18 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

YÜZBİNLER BUGÜN KOŞUYOR

KITALARARASI İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 31. kez düzenleniyor. İstanbul'da bugün yapılacak maraton öncesi, erkeklerde şimdiye kadar düzenlenen 30 yarıştan 11'ini Türk, 19'unu ise yabancı atletler kazandı. İlk kez 1979 yılında koşulan ve Hasan Saylan'ın kazandığı maratonda erkeklerde birincilikler ilk 4 yıl Türk atletler arasında paylaşıldı. Erkeklerde birinciliklerde son yıllarda yabancı atletlerin üstünlüğü göze çarpıyor. Düzenlenen son 16 maratonda da ilk sırayı yabancı sporcular aldı. Türk atletlerin dışında erkeklerde maratonda şimdiye dek 8 Kenyalı, 6 Etiyopyalı, 2 İngiliz, 1'er de Danimarkalı, Zimbabweli ve Litvanyalı atlet birinci geldi.

EN İYİ VE EN KÖTÜ DERECELER

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda şimdiye kadar erkeklerde en iyi dereceyi, 2007 yılında birinci olan Kenyalı David Emmanuel Cheruiyot elde etti. Cheruiyot, 2.10.56'lık derecesiyle, Mehmet Terzi'nin 1985 yılında düzenlenen maratonda elde ettiği 2.12.50'lik derecesini geride bırakarak, parkur rekorunu eline geçirdi. Bayanlarda ise en iyi dereceyi 1992 yılında Romanya adına yarışan Buia Aurica, 2.26.29'lık derecesiyle yaptı. Bu arada, erkeklerde ilk sırayı alanlar arasında en kötü zamanı 1982 yılında parkuru 2.41.13 ile tamamlayan İsmail Karagöz, bayanlarda ise 1991 yılında 2.49.24 ile bitiren İngiliz Jacki Davis yaptı.

BAYANLARDA DA YABANCILAR

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda bayanlarda maraton koşusu ise 1991 yılından beri düzenleniyor. Geride kalan 18 yarışta 17 yabancı, sadece 1 Türk atlet birinci oldu. Türkiye adına bayanlarda tek birinciliği 1994 yılında Serap Aktaş elde ederken, Türk atletler son 14 yarıştır ilk sırayı alamıyor. Bayanlarda yabancı atletler arasında 6 Rus, 4'er Rumen ve Ukraynalı, 1'er de İngiliz, Belarus ve Etiyopyalı atlet ilk sırayı aldı.

18.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YÜZBİNLER BUGÜN KOŞUYOR

  G.Saray 104. kuruluş yılını kutladı

  Ali Sami Yen'de derbi heyecanı

  Arda: Millî Takımın başına yerli teknik direktör gelsin

  Lider F.Bahçe G.Antep önünde

  SCHUMACHER ENGELLİLER İÇİN TURNUVA DÜZENLEDİ

  ANTALYASPOR'A İLK CİDDİ SABİT GELİR KAYNAĞI

  ATLI OKÇU VE CİRİTCİLER SİVAS'TA BULUŞTU

  BAYANLARDA EN BÜYÜK KUPA MAÇI 21 EKİM'DE

  ANTALYA-DİYARBAKIR MAÇI İÇİN SIKI TEDBİRLER ALINDI

  MAHKUMLAR ŞÖHRETLERLE MAÇ YAPMA KEYFİNİ YAŞADI

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.