28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çocuğun ibadeti suç mu?

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Uğur Dündar’ın yönettiği Star TV Ana Haber Bülteninde yayınlanan “Okuldan Cuma’ya” başlıklı haberle, anayasanın 24. maddesinde ve uluslararası sözleşmelerde teminat altına alınan din ve vicdan özgürlüğü gereği ibadet etmek adeta suçmuş gibi gösterilip, çocuklara ve eğitimcilera suçlu muamelesi yapılarak büyük bir sorumsuzluğa ve ilkesizliğe imza atıldığını söyledi.


Müzakelerin tek hedefi tam üyelik

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin, karşılıklı kazanç ilkesi çerçevesinde müzakere sürecini başarıya ulaştıracak güç, birikim, h

AB’li Başkan’ın Türkiye rüyası

Türkİye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helen Flautre, ‘’Ben, bir Türkiye ile AB rüyasına inanıyorum.


  Örgüt sempatizanları çok kötü bir sınav verdi

TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Mehmet Ali Şahin, terör örgütü ve terör örgütüne sempati duyanların, çok kötü bir sınav verdiğini ifade ederek, ’’Başta Hükümet olmak üzere tüm yetkililer, bundan sonra çok daha duyarlı ve hassas olmak durumundadırlar’’ dedi.


  Canan: CHP ve MHP, şehit annelerini tahrik ediyor

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi üyesi Esat Canan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Türkiye’ye dönen PKK’lıların abartılı bir şekilde karşılanmalarını kullanarak şehit annelerini tahrik ettiğini söyledi.


  Demirel’den sağduyu çağrısı

9. CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, memleketi Isparta’da kendi ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 2009-2010 öğretim yılının açılışına katıldı.


  STK’lar yanlışa yanlış, doğruya doğru demeli

SAADET Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan’ı ziyaret etti.


  Genelkurmay: TSK hukuka bağlı kalacaktır

Genelkurmay Başkanlığı, medyada ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’na ilişkin yeni bazı haberlerin yer almaya başlaması üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığınca, soruşturmaya başlanılmasının sağlandığını duyurdu.


  Erdoğan: Temennim odur ki söylenenler doğru çıkmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’na ilişkin yeni gelişmelerle ilgili olarak ‘’Temennim odur ki şu andaki yazılanlar, çizilenler veya söylenenler doğru çıkmasın, yanlış çıksın. Böyle bir bedeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaldıramaz.


  Suat KIlIç: Belge gerçek

İrticayla eylem planı belgesi hakkındaki song elişmeler üzerine AKP Grup başkanvekili Suat Kılıç bir açıklama yaptı. Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “Belge gerçek. Muhataplar hesap vermeli” dedi.


  5 terörist ölü ele geçirildi

Bİngöl’de önceki gece güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi.


  Meclis’te Türk bayrağı gerilimi

Türkİye’nİn çeşitli illerinden gelen şehit yakını ve gaziler, ellerindeki bayrakların Meclis girişinde polis tarafından toplandığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.


  Başsavcı, Ergenekon savcıları ile görüştü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon savcılarıyla görüştü. Engin, “Bazı konularda arkadaşlardan bilgi aldım.” dedi.


  DP’liler demokrasi gecesinde buluştu

Demokrat Parti (DP) İstanbul İl Başkanlığınca, ‘’Demokrasiye ve Cumhuriyete Bağlılık Gecesi’’ düzenlendi.


  MHP kampa girdi

Mİllİyetçİ Hareket Partisi, Ankara’da yapılacak 9. Olağan Büyük Kongre öncesinde Kızılcahamam’daki Patalya Otel’de kampa girdi.


  ADD Şube Başkanı: İnsanlar bize güvenmiyor

Genel başkanı Ergenokon davası tutuklu sanıklarından olan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin İzmir Karabağlar Şube Başkanı Necla Özdemir, seslerini duyuramadıkları için halkın kendilerine güvenmediğini söyledi.


  Belediyelerden Filistin’e destek

Bursa’da gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği meclis toplantısının ilk gününde, Marmara Belediyeler Birliği ile Filistin Belediyeler Birliği arasında ‘Filistin İyi Niyet Protokolü’ imzalandı.


  GADER güven tazeledi

Dernek Merkezinde gerçekleştirilen kongrede yeni yönetim belirlendi. Başkanlığa tekrar seçilen Ramazan Okay, kısa sürede birçok önemli faaliyete imza attıklarını, yeni dönemde yeni yönetimle, hizmetleri arttırarak devam ettireceklerini söyledi.


  Eğitimcilere teşekkür plaketi

MİLLî Eğitim Bakanlığı tarafından 31 Ekim ve 1 Kasım’da yapılacak Eğitim Kurumları Müdür ve Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı’na katılacak eğitimciler için 5 haftalık hazırlık semineri programı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi seminere katılanlara törenle teşekkür plaketi verdi.


  29 kaçak yakalandı

BALIKESİR’İN Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptığı belirlenen 29 kaçak yakalandı.


  AÜ, rektör adaylarını seçti

ANADOLU Üniversitesi (AÜ) Rektörlük seçiminde Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli 334, Prof. Dr. Hasan Mandal 295, Davut Aydın 96, Prof. Dr. Ahmet Tuncan 28 oy aldı.


  Büst, ‘tabiî sebepler’le yere düşmüş

ERZURUM’UN Yakutiye ilçesinde tabiî sebeplerle kaideden yere düştüğü belirlenen Atatürk büstünün onarıldığı bildirildi.


  Kardeş şehirler konferansı

TÜRKİYE Belediyeler Birliğince Türkiye ile İspanya’daki belediyeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ‘’Uluslararası Kardeş Şehirler Konferansı’’ başladı.


  Beslediği koç ölümüne sebep oldu

DENİZLİ’NİN Buldan ilçesinin Bozalan Köyü'nde bir kişi, beslediği koçun boynuz darbeleri sonucu öldü.


  Elektrik telleri koptu

ANTALYA’DA akşam saatlerinde etkili olan fırtına sebebiyle kopan elektrik telleri 2 kişinin yaralanmasına sebep oldu.


  Cide MYO’da, yeni öğretim yılı açıldı

KASTAMONU’NUN Cide ilçesinde Rıfat Ilgaz Meslek Yüksek Okulu’nda yeni öğretim yılı açıldı.


  Katılım payı sıkıntısı

ZamlI alınmaya başlayan muayene katılım paylarında geriye dönük tahsilat yapılması, eczaneleri ve vatandaşları zor durumda bırakıyor.


  Çevreye daha az zarar verebiliriz

Görevİ çevre hakkında doğru ve bağımsız bilgiler sunmak olan Avrupa Çevre Ajansının, ‘’www.eea.eu’’ adresinden ulaşılabilen internet web sitesinde ‘’yeşil tüyolar’’ başlığıyla yer verdiği teklifler paketinde, çevrenin korunmasını ve tabiî kaynakların akılcı kullanımını sağlayacak tutum ve davranışlar anlatıldı.


  KÂĞITTAN TASARRUF ÖNEMLİ BİR KATKI

BAŞKA bir teklif de, faturaların internetten ödenmesi halinde kâğıt kullanımından ve kâğıt fatura taşıma enerjisinden tasarruf sağlanacağı ifade edildi.


  İnternet adreslerinde dil kısıtlaması kalktı

İnternetİn yönetimi ve alan adlarının tahsisinde tek söz sahibi ABD’nin Icann (Internet corporation for assigned names and numbers) kuruluşu, internet adreslerinin bundan böyle Çince, Arapça, Korece, Japonca veya başka bir karakterde yazılabileceğini açıkladı.


  Göz kuruluğuna karşı teknolojik gözlük

BİR Japon firması, gözlerini kırpmadan saatlerce video oyunları oynayanların ve kitap kurtlarının göz kuruluğuna karşı yüksek teknoloji ürünü gözlük üretti.


  İç kanamaları onaran antikor

Kurşun yarası ve trafik kazası gibi durumlarda, kişide oluşan iç kanamayı en aza indirebilen bir antikorun keşfedildiği bildirildi.


  Kuzey kutbunda bir zamanlar palmiyeler varmış

HollandalI bilim adamları, Kuzey Kutbu’nda uzun yıllar önce palmiyelerin olduğunu tespit etti.


  Letonya’ya meteor haberi aldatmacaymış

Letonya’ya düştüğü söylenen meteorun “reklam aldatmacası” olduğu ortaya çıktı. Leta ajansının haberine göre, bir telekomünikasyon şirketi, ülkenin kuzeyine meteor düştüğü yalanını “tezgâhladığını” itiraf etti.


  Çin’in aşısı güvenli ve etkili çıktı

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Çin Temsilcisi Micheal O’Leary, Çin’in İnfluenza A/H1N1 virüsüne karşı ürettiği aşının “güvenli ve etkili” olduğunun ispatlandığını açıkladı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.