03 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Oğlumu, darbeye zemin hazırlamak için kullandılar

Ergenekon dâvâsı duruşmalarını izlemek için gelen, Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, Danıştay saldırısıyla darbeye zemin hazırlanmak istendiğini söyledi. Baba Arslan, “Yapılmak istenen; işi dindarlara yıkmaktı. Böylece Hükümet’i darbe yoluyla devirmeye, buna zemin hazırlanmaya çalışıldı” dedi.


İŞSİZLİK SORUN OLMAYA DEVAM EDECEK

İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ümit vermedi. Zoellick, Türkiye’nin orta vadeli planında, 20

Mahkemenin sorduğu JİTEM, maaş bordrosunda

DİyarbakIr’da görülen faili meçhul cinayetlerle ilgili davaya bakan mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan sorulmas


  TSK tasvip etmiyor, üzüntü duyuyor

Genelkurmay basın bilgilendirme toplantısında, geçtiğimiz hafta içerisinde Bursaspor-Diyarbakırspor arasında yaşanan olayları Türk Silâhlı Kuvvetlerinin tasvip etmediği; Diyarbakır Lice’de bir kız çocuğunun havan patlaması sebebiyle ölmesini de ‘’Gencecik bir kişinin hayatını kaybetmesinden üzüntü duymaktayız’’ şeklinde açıklanarak bilgi verildi.


  Mahkemeler mevcut kanunları uygular

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bazı DTP milletvekillerinin ifade vermek üzere zorla mahkemeye getirilmesi kararının ardından gündeme gelen bu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılabileceği değerlendirmelerine ilişkin, ‘’Mahkemeler ve hakimler mevcut kanunları uygulamakla görevlidir.


  Erzurum valisi kendisinin merkeze alınmasını istedi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Erzurum Valisi Sami Bulut’un merkeze alınması için hazırlanan kararnameyi Başbakanlığa gönderdi.


  Açılım Türkiye için bir şans

ESKİ Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, ‘’demokratik açılım’’ın Türkiye için bir şans olduğunu düşündüğünü söyledi.


  AKP'nin 3. Olağan kongresi toplanıyor

AKP 3. Olağan Kongresi bugün yapılacak. Türkiye’nin 39. partisi olarak, 14 Ağustos 2001’de siyasî hayattaki yerini alan ve 3 Kasım 2002 seçimleri ile 22 Temmuz 2007 seçimlerinde tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kongresi saat 10.00’da başlayacak.


  İtfaiye yangına gitti, 4 ceset buldu

BÜYÜKÇEKMECE’DE yangın ihbarı üzerine bir eve giden itfaiye ekipleri, 4 kişinin cesedini buldu.


  Bir korucu şehit düştü

ŞIRNAK'IN Silopi ilçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 1 korucu şehit oldu, 1 korucu da yaralandı.


  TMSF, Olay Medya’yı satışa çıkardı

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 14 Ekim’de satışa çıkaracak.


  Öğrencisinin cenaze namazını kıldıran müdüre inceleme

SAMSUN'DA yük treninin çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisinin cenazesinde namaz kıldıran lise müdürü hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.


  Sınav sorularını sızdıranlar bulunsun

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, polis meslek yüksekokulu sınavının iptal edilmesinin yeterli olmadığını belirterek, sınav sorularını kimin teslim ettiğinin, devlet makamlarınca ortaya çıkarılarak, hukuk çerçevesinde gereken ceza verilmesini istedi.


  CHP’li Köktürk, KEY ödemelerini sordu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin ne zaman sonuçlandırılacağını sordu.


  Batmanlı çiftçiler, fıstık hasadına başladı

Batmanlı çiftçiler fıstık hasadına başladı. Fıstık, Batmanlı çiftçilerin de gözde ürünü olmayı başardı.


  Antalya’da organ ticareti iddiasında, 9 kişi gözaltında

ANTALYA polisinin 6 ilde düzenlediği operasyonda, suç örgütü oluşturarak organ ticaretine aracılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlı adliyeye sevk edildi.


