03 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Trafik kazası çok, güvenceyi bilen yok

Trafİk kazalarında meydana gelen yaralanma, sakat kalma ve ölüm gibi hallerde mağdur vatandaşların zararını karşılamak için kurulan ve mağdurlara 150 bin TL’ye kadar ödeme yapabilen ‘’Güvence Hesabı’’ndan vatandaşların haberdar olmadığı bildirildi.

Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük, yaptığı açıklamada, her yıl trafik kazalarında binlerce insanın vefat ettiğini, binlercesinin de yaralanıp sakat kaldığını ancak trafik kazalarında mağdur olan vatandaşların, sigorta şirketlerinden kesilen küçük paylarla oluşturulan ‘’Güvence Hesabı’’ndan 150 bin TL’ye kadar para alabileceğini bilmediğini söyledi. 2008 yılında meydana gelen 929 bin 304 trafik kazasında, 4 bin 228 kişinin vefat ettiğini, 183 bin 841 kişinin yaralandığını belirten Küçük, şöyle devam etti: ‘’Türkiye’de her 14 araçtan biri kazaya karışıyor. Bunun yanında ülkemizde bulunan toplam 14 milyon araçtan yüzde 30’a yakın kısmı trafik sigortasını yaptırmıyor. Trafik kazalarında insan sağlığı ile ilgili durumlarda yaralanma, sakat kalma ve ölüm olaylarında mağdur olanlar, gerekli evrakı (kaza tespit tutanağı, kaza zaptı gibi) uğramış oldukları zararları gösteren belgeleri gönderenlere 150 bin TL’ye kadar ödeme yapıyoruz. Mağdur vatandaşlarımız sadece 3-5 evrakı hiçbir aracı kullanmadan posta yolu ile bize göndererek bu parayı alabilirler.’’

NASIL BAŞVURULUYOR?

Trafİk kazalarında üçüncü şahısların zararlarının karşılanması için 1983 yılında ‘’Garanti Fonu’’ adında kurulan, 1998 yılında ‘’Garanti Sigortası Hesabı’’ adını alan son olarak da 2007 yılında ismi ‘’Güvence Hesabı’’na dönüştürüldü. Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük, ‘’Zarar görenlerin, geçirmiş oldukları trafik kazasına ait belgeler ile birlikte bizzat başvurmaları mümkündür. Güvence Hesabı’ndan sadece ölüm, sakatlanma ve yaralanma gibi bedeni tazminat ödenir. Araca gelen zararlar ile diğer maddi şeylere gelen zararlar ödenmez.’’ Küçük, vatandaşın bu hakkından haberdar olmadığını bu konuda bilgisi olan kişi ve kişilerin de kaza yapan kişileri bularak ‘’ben sana hiç bir masraf yapmadan 100-150 bin TL alayım mı’’ teklifini götürdüklerini ve ardından vekâletname ile yüzde 50’lere varan komisyonla ‘Güvenlik Hesabı’ndan para aldıklarını, vatandaşların kendi haklarını kendilerinin aramasını istedi.

03.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SİNCAN HAKİMİ İFADE VERMEDİ

  AB süreci hızlansın

  Tüketime teşvik fayda sağlamaz

  Belediyeler, borçlarıyla Maliyeyi zorluyor

  Buğday üretiminde 9'uncuyuz

  Her dilden barış duâsı

  Katliâm dâvâsı ‘kapalı’ yapılacak

  Balık hem sağlığı, hem bütçeyi koruyor

  Trafik kazası çok, güvenceyi bilen yok

  KKTC’li itfaiyeciler İzmit’te eğitilecek

  Adıyamanlılar iftarda buluştu

  Erciyes’e Eylül karı

  Pazar Hükümet Konağı yıkıldı

  Sakal-ı Şerif New Jersey’de

  Tetris beyin gücünü arttırıyor

  iPhone’a Çinli rakip “O-Phone”

  Müslümanlara özel arama motoru

  En uzun evliliği ölüm bitirdi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.