27 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Arda, G.Saray kaptanlığı öyle kolay değil!

Derbiden sürpriz çıkmadı. Özellikle Kadıköy'de F.Bahçe derbileri kolay kazanan taraf. Bunu nasıl beceriyorlarsa G.Saray'ı Saraçoğlu'ndan puansız göndermeyi başarıyorlar.

G.Saray en iyi oynadığı zamanlarda bile buradan kötü görüntüyle ayrılıyor. Futbol olarak ortaya pek bir şey koyamıyor. Sinirleniyor. Hırsına mağlup oluyor. F.Bahçe cephesinde G.Saray'ın bu hali iyi tespit edilmiş, planlı proveke edilip G.Saray bu tuzağın içine kolay çekiliyor. Daha maç başlamadan Arda-Cristian tarafından itilip kavgaya tutuşması sağlandı. Cristian Türkiye'ye yeni gelmiş bir oyuncu. Nereden bilir bu atmosferi. Belli ki; konu ona iyi anlatılmış. O da gereğini yapıyor. Arda oltaya çabuk takılıyor.

Arda'nın yaptığını tasvip etmek mükün mü? Asla. G.Saray kaptanlığı öyle kolay ve bir günlük bir iş değil. Akıllı olması gerektiği yerde bunu becerebilmek gerekli. G.Saray kaptanının sıradan değil, ayrıcalıklı davranması gerekir. Ama Arda hırsını maçtaki futboluna yansıtacağına futbol dışındaki kabalığa kurban etti. Sadece o mu? Maçın yardımcı hakemi de bu kabalığın kurbanı oldu. Atılan bir cisimle kafası yarıldı. Geçmiş dönemlerde de benzeri hadiseler yaşandı bu statta. Gerets'in kafası da yarılmıştı evvelki sezon. Organize küfürler, kalecinin gözüne lazerli bombardımanlar derbiyi çirkinleştirmekten başka bir işe yaramadı. Maç içindeki provaktif hareketler de ayrı bir alem. Mesela Roberto Carlos'un Keita'ya yaptığı güreşvari sarma hareketi. Bu hareket ne ona yakıştı, ne de Keita'nın attığı yumruk.

Amaç maç oynamak ve derbinin kalitesini yükseltmekse bütün bu olanlar yanlış. Bugün biz oyunun kalitesini kunuşacağımıza çirkinliklerden bahsediyoruz. Dünyanın bilmem kaçıncı derbisi deyip kendimizi kandırıyoruz. Şu oyun kalitesiyle bırakın dünyayı, Balkanlarda bile kendine yer bulamaz. Çirkinliğin her türlüsünü protesto edelim. Çirkinlikleri taraftarlığımıza kurban etmeyelim. Hem ezeli rakip hemde dost olabilmek için her iki tarafın bu konularda hassasiyet göstermesi gerekir. Yoksa olay ezeli düşmanlıktan ve kör döğüşünden öteye geçmez. SAİD OKUR [email protected]

27.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'ın böyle gol yemesi ayıp

  Alex padişah kavuğu giydi

  BREZİLYA BASINI: ALEX PARILDADI

  MACAR BASINI: G.SARAY TİTREDİ

  Arda, G.Saray kaptanlığı öyle kolay değil!

  Volkan, Daum'un saçını başını yolduruyor!

  DENİZLİ: SIKINTILAR BİR NEBZE GEÇTİ

  BAROS'A AMELİYAT YOK

  F.Bahçe aradaki farkı yeniden 5'e çıkardı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  11. HAFTANIN PROGRAMI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.