  Hakkâri’de tabu yıkan kongre

Hakkâri Valisi Muammer Türker, ‘’Türkiye’nin geçtiği süreci dikkate aldığımızda kongrenin adı ‘Kürt Kadını’ olunca bunun bir ifade tarzı olarak çok iddialı olduğunu ifade etmemiz lâzım’’ dedi.


  Mardin’de, Sabancı Müzesi açıldı

SAKIP Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.


  Egeli öğrenciler, münazaraya çağırıyor

DÜNYADA spor karşılaşmalarından sonra en yüksek katılımlı öğrenci faaliyeti kabul edilen münazarayı tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan Ege Üniversitesi (EÜ) Münazara Topluluğu, yeni öğretim dönemi faaliyetlerine başlıyor.


  RAHMET, GÖLLERİ VE NEHİRLERİ KENDİNE GETİRDİ

Ülke genelinde 2007 ve 2008 yıllarında yaşanan kuraklık dolayısıyla büyük düşüşlerin yaşandığı göl, gölet ve barajlardaki su seviyeleri ile nehirlerin debilerinde, bu yılki yağışların etkisiyle büyük oranda artış görüldü.


  Yazar Şûle Yüksel Şenler: Hidayete ulaştıran Allah'tır

KÂĞITHANE kültür merkezinde Mehmet Efendi Camii Derneği kadın kolları tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Öncü Kadınlar” konulu konferansa birlikte konuşmacı olarak katılan yazar Şule Yüksel Şenler ve gazeteci-yazar Sibel Eraslan, geçmişte yaşanılan zorluklara ve verilen mücadelelere dikkati çektiler.


  Turizmde, iki basamak çıktık

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, ‘’Türkiye bütün dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize rağmen, turizm liginde 2 sıra atladık’’ dedi.


  Şofbenli cenaze aracı krizden kurtardı

ADANA’NIN Kozan ilçesinde, 25 yıldır zirai alet imal eden firma, tarım sektöründeki sıkıntılar nedeniyle satışları azalınca başlattığı klimalı, şofbenli cenaze bekletme ve yıkama aracı imalatıyla sıkıntıdan kurtulmayı başardı.


  Kamyon kazaları tarihe karışıyor!

2008 yılında trafik kazalarının başlıca sebeplerinden olan uykusuzluk ve dikkatsizliğe karşı tedbir alan güvenlik sistemlerini tanıtmasından bu yana Volvo Kamyon, sürücünün kaza yapmasını önlemeye yardımcı olacak aktif güvenlik konusunda liderliğini sürdürüyor.


  10 parmakla çalışıyorlar!

DAKTİLO ile tarih olduğu sanılan on parmak yazım tekniği, halen adliye, hastane gibi işyerlerinde aylık bin TL civarı gelir getiren iş imkanı sağlıyor.


  İstanbul’a ‘martı’ konacak

Mimar Hakan Kıran’ın İstanbul’un en bilinen iskelelerinden Kabataş İskelesi için martı konseptinde hazırladığı tasarım Dubai’de önemli bir mimarî faaliyette görücüye çıktı.


  Roma-Mekke barış hattı

Uluslararasi bir dernek tarafından düzenlenen ve 23 Eylül’de İtalya’nın başşehri Roma’dan başlayan ‘’Roma-Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha’’ turuna katılan 30 bisikletçi, Aydın’ın Nazilli ilçesinden Antalya’ya gitti.


  İsveç, ölülerini yakmak yerine donduracak

ÖLÜLERİN genelde yakıldığı İsveç’te, hükümet yakmak yerine nitrojenle dondurma metodunu getirmek için araştırma yapılıyor.


  Topraksız tarım yaygınlaşıyor

AVRUPA'DA uzun süredir uygulanan, Türkiye’de ise bazı bölgelerde son yıllarda uygulamaya başlanan topraksız tarım, giderek yaygınlaşıyor.


  Aya yarım kilo eşya taşımak, 1 milyon dolar

AY'A malzeme ve teçhizat taşımanın yüksek maliyetinden ötürü, bilim adamları burada kullanılacak barınakların Ay toprağından yapılmasını planlıyor.


  Yeni doğanlar daha uzun yaşayabilir

GELİŞMİŞ ülkelerde bebeklerin çoğunun yüz yıldan uzun yaşayacağı düşünülüyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.