harcadı. Türkiye artık zamanını boşa harcama lüksüne sahip değildir. Türkiye 21. yüzyılda tüm enerjisini topyekûn kalkınmaya, ekonomisini dönüştürmeye ve yüksek teknolojili üretime geçmeye harcamalıdır”dedi. En son yapılan kapsamlı bir araştırmanın, her iki Türk’ten birinin bir Kürt komşusu, her üç Türk’ten birinin evlilik yoluyla bir Kürt akrabası ve her üç Kürt’ten iki tanesinin evlilik yoluyla bir Türk akrabası mevcut olduğunu gösterdiğini vurgulayan Büyükekşi, “Araştırma veriler de gösteriyor ki, biz etle tırnak gibiyiz, birbirimizin tamamlayıcıyız, bu ülkede hep beraber, binlerce yıldır olduğu gibi kardeşçe bir arada yaşayacağız” diye konuştu.

Küresel krizde iyileşme sinyallerinin görüldüğünü ve bu sinyallerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken TİM Başkanı Büyükekşi, ihracat rakamlarını açıkladı: “İlk sekiz aydaki ihracatımız 60 milyar 344 milyon dolar, geriye dönük bir yıllık ihracatımız ise yüzde 24,41 gerileme ile 97 milyar 730 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Ağustos ayında en fazla ihracat yapan sektörümüz, 1 milyar 110 milyon dolar ile Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörümüz olmuştur. Bunu, 1 milyar 78 milyon dolar ile Otomotiv ve 933 milyon dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörlerimiz takip etmiştir. Tarım ve Hayvancılık grubu sektörlerimiz, Ağustos ayında 1 milyar 10 milyon dolarlık ihracatla, toplam içerisinde yüzde 13,17 pay almıştır. Ağustos ayında toplam ihracatımızın yüzde 83,81’ini gerçekleştiren Sanayi grubunda ise ihracatımız 6 milyar 428 milyon dolar olmuştur.”

RECEP BOZDAĞ

02.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  MÜSİAD: İyileşme 2010’da başlayacak

  TİM: Ağustos'ta ihracat yüzde 30 geriledi

  Memurlar zammı 'uzlaştırmaya' taşıdı

  Elektriğe zam geliyor

  Yoksulların sıkıntıları artarak büyüyor

  Sürat Kargo, dünyanın 228 ülkesinde

  İstikbal’de indirim rüzgârı devam ediyor

  Ülker’de Ramazan bereketi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.