30 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

M. Necati Bursalı duâlarla uğurlandı

ŞAİR, hattat Mustafa Necati Bursalı (68), Yeniköy’deki evinde vefat etti. 1970’li yıllar boyunca ve 1980’lerin başlarında Yeni Asya’da İslâm büyüklerinin ve sahabelerin hayatlarını tefrika eden Bursalı, Yeni Asya okuyucularının gönlünde yer etmişti.

Rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir tedavi gören Mustafa Necati Bursalı’nın evinde vefat ettiği belirtildi. Bursalı, dün İstanbul-Sarıyer ilçesi Yeniköy Bağlar Mevkii Cevahirler Camiinde öğleyin kılınan namazın ardından Yeniköy Mezarlığında dualarla defnedildi. Bursalı'nın cenaze namazına yakınları, sevenleri ve edebiyat camiasından ve kalabalık bir cemaat topluluğu iştirak etti. Hazreti Peygambere (asm) yazdığı şiirlerle de bilinen Mustafa Necati Bursalı 60’ın üzerinde eser kaleme almıştı. Yakın dostlarından Ahmed Hoca, Bursalı'nın vasiyeti gereği, "Ben Efendimize Ravza'da bu naatı okumak istiyorum" dediği naatını cenaze namazı sonrası tabutu başında okudu. Bursalı, naatın okunması sonrası eller üzerinde taşınarak Yeniköy mezarlığına getirilerek duâlarla defnedildi.

Mustafa Necati Bursalı kimdir?

1941 yılında Samsun’un Kavak ilçesinin Alaca Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Merzifon ve İstanbul’da Kur’ân-ı Kerim hıfzı çalıştı. Hat san'atına ilgi duyarak Hamit Aytaç’tan icazet aldı. 1965’te Osman Reis Camii imam-hatipliğine tayin edildi. 1988’de emekliye ayrıldı. Yazı ve şiirleri Yeni Asya, İslâm gazete ve dergilerinde çıktı. Bursalı, evli 3 çocuk babası idi. Mustafa Necati Bursalı’nın Adabı Muaşeret, Rüya Tabirleri Ansiklopedisi, Hazreti Osman, Tarihe Şan Verenler, Kur’ânı Kerim Sûreleri, Allah Aşkını Seçenler, İstanbul ve Anadolu Erenleri, İstanbul ve Anadolu Evliyaları: Dünyadaki Büyük Evliyalar ve Cumhuriyet Devri İslâm Büyükleri 2 Cilt, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin gibi çok sayıda kitabı var. 23 sene dört ay aynı camide imam hatiplik yapan ve orada da, yazılarında da, insanlara İslâmiyetin güzelliğini, saadetin ancak burada bulunabileceğini anlatan Bursalı, gençliğin felâket çukurundan saadet caddesine çıkması için çaba harcadı. İnsanlara günlük hayatımızda bizi bunaltan pek çok şeyin çözümünün peygamber ve ailesini örnek almakta ve İslâm’ı yaşamakta olduğunu anlatmaya çalıştı.

30.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  M. Necati Bursalı duâlarla uğurlandı

  “ALTIN KARAGÖZ” film yarışmasında son günler

  Feretiko bezi yeniden doğacak

  Beş Avrupa şehri, Tophane-i Amirane’de buluşuyor

  GSM’den diksiyon kursu

  Tiyatro, perdelerini yarın açıyor

  ‘’Osmanlı Arşivlerinde Kudüs” Üsküdar’da

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.