05 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Türkiye, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri

UluslararasI Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Türkiye’nin, güçlü ekonomik uygulamaları sürdürmesi durumunda, makro ekonomik tahminlerin üstünde bir ekonomik performans elde edebileceğini söyledi.

Dominique Strauss-Kahn, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Yıllık toplantısı çerçevesinde, verdiği demeçte, Türkiye ekonomisinin, ekonomik politikalardaki güçlü uygulamalarını sürdürmesi halinde, daha önceki makro ekonomik tahminlerden daha iyi bir sonuç yakalayabileceğini ifade etti. Türkiye’nin, mali sektör reformlarında başarılı sonuçlar aldığını hatırlatan Strauss-Kahn, Türkiye ekonomisinde 2010 yılında hızlı bir iyileşme beklediklerini vurguladı.

Dünya ekonomisini şekillendiren G-20’nin bir üyesi olarak Türkiye’nin, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Dominique Strauss-Kahn, Türkiye’nin, IMF’nin de dinamik bir üyesi olduğunu kaydetti.

IMF’nin ‘’Dünya Ekonomik Görünümü’’ raporuna göre, Türkiye, 2009 yılında yüzde 6,5 oranında küçülürken, 2010 yılında yüzde 3,7 oranında büyüyecek, enflasyon bu yıl yüzde 6,2, gelecek yıl yüzde 6,8 olacak. Bu yıl ve gelecek yıl dünya ekonomisine ilişkin tahminlerin yer aldığı raporda, Türkiye’de cari açığın gayri safi yurtiçi hasılaya oranı ise bu yıl yüzde 1,9, gelecek yıl da yüzde 3,7 olacağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE, AVRUPA’NIN EN HIZLI

BÜYÜYENİ OLACAK

Bu arada, IMF ve Dünya Bankası ekonomistleri, küresel şartların düzelmesi, toparlanmanın hızlanması ve Türkiye’nin dış ticaret hacminin artması halinde, Türkiye’nin, 2010 yılında yüzde 5 oranında bir ekonomik büyümeyi yakalayabileceğini tahmin ediyor. Uzmanlar, Türkiye’nin, 2010 yılında, Yükselen Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi konumunda bulunacağına da dikkat çekiyorlar. İstanbul / aa

05.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Hurda indirimi yok

  Türkiye, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri

  Çekirdeksiz nar tüketicinin gözdesi

  Casio IT-800, dünyadan önce Türkiye’de, CeBIT 2009’da

  Yoksulluğun azaltılması öncelikli konu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.