27 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Volkan, Daum'un saçını başını yolduruyor!

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi son yılların en gergin karşılaşmalarından birine sahne oldu.

Çıkan olaylarda spor medyasının yaptığı sorumsuz haberlerin payı büyüktü. Örneğin Galatasaray'ın UEFA Avrupa Liginde Dinamo Bükreş'i 4-1 yendiği maçtan sonra Sabri'nin derbiye göndermede bulunduğu el-kol hareketlerinin resimleri günlerce işlendi. Fenerbahçe tribünleri bu hareketi unutmadı ve Sabri'ye koro halinde küfürlü tezahüratta bulundu. Yine maçtan önce Arda-Baroni kavgası bir anda 50 bin kişinin ağızlara bile alınmayacak küfürlerine sahne oldu.

Christoph Daum kurnaz ve iyi taktisyen olduğunu bir defa daha ispatladı. Sahaya sürdüğü kadroda mücadeleci ve kazanma hırsı olan isimlere forma verdi. Sağ kanada Gökhan Gönül-Mehmet Topuz, sol kanada Roberto Carlos-Vederson dörtlüsünü monte ederek Galatasaray'ın kanatlardan atak yapmasını önledi. Orta sahada Emre-Baroni ikilisi her alanda pres yaparak top çaldı. Savunmada Lugano ve Bilica, Nonda'ya gelen bütün topları kolaylıkla bertaraf etti.

Fenerbahçe'de bir Alex gerçeği var. Sahada durması bile rakibe korku salıyor. Sakatlıktan yeni kurtulduğu için fazla ikili mücadelelere girmedi. Ancak 22 futbolcu arasında en kurnaz ve zeki olduğunu attığı gollerle gösterdi. Alex, Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş en kaliteli yabancı futbolcu. Bunu bir defa daha bu derbide göstermiş oldu.

Kazım, geçen sezon yedek kulübesinde oturuyordu. Daum ondaki mücadele ruhunu ve meziyetlerini çabuk gördü. Moral ve motivasyon sağlayarak onu kazandı. Derbide tek santrafor olarak onu sahaya sürdü. Galatasaray'ın zayıf iki halkası olan Servet-Gökhan ikilisini tek başına dağıtırken, çok çalıştı ve mücadele etti. Sahadan çıkarken 50 bin kişinin alkışlaması işini tam yaptığını göstermesi açısından güzel bir örnekti.

Kaleci Volkan Demirel'e bir paragraf açmak istiyorum. Tartışmasız şu anda Türkiye'nin en formda kalecisi. İnanılmaz topları kurtararak kalesinde devleşiyor. Ancak bazen öyle acemice hareketler yapıyor ki, Daum kenarda saçını başını yoluyor. Volkan derbide bu hatasını tekrarladı. Artık takımının canını acıtacak bu tip hatalardan mutlaka ders alıp, yapmamalı. Mehmet Topuz ise form tutmaya başladı. Maçın ikinci yarısında kanatlardan güzel toplar taşıdı. Güçlü fiziği ve kondisyonunu iyi kullandı. Guiza'nın attığı goldeki asisti harikaydı. Böyle oynadığı müddetçe Daum onu her maçta ilk 11'de sahaya sürüp, verim alabilir.

EROL DOYRAN [email protected]

27.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'ın böyle gol yemesi ayıp

  Alex padişah kavuğu giydi

  BREZİLYA BASINI: ALEX PARILDADI

  MACAR BASINI: G.SARAY TİTREDİ

  Arda, G.Saray kaptanlığı öyle kolay değil!

  Volkan, Daum'un saçını başını yolduruyor!

  DENİZLİ: SIKINTILAR BİR NEBZE GEÇTİ

  BAROS'A AMELİYAT YOK

  F.Bahçe aradaki farkı yeniden 5'e çıkardı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  11. HAFTANIN PROGRAMI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.