03 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

IMF’siz de yola devam ederiz

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, IMF ile anlaşma konusunda, ‘’İnşallah anlaşma sağlanır, ama anlaşma sağlanamazsa da bu dünyanın sonu değildir. Elbette biz IMF ile ya da IMF’siz yolumuza devam ederiz’’ diye konuştu.

IMF’siz de yola devam

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO’nun Kırgızistan’da bulunduğu temasları değerlendirmek amacıyla Bişkek Hyatt Regency Oteli’nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Temaslarının sonunda Kırgızistan Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Caparov ve Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı D. T. Nurcanov ile bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını anlatan Yalçıntaş, görüşmenin sonucu ortaya bir iş planının çıktığını söyledi.

Kırgız yetkililerine Türk iş adamlarının Çin ile rekabette yaşadıkları sıkıntıları anlattıklarını belirten Yalçıntaş, navlun fiyatlarının, rekabeti zorlaştırdığını ifade etti.

Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki navlunun, güvenilir ve ucuz hale getirilmesinin önemine değinen Yalçıntaş, bunun en önemli yolunun, demiryolu olduğunu bildirdi.

Bu bölge için şu an bir demiryolu projesinin olduğunu dile getiren Yalçıntaş, ‘’Buradaki tüm ülkelerin katkısıyla bu projenin bir an önce hızlanması lâzım’’ dedi.

IMF ANLAŞMASI

Murat Yalçıntaş, diğer bir soru üzerine de, 2009’un, geçmiş yıllara göre başarılı bir yıl olmadığını bildirdi.

Son birkaç yıla bakıldığında dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisinin Türkiye’de de ciddî anlamda hissedildiğini belirten Yalçıntaş, ‘’Krizde ciddî anlamda küçüldük, ama rakamlar, bu küçülmenin küçüldüğünü gösteriyor. Bizim öngörülerimiz, 2009’un son çeyreğinde artıya geçeceğimizi ama yılın toplamının eksi olacağını gösteriyor. 2010 yılıyla birlikte ise toparlanma sürecine gireceğiz’’ görüşünü ifade etti.

Bir gazetecinin, IMF anlaşmasıyla ilgili bir sorusunu da Yalçıntaş, şöyle cevapladı:

‘’IMF toplantılarının Türkiye’de yapılması, Türkiye’nin uluslar arası alanda artan ağırlığının somut bir göstergesidir. Son yıllarda spor, bilim ve sanat alanlarında da birçok önemli toplantı Türkiye’de yapılmaya başlandı.

Anlaşma konusunda ise IMF yetkilileri ile Türk bürokrasisi, uzun bir zamandır konuşuyorlar. Eğer bir anlaşma noktasına gelindiyse, bu toplantılarda bunu açıklayacaklardır. İnşallah anlaşma sağlanır ama anlaşma sağlanamazsa da bu dünyanın sonu değildir. Elbette biz IMF ile ya da IMF’siz yolumuza devam ederiz. Anlaşma sağlanırsa eğer, Türkiye ekonomisinin güvenilirliğine bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır, Belirli bir miktar da kaynak gelecektir. Bu gelecek kaynak, Türkiye’yi kurtaracak bir kaynak mıdır? Hayır... Ama hiç yoktan iyidir.’’

03.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  IMF’siz de yola devam ederiz

  Emeklilerden katılım payına dâvâ

  Patates zam rekortmeni oldu

  Orka'dan büyük anlaşma

  BAYMAK’tan İran’a ihracat

  CeBIT 7 Ekim’de kapılarını açıyor

  İGDAŞ’tan ödeme kolaylığı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.