05 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yoksulluğun azaltılması öncelikli konu

Dünya Bankası tarafından hazırlanan ve kalkınma ve iklim değişikliği konusunun ele alındığı ‘’2010 Dünya Kalkınma Raporuna’’ göre, yoksulluğun azaltılması ve sürdürülebilir kalkınmanın küresel düzeyde en öncelikli konu olarak kaldığı bildirildi.

Dünya Bankası tarafından hazırlanan ve son şekli Kasım ayında yayınlanacak olan kalkınma ve iklim değişikliğinin ele alınacağı ‘’2010 yılı Dünya Kalkınma Raporu’nun’’ güncellenmiş son şekli yayımlandı.

Raporda, iklim değişikliğinin acilen gündeme gelmesi gerektiği belirtilerek, iklim değişikiğinin bütün ülkeleri ilgilendirdiği, bundan özellikle gelişmekte olan ülkelerin olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Küresel düzeyde iki derecelik yükselmenin Afrika ve Güney Asya’da millî gelirlerde yüzde 4-5 oranlarında gerilemeye yol açabileceği kaydedilen raporda, gelişmekte olan ülkelerin büyük bölümünün iklim değişikliği riski artışı ile mücadele yeterli teknik ve finansal kapasitesinin olmadığı ifade edildi. İklim politikasının büyüme ve iklim değişimi arasında bir seçim olamayacağı belirtilen raporda, gerçekte iklim değişikliği dostu politikaların kalkınmayı güçlendirdiği, etkilenebilirliği azalttığı ve karbon tüketimi düşük üretim için finansman sağladığı ifade edildi. Raporda, küresel düzeyde iklim değişikliği ile mücadele için geçmişte olduğu üzere ‘’şimdi hareket, birlikte hareket ve farklı hareketi ‘’ içeren plan önerilirken, adil ve etkin küresel iklim anlaşmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

05.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Hurda indirimi yok

  Türkiye, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri

  Çekirdeksiz nar tüketicinin gözdesi

  Casio IT-800, dünyadan önce Türkiye’de, CeBIT 2009’da

  Yoksulluğun azaltılması öncelikli konu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.