03 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

AB süreci hızlansın

MÜSİAD iftarında konuşan İstanbul Valisi Güler, ‘’Türkiye problemleri gerçekten çözmek isteyip istemediği konusunda bir karara varmalıdır. Bence Avrupa Birliği sürecinin hızlandırılması sorunların çözülmesi için yeterlidir” dedi.

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, Türkiye’nin sıkıntıları yaşaya yaşaya istikrar, huzur ortamı sağlayamacağını belirterek, “Bence burada Avrupa Birliği sürecinin hızlandırılması sorunların çözülmesi için yeterlidir” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği ‘’Geleneksel Sivil Toplum Kuruluşları İftar Yemeği’’nde konuşan Güler, ‘’sosyal devlet’’ varlığının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade ederek, krizin teğet geçmediği bir sektör bulunduğunu bunun da ‘’Hayırseverlik sektörü’’ olduğunu söyledi. İstanbul’un yapılandırılmasında eğitime ve sağlığa öncelik verildiğini belirten Güler, İstanbul’un şu anda depreme en dayanıklı sektörünün ‘’eğitim sektörü’’ olduğunu dile getirdi.Güler, şöyle konuştu:

‘’Türkiye sıkıntıları yaşaya yaşaya istikrar, huzur ortamı sağlayamaz. Artık çözümü getirmek çok kolay. Türkiye problemleri gerçekten çözmek isteyip istemediği konusunda bir karara varmalıdır. Bence burada Avrupa Birliği sürecinin hızlandırılması sorunların çözülmesi için yeterlidir. Meseleler ancak o zaman çözülür. Asıl açılım meselelere bakış açısındaki açılımdır. Toplumu tek tip gibi düşünme zamanı geçti artık. İnsanların kendilerini ifade edebildikleri özellikleri dünyada artık çok saygı değer özellikler olarak görülüyor. Türkiye’nin tabiî ki güçlü bir ordusu olmalı, ama güçlü bir sanayisi de olmalı. Güçlü bir eğitim kadrosu, hocaları, gençliği olabilmeli. Bu yıllar içerisinde tek gördüğüm şudur; Türkiye’nin kavgası, kimi zaman sağ-sol, kimi zaman laik-antilaik, kimi zaman cumhuriyetçi-demokrat... Ama Türkiye’nin meselesi iş yapmak isteyenlerle iş yaptırmak istemeyenlerin kavgası şeklinde geçmiştir. Biz de her zaman iş yapanlar olacağız’’

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da Ramazan ayının bereket, kardeşlik, dostluk ayı olduğunu, bu ayda,insanların sabretmeyi öğrendiğini belirterek, ‘’Tacirler, iş adamları olarak sabretmeyi çok iyi öğrendik’’ dedi.

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan da son günlerde gündemde yer alan ‘’Demokratik açılım’’ konusunda gerçekleştirilen çalışmaları takdirle karşıladıklarını vurgulayarak, ‘’Böyle çalışmaların sadece bir konuda değil, gelişmemizin önünde yıllardır engel teşkil eden her konu ve her alanda öncelikli gündem maddesi olacak şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Necati Ceylan da ‘’Demokratik açılım’’ çalışmalarına değindiği konuşmasında, ‘’Adına ne derseniz diyin. Bu sorunun mutlaka gündeme getirilmesi gereklidir. Bu sorunları ancak yeni bir anayasayla aşabiliriz’’ dedi.

03.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SİNCAN HAKİMİ İFADE VERMEDİ

  AB süreci hızlansın

  Tüketime teşvik fayda sağlamaz

  Belediyeler, borçlarıyla Maliyeyi zorluyor

  Buğday üretiminde 9'uncuyuz

  Her dilden barış duâsı

  Katliâm dâvâsı ‘kapalı’ yapılacak

  Balık hem sağlığı, hem bütçeyi koruyor

  Trafik kazası çok, güvenceyi bilen yok

  KKTC’li itfaiyeciler İzmit’te eğitilecek

  Adıyamanlılar iftarda buluştu

  Erciyes’e Eylül karı

  Pazar Hükümet Konağı yıkıldı

  Sakal-ı Şerif New Jersey’de

  Tetris beyin gücünü arttırıyor

  iPhone’a Çinli rakip “O-Phone”

  Müslümanlara özel arama motoru

  En uzun evliliği ölüm bitirdi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.