13 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gül’den rehavet uyarısı

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, ekonomiyle ilgili bazı iyi haberlerin rehavete yol açabileceğine dikkati çekerek, ‘’Unutmayalım ki hala finansal krize sebep olan ülkeler rahata kavuşmuş değil’’ dedi.

TÜSİAD ve Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘’Türk Sanayisine Sektörel Bakış: Mobilya Sanayi’’ konferansına katılan Gül, Türk ekonomisinin bütün sektörlerde giderek güçlendiğini belirterek, entellektüel istihdama önem verilmesini istedi. Gül, Türkiye gibi büyük bir ülkenin köklü bir üretim merkezi haline gelmesi gerektiğini dile getirerek, sağlam bir üretim yapısı olmayan ülkelerin sıkıntılarla karşılaşabileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de genellikle makro ekonomi üzerinde durulduğunu, ancak makro ekonominin sağlam olması için alt sektörlerin de sağlam bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı. Gül, ‘’Küçük çarklar güçlü çalışacak ki büyük çarkı iyi çevirebilsin’’ dedi.

Sektörlerde yeri gelince ince ayarlar yapılması ve yakından gözlenmesi gerektiğini dile getiren Gül, ‘’Bazen makro ekonomik göstergeler iyi giderken aldatıcı da olabilir. Dengesini bozmadan ince ayarların yapılması ve yakın bir şekilde gözlemlenmesi gerekir. Vergilerde sunulan avantajlarla artan stokların eritildiği, ekonominin canlandığı görülüyor’’ diye konuştu.

Ekonomik krizden çıkarken dikkatli davranmanın zorunlu olduğunu vurgulayan Gül, ‘’Her şeyin çok kırılgan olduğu bir dönemde kemerleri sıkarak arabayı sürmeliyiz. Bazı iyi haberler rehavete sevk edebilir. Unutmayalım ki hala finansal krize sebep olan ülkeler rahata kavuşmuş değil’’ dedi. Özellikle Avrupa’da sıkıntıların gelecek yıl da devam edeceğinin öngörüldüğüne işaret eden Gül, dünya ekonomisine entegre olan Türkiye’nin dünyadaki gelişmelerden etkilendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, ihracattaki azalmanın Türkiye’nin beceriksizliğinden değil, diğer ülkelerin alım gücünün düşmesi ve beceriksizliğinden kaynaklandığını söyledi.

SLAJDZİÇ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Haris Slajdziç ile bir araya geldi. Kayseri’deki Hilton Oteli’nde gerçekleşen basına kapalı görüşme öncesinde kısa bir açıklama yapan Slajdziç, Bosna Hersek’in önemli bir aşamadan geçtiğini anlatarak, Türkiye’nin uluslararası camianın önemli bir parçası olduğunu ve Bosna Hersek’teki süreçle de yakından ilgilendiğini dile getirdi. Türk makamlarıyla düzenli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Slajdziç, temaslardaki fikir alışverişleriyle Bosna Hersek’in normalleşmesi ve arzu ettikleri demokratik yapıya kavuşturulmasını amaçladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül de Bosna Hersek’in kritik aşamalardan geçtiği bir süreçte Slajdziç ile fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Gül, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğüne önem verdiklerini, Avrupa Atlantik yapıları içinde yer almasını desteklediklerini vurguladı. Kayseri / aa TERÖRÜ YOK ETMENİN TAM ZAMANI CumhurbaşkanI Gül, önceki gün katıldığı KAYSO tarafından düzenlenen ve çeşitli ödüllerin de dağıtıldığı ‘’Sanayi Gecesi 2009’’da yaptğı konuşmada ise demokratik açılım süreci ve terörle mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi. Gül, “Türkiye’nin önündeki terörü tamamen yok etmenin tam zamanıdır. Şartlar 3-4 sene önce bu kadar bizim lehimize değildi çünkü terör örgütüyle uğraşanlar, istismar edenler, kullananlar... Bunlar herkesin bildiği işlerdir. Bugün çok daha güçlü bir durumdayız. Bunu devreden çıkartmak için bu sene olağanüstü gayret sarfetmek gerekir. Bu çalışmaların da bütün devlet kademelerinde yapıldığını görüyorum. Bunların bir kısmı görünür, bir kısmı görünmez. Türkiye gayet kararlıdır, enerjisini boşa harcamayacaktır” diye konuştu.

13.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DAHA SOMUT İLERLEMELER OLMALI

  EĞİTİME “POLİS AMCA” DESTEĞİ GELİYOR

  Derin güç devrede

  ‘Vira Bismillah’ diyoruz

  Puig: Türkiye Avrupa ülkesi

  Baykal’dan Başbakan’a randevu

  Sömestr tatili değişebilir

  Türk: Salona hakim değiliz demedim

  ERDOĞAN, 15 EKİM’DE IRAK'A GİDECEK

  Dinin rolünü görmezden gelemeyiz

  Gazeteci-Yazar Ergun Göze vefat etti

  DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan oldu

  Açık öğretimde ‘tek ders sınavı’ talebi

  “Mahrumiyet bölgesindeki öğretmene tazminat ödensin”

  TİKA’dan Filistin’e yedi sınıflı okul

  TURMEPA’dan öğrencilere küresel ısınma eğitimi

  Gül’den rehavet uyarısı

  Kaymakamlık konutuna molotof kokteyli atıldı

  Bakan Günay’a protesto

  Adana’da 4 araç kundaklandı

  Dicle hocanın cesedi bulundu

  THY, Isparta'ya yeniden uçacak

  26 bin usulsüz yeşil kart

  Doğaya 300 sülün bırakıldı

  Bağlar Yeni Camii yardım bekliyor

  İzmir’de korsan kitapçılara karşı polis operasyonu

  12 kilo esrar ele geçirildi

  EGO yolcularını sigortalayacak

  ‘Cami Önü Tahtası’ İnternete direniyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.