07 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Trabzon'un mevsimi hep sonbahar!

Bir takım bir maçta çok iyi oynamadan, ona yakın pozisyon buluyorsa ve bir de penaltı kaçırıp o maçı kazanamıyorsa o takıma 'pes' denir, başka bir şey denmez. Bu sezon hiçbir maça aynı 11'le çıkmayan teknik direktör Bross'u anlayabiliyoruz ama oyuncular da bir alem. İki hafta önce maçı alıp koparan Colman, 'top bana uzak, size yakın olsun' der gibiydi. Üstüne üstlük bir de penaltı kaçırdı. Yattara 140 gün sonra Avni Aker'de, sırtında da 61 numara, penaltıyı ona attırsana hocam. Hem onun için beklenmedik moral motivasyon olur.

Trabzonspor ilk yarının neredeyse ortalarına geldiğimiz bu dönemde saha içi sıkıntıları devam eden ve edecek gibi de görünen bir ekip. Yani bu sezon resim bu, bununla yaşamayı öğrenmeli Trabzonsporlular. Üç haftadır kendine geldiğini sandığımız Cale, Hırvatistan futbolunun gelecek on yıllarında olması beklenen Gabriç, olsa olsa Trabzonspor'da kendini yetiştirir, yoksa başka bir şey de beklememek lazım.

Trabzonspor, ne kombine bir atak organizasyonu ne de göze hoş gelen bir kanat bindirmesi yapabildi. Ortadan derin toplarla da pozisyonlara girmedi. Yani ekstra işler yapmadan direkten dönen iki topu, kaçan bir penaltısı ve başka net pozisyonları var. Oyunu domine etmeden bunları beceren takım bir tek golü beceremedi. Onun fırsatı da geldi ama olmadı.

Bross, 'yetenekli futbolcu sayım az olsa da çok koşarak, çokça savaşarak o açığı kapatırım' diye düşünüyor. Her Avrupalı böyle düşünür ama burası Türkiye. Bazı şeyleri istesen de veremezsin. Trabzonspor çok koşuyor, çok da mücadele ediyor ama top çizgiyi geçmeyince bütün bunlar sizin basın toplantısı notlarınız olur.

Trabzonspor-Gaziantep maçını ülkemden binlerce kilometre uzakta Almanya'da izledim. Yine bir gurbet akşamındaydık ama bu kez kederlendik. Aslında sizlere gurbetten çok güzel mektuplar getirmek isterdim. Ancak burada da hayat Trabzonspor. Maça doğru gurbet sokaklarında Trabzonspor formalı çocuklardan bahsetmek isterdim, Almanya'da doğan, hiç şampiyonluk görmeyen, hatta Trabzon'u Türkiye'yi yazdan yaza görebilen gençlerin şampiyonluk hasretinden bahsetmek isterdim ama başka bir sefere.

Bir Sonbahar Almanya'sı… Bir gecelik de olsa Trabzonspor mevsimi değiştirir diye düşündük ama herhalde bu sezon Trabzonspor'un mevsimi hep sonbahar..!

[email protected]

KADİR BIYIKLI

07.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  FATİH TERİM MİLLİ TAKIMA BENİ NEDEN ALMADIĞINI AÇIKLAMALI

  Polat: Daha yolun başındayız

  A Millîler Hollanda'da çalıştı

  Trabzon'un mevsimi hep sonbahar!

  Konyaspor Bank Asya'da namağlup tek takım

  CSKA MOSKOVA İSTANBUL'DA

  SERENA WİLLİAMS YİNE 1 NUMARA

  BÜLENT UYGUN SİVAS'A VEDA ETTİ

  39 YAŞINDAKİ CORDOBA MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

  BULGARİSTAN'DA 4 DAKİKADA BİTEN MAÇ

  TÜRK YELKEN TAKIMI FRANSA'DA 2. OLDU

  Hidayet: NBA'i özledim

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.