28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TANRIKULU ‘EFSANE’ OLDU

DANİMARKA'NIN başkenti Kopenhag'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda üçüncü kez altın madalyaya ulaşan Bahri Tanrıkulu, şimdiden dünya tekvando tarihinin ''efsane'' isimleri arasına girdi.

Büyükler kategorisinde elde ettiği 3 dünya şampiyonluğunun yanısıra, 1 olimpiyat ikinciliği, 2 dünya ikinciliği, 2 dünya üçüncülüğü, 2 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa ikinciliği ve 2 de Avrupa üçüncülüğü bulunan Bahri Tanrıkulu, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından gelmiş geçmiş en başarılı 4. sporcu olarak gösterildi. Kariyerinde 2 olimpiyat ve 5 dünya şampiyonluğu bulunan ABD'li Stewan Lopez'in ilk sırada yer aldığı değerlendirmede, tekvandonun gösteri sporu olarak yer aldığı 1988 Seul Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ve 5 kez de dünya şampiyonu olan Güney Koreli Chung Kuk Hyun ikinci, ikişer kez olimpiyat ve dünya şampiyonluğuna ulaşan İranlı Hadi Saei Bonehkohaı da üçüncü sırada yer aldı.

TANRIKULU: ''HEDEFİM İKİNCİLİK

Tekvando gibi çok zor bir spor dalında, tüm zamanların en başarılı isimleri arasında yer almaktan gurur duyduğunu ifade eden Bahri Tanrıkulu, ''Listede benim üzerimde yer alan isimlerden İranlı ve Güney Koreli tekvandocular sporu bıraktı. Bu nedenle, her ikisini de geride bırakma şansım devam ediyor. Henüz 29 yaşındayım ve en az 3-4 yıl daha spora devam etmeyi planlıyorum. Hedefim 2012 Londra Olimpiyatları'nda hem altın madalyaya ulaşmak, hem de gelmiş geçmiş en başarılı tekvandocular sıralamasında ikinci sıraya yükselmek'' diye konuştu. Tanrıkulu, WTF'nin Avrupa ve dünya şampiyonalarında bu yıl başlattığı ''seri başı'' uygulamasının, kura çekimindeki şans faktörünü ortadan kaldırdığını belirterek, ''Bu uygulama benim gibi elit sporcuların lehine oldu. Bundan sonra hedeflerime ulaşmam daha da kolaylaştı'' dedi.

ŞAMPİYON, ''BABA'' OLUYOR

2009 yılının kendisi için son derece güzel bir yıl olduğunu vurgulayan Bahri Tanrıkulu, ''Ocak ayında Avustralyalı dünya şampiyonu tekvandocu Tina Morgan ile evlendim. Daha sonra Milli Takımlar Dünya Kupası'nda şampiyonluğu kazandık. Bu arada kısa dönem askerliğimi tamamladım. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne transfer oldum. Kazandığım son dünya şampiyonluğunda yeni kulübümün de büyük katkıları oldu'' diye konuştu. