03 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Çocuklar şampiyonluğa inanıyor

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımın Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğun en önemli adayı olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin ekim sayısında yer alan yazısında, futbol takımının mevcut durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, eksiklerin teknik heyet tarafından giderileceğini, mücadele ettikleri tüm kulvarlarda hedeflerinin zafere ulaşmak olduğunu aktardı. Ligin geride kalan haftalarının, bu sezon ortaya çıkacak mücadelenin niteliği ve şampiyonluk yarışı hakkında kendilerine bir takım işaretler verdiğini belirten Aziz Yıldırım, şunları kaydetti: ''Futbolda kısa vadeli yorumların yanıltıcı olabileceğini de göz önünde bulundurarak, geçen sürenin, sezon sonu için bize bazı ip uçları sunduğuna inanmaktayız. Öncelikle, oluşturulması için çaba harcadığımız 'mücadeleci takım' özelliğinin, Fenerbahçe'de mevcut olduğunu görmenin bizi mutlu ettiğini belirtmeliyim. Sahadan istemediğimiz sonuçlarla ayrıldığımız maçlarda dahi, takımımızın bu görüntüyü muhafaza etmesi, gelecek için bizi ayrıca umutlandırmaktadır. 45 yıl aradan sonra, lige ilk kez bu kadar iyi bir başlangıç yapan takımımızda, elbette bir takım eksiklikler ve geliştirilmesi gereken yönler bulunmaktadır. Takımımızın idari ve teknik kadrosu, bu eksikliklerin giderilmesi, ekibimizin başarılarını devam ettirmesi ve daha da başarılı olması için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bu bağlamda, yüksek kapasiteli oyunculardan kurulu kadromuzun yanı sıra idari ve teknik kadromuzun deneyimli, donanımlı ve ligimizde tecrübe sahibi olmasının, şampiyonluk yarışındaki artımız olduğuna dikkati çekmek isterim. Tüm bunların ışığı altında, şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe'dir ve 'İnanmış Çocuklar' camiamızın tüm kulvarlardaki beklentilerini yerine getirecektir.''

03.10.2009


 

ARDA: ÇOK İYİ OYNUYORUZ

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu ikinci maçında Sturm Graz ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da Arda Turan korkulacak bir durum olmadığını söyledi.

Arda Turan, geriye düştükleri maçta beraberliği yakalamayı başardıklarını ve galibiyet golünü de atabilecek pozisyonları bulduklarını ifade ederek, ''Futbol oyunu ince nüanslarla dolu ve bu maçta biz o nüansları yakalayamadık. Canımızı sıkacak bir şey yok'' dedi. Eskişehirspor maçının ardından yapılan eleştirileri normal karşılayan Arda, ''Biz kendi işimize bakıyoruz. İyi futbol oynadığımızı da biliyoruz. Sergilediğimiz futboldan keyif alıyoruz. Henüz maç dahi kaybetmedik. Bir sorun yok. Galatasaray beklentileri çok yükseltti ve biz de bu beklentileri karşılamak için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Sturm Graz karşısında alınan 1 puanın da küçümsenmemesi gerektiğine dikkati çeken Arda Turan, ''Maçı kaybedebilirdik de. Kalemizde pozisyonlar verdik. Bir puan da kötü değil. Grup lideriyiz. Avantaj elimizde ve bir sorun olduğunu düşünmüyorum'' ifadesini kullandı. Öte yandan Arda, ilk yarıda faul gerekçesiyle golünün sayılmadığı pozisyon için hakemin kararına saygı duymak gerektiğini, ikinci yarıda ceza sahası içinde tutulduğu pozisyonun ise yüzde 100 penaltı olduğunu savunurken, ''Türk hakemlerine hak vermemiz ve daha fazla yardımcı olmamız gerekiyor. Bir metre mesafeden dahi göremeyebiliyorlar bugün olduğu gibi'' şeklinde konuştu.

03.10.2009


 

F.Bahçe lige döndü

UEFA Avrupa Ligi'nde Moldova'nın Sheriff takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, ara vermeden Turkcell Süper Lig'de kendi sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Ligdeki ilk 7 maçını kazanan ve galibiyet serisini sürdürmek isteyen Fenerbahçe, 4 Ekim Pazar günü sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşmanın ilk hazırlığını dün gerçekleştirdi. Can Bartu Tesisleri'nde çalışan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Christoph Daum, idman öncesi futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. Daum'un oyuncularına ''Dün güzel bir galibiyet aldık, ancak maraton devam ediyor. Pazar günkü maçta konsantre olarak galibiyet serimizi sürdürmeliyiz'' şeklinde bir konuşma yaptığı bildirildi.

Toplantının ardından iki gruba ayrılan oyunculardan dünkü maçta görev alanlar, antrenör Roland Koch'un eşliğinde yenilenme idmanı yaptılar ve daha sonra tesislere giderek masaj ve tedavilerini gerçekleştirdiler. Diğer grup ise koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmasının ardından şut ve pas organizasyonları çalıştı. Bir süredir sakatlığı devam eden Brezilyalı oyuncu Dos Santos da ilk çalışmalara katıldı. Bir saat 25 dakika süren antrenman, dar alanda teknik ağırlıklı çift kale maçın ardından tamamlandı. Sakatlığı bulunan futbolculardan Gökhan Gönül, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan ile takımdan ayrı koşu yaparken, İspanyol oyuncu Güiza'nın tedavisine ise tesislerde devam edildi.

03.10.2009


 

CARLOS: ARALIK AYINDAN SONRA KARAR VERECEĞİM

UEFA Avrupa Liginde Fenerbahçe'nin Sheriff'i 1-0 yendiği maçın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Roberto Carlos, aklının ve bütün konsantrasyonunun şu an Fenerbahçe'de olduğunu, bir yere gitmediğini, ayrılmasının aralık ayından sonra görüşülebilecek bir konu olduğunu ifade etti.

Gitme kararı verdiği zaman bunu herkesin öğreneceğini kaydeden Brezilyalı futbolcu, ilk olarak basınla vedalaşacağını ifade etti.

03.10.2009


 

K.Burgaz'da bugün imza dağıtacaklar

FENERBAHÇELİoyuncuların bazıları, bugün Kemerburgaz'da hizmete girecek Fenerium Mağazası'nın açılışına katılarak imza dağıtacaklar.

Kemerburgaz Fenerium Mağazası'nda gerçekleştirilecek Fenercell, Fenerium ve Fenerbahçe Kart imza günlerine, Kazım Kazım, Bekir İrtegün, Volkan Babacan ve Deniz Barış gibi isimlerin katılacağı bildirildi.

03.10.2009


 

MORALSİZ BEŞİKTAŞ DENİZLİSPOR'U AĞIRLIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'nin 8. haftasında Denizlispor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, şu ana kadar bu takımla yapılan maçların 34'ünü kazanırken, yeşil-siyahlı ekip ise bu karşılaşmaların 4'ünden galip ayrılabildi.

Bugün Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'da başlayacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. İki ekip arasında 23 Ağustos 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, bugüne dek 36 lig maçı yapıldı.Bu maçların 24'ünü Siyah - beyazlılar kazanırken, Denizlispor sadece 4 galibiyet alabildi, 8 maç ise berabere sonuçlandı. Geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın toplam 64 golüne karşılık, Yeşil - siyahlılar, 34 gol kaydetti. Denizlispor, Beşiktaş karşısında ligdeki son galibiyetini 2004-2005 sezonunun ilk yarısındaki maçta kendi evinde 3-1'lik skorla alırken, rakibiyle daha sonra oynadığı 9 maçtan 8'ini yitirdi, 1'inde berabere kaldı. Siyah - beyazlılar, Denizlispor'u son 3 sezonda yapılan 6 maçta da yendi.

03.10.2009


 

HOLOSKO AYAĞINDAN MELİYAT OLDU

BEŞİKTAŞ'IN Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 2. maçında CSKA Mosokva ile oynanan maçta fibula kemiği kırılan Flip Holosko ameliyat oldu.

Filip Holosko'nun, Acıbadem Maslak Hastanesi'nde dün BJK kulüp doktoru Doç.Dr.Şenol Akman ve Acıbadem Maslak Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Metin Uzun tarafından ameliyat edildiği açıklandı.

03.10.2009


 

"TURKEY 2010.FIBA.COM" SİTESİ YENİLENDİ

GELECEK yıl Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi organizasyonun resmi internet sitesi ''turkey2010.fiba.com'' yenilendi.

FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ortak çalışmaları ile Türkçe ve İngilizce olarak yayın hayatına başlayan site, yenilenen yüzüyle yine iki dilde yayın yapmaya devam edecek. Daha çok kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen yeni tasarımda, eski tasarımda olmayan FIBA TV canlı yayın linki ve ''facebook'' ve ''twitter'' gibi sosyal paylaşım ağlarına da direkt bağlantılar mevcut. Özellikle grafik tasarım anlamında çok daha dikkat çekici bir hale bürünen ''turkey2010.fiba.com''da basketbolseverler, daha fazla bilgi ve fotoğrafa da kolay şekilde ulaşma imkanı bulacak.

03.10.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

Bugün:

15.00 Diyarbakır-İstanbul B.B (Adana 5 Ocak-Cezalı)

17.00 Manisaspor-Bursaspor (Manisa 19 Mayıs)

20.00 Beşiktaş-Denizlispor (BJK İnönü)

4 Ekim Pazar:

15.00 Eskişehirspor-Kayserispor (Eskişehir Atatürk)

15.00 Sivasspor-Antalyaspor (Sivas 4 Eylül)

16.00 Ankaragücü-Galatasaray (Ankara 19 Mayıs)

20.00 Fenerbahçe-Gençlerbirliği (Şükrü Saracoğlu)

03.10.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

Bugün:

19.00 Altay-Kocaelispor (İzmir Atatürk)

4 Ekim Pazar:

15.00 Kayseri Erciyes-Mersin İdmanyurdu (Kayseri)

15.00 Giresunspor-Hacettepe (Ali Sami Yen)

15.00 Kartalspor-Orduspor (Kartal)

15.00 Gaziantep B.B.-Çaykur Rize (GASKİ Tesisleri)

15.00 Samsunspor-Boluspor (Samsun 19 Mayıs)

15.00 Konyaspor- Kardemir Karabükspor (Konya)

15.00 Bucaspor-Adanaspor (Yeni Buca)

5 Ekim Pazartesi:

20.00 Dardanelspor-Karşıyaka (Çanakkale 18 Mart)

03.10.2009


 

Ankara'ya 50 bin kişilik modern stat yapılacak

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Başkent Ankara'nın spor tesisi anlamında çehresinin değişeceğini belirterek, 19 Mayıs Stadı'nın yerine 45-50 bin kişilik bir stadın yapılacağı müjdesini verdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Müdür Yunus Akgül Başkent Ankara'nın şu anda sahip olduğu spor tesisleri bakımından birçok ilin gerisinde bulunduğunu ifade ederek, ''Başkent Ankara'ya yakışan en güzel spor kompleksi için kolları sıvadık'' dedi. 19 Mayıs Stadı'nın yanı sıra bu alanda bulunan saha ve salonların yıkılarak buraya 45-50 bin kişilik son derece modern bir stat yapımı için düğmeye bastıklarını belirten Akgül, ''Ankara'ya Türkiye'nin en modern stat ve tesislerini kazandırmak için mevcut araziyle ilgili olarak master planı yapılıyor. Çok kısa bir süre sonra master planıyla ilgili olarak ihale yapacağız'' ifadelerini kullandı. 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu arazinin yerine Türkiye'nin en modern stadını inşa edeceklerini kaydeden Akgül, ''Burada yapacağımız komplike tesisler 24 saat yaşanılan alanlar olacak. Şu anda buraya 45-50 bin kapasiteli bir stat projesi düşünüyoruz. Yapılacak stat kompleksinde Ankara'nın en lüks restoranları, alışveriş merkezleri, rekreasyon alanları ve halkın zamanın büyük bir kısmını geçireceği muhteşem tesislerle donatacağız'' dedi.

03.10.2009


 

Avrasya Maratonu'nda ödül 1 milyon dolar

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31.'si düzenlenecek Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 18 Ekim Pazar günü yapılacak.

Organizasyonun tanıtım toplantısı, İstanbul Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü ve yarış direktörü İlker Astarcı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürü Osman Avcı'nın katılımıyla, Gençlik Spor Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

KATILIM 100 BİNLERE ÇIKACAK

Toplam 42 bin 195 metrelik maraton ile 15 kilometrelik yarı maraton yarışlarına yerli ve yabancı 7 bin üst düzey atletin katılacağı belirtilirken, 8 kilometrelik halk koşusunda ise geçen yıl sağanak yağış nedeniyle düşen rakamın yeniden 100 binler seviyesine çıkmasının beklendiği ifade edildi. Yarış parkurlarında bu yıl değişiklik olmadığı belirtilerek, Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakası ayağının 800 metre üst bölümünden start alacak maraton ile yarı maraton yarışlarının Sultanahmet Meydanı'nda, Altunizade Köprüsü'nden başlayacak halk koşusunun ise İnönü Stadı önünde tamamlanacağı vurgulandı. Ayrıca, bu yıl ilk kez halk koşusunda da isteyen vatandaşlar için çip uygulamasına geçildiği, sıralama oluşturulmayacak olan bu branşta katılımcıların derecelerini bu yöntemle görebilecekleri kaydedilirken, çip uygulamasını kullanana ve yarışı tamamlayan atletler arasında yapılacak çekilişle 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek.

ÖDÜL 1 MİLYON BİN DOLAR

31. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda bu yıl toplam 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak. Bayanlar ile erkekler maraton yarışında ilk 5'e giren sporculara sırasıyla, 50 bin, 25 bin, 15 bin, 10 bin ve 8 bin dolar ödül verileceği, Türk sporcuları teşvik amacıyla genel klasmanda derece yapacak sporcuların mevcut ödüllerin iki katını alacağı vurgulandı. Maraton yarışında birinci olacak bir Türk sporcunun toplam 100 bin dolar ödül alacağı ifade edilirken, yine Türk sporcular için ödüllü ayrı bir sıralama da oluşturulacak. Yine yarı maratonda ilk 5'e girecek sporcular da sırasıyla, 4 bin, 2 bin 500, bin 500, bin ve 800'er dolar kazanacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, hedeflerinin Kıtalararası Avrasya İstanbul Maratonu'nu dünyanın önde gelen maratonları arasına sokmak olduğunu kaydetti. Şu anda gümüş seviye olan ''Silver Level''da olduklarını aktaran Astarcı, bu yıl maratonda bayanlar derecesini 2 dakika 25 saniye, erkekler derecesini ise 2 dakika 9 saniyenin altına indirerek, ''Golden Level''a çıkmak istediklerini ifade etti.

03.10.2009


 

Katılımcılara ücretsiz ulaşım

AVRASYA İstanbul Maratonu'na katılmak isteyen vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yine toplu ulaşımda kolaylıklar sağlanacak.

Trafiğin 07.30-14.00 saatleri arasında kapalı tutulacağı, katılımcı vatandaş ve sporcuların da göğüs numaralarını göstererek İETT, metro, deniz otobüsleri ve şehir hatları vapurlarını ücretsiz kullanabilecekleri, start noktasına ulaşmak için de BJK İnönü Stadı, Taksim Meydanı, Mecidiyeköy ve Ayasofya Müzesi önünden otobüslerin kaldırılacağı bildirildi.

03.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.