01 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Pasifik’te deprem, G. Asya’da kasırga

Pasifik’te önceki meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki depremde, Amerikan Samoası’nda ölenlerin sayısının 100'ü geçtiği bildirildi. ABD toprağı Amerikan Samoası’nın açıklarında denizin altında meydana gelen deprem sonrası bölge, ‘afet bölgesi’’ ilan edildi.

TROPİK KASIRGA FİLİPİNLER, VİETNAM VE

KAMBOÇYA'YI VURDU

Filipinler ve Vietnam’da çok sayıda can kaybına yol açan tropik Ketsana kasırgası Kamboçya’yı da vurdu. Özellikle bu üç ülkeyi etkileyen kasırgada ölenlerin sayısı hızla artıyor. Yetkililer, ölü sayısının daha da artmasından endişe ediyorlar.

Pasifik’te deprem, Güney Asya’da kasırga

Pasİfİk’te meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki deprem ve tsunami sebebiyle Samoa adaları ve Tonga’da en az 113 kişi öldü. Samoa’daki Tupua Tamasese hastanesinden bir yetkili, hastaneye 84 kişinin cesedinin getirildiğini belirtti. Yetkililer, Amerikan Samoası’nda 22, depremin etkilediği komşu Tonga Adasında 7 kişinin öldüğünü söyledi. Samoa polisi, son olarak, tsunamide 63 kişinin öldüğünü, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi. Öte yandan Filipinler ve Vietnam’da çok sayıda can kaybına yol açan tropik Ketsana Kasırgası Kamboçya’yı da vurdu. Yetkililer, ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğünü bildirdi. Ketsana kasırgasının hafta sonu vurduğu Filipinler’de halen sel ve toprak kaymalarının etkili olduğu, ölü sayısının da 246’ya yükseldiği bildirildi. Kasırganın vurduğu diğer bölge ülkesi Vietnam’da ise, ölenlerin sayısının 38’e yükseldiği ifade edildi. Bunun yanında Endonezya'nın Sumatra adasında Padang şehri açıklarında da 7,6 büyüklüğünde çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremde binalar yıkılırken, tsunami alarmı verildi. Görgü şahitleri depremde yüzlerce evin yıkıldığını, bazı binalarda yangınların çıktığını, köprülerin tahrip olduğunu, muhtemelen su borularının patlaması yüzünden caddelerin sular altında kaldığını söylediler. Şehirde telefon hatlarının da kesildiği, şehir sakinlerinin panik içinde evlerinden dışarıya kaçıştığı bildirildi. Endonezya, Malezya, Hindistan ve Tayland için tsunami alarmı verildi. ABD Jeolojik Araştırmalar kurumu ise depremin büyüklüğünü 7,9 olarak verdi.

01.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Pasifik’te deprem, G. Asya’da kasırga

  ABD, Irak’tan çekilmeyi hızlandırıyor

  Sigara üreticilerine 50 milyarlık şok dâvâ

  Gine’de insanlar ölüyor, cunta seyrediyor

  AKPM’nin başına bir Türk geçiyor

  İran ve Batı müzakerelere yeniden başlıyor

  Afganlı kız çocuğu propaganda kurbanı oldu

  Çin Halk Cumhuriyeti, 60. yılını kutluyor

  Avustralya, domuz gribi aşısına başladı

  Cezayir’de, katliâm gibi kaza

  Nepal’de, kilise çöktü: 24 ölü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.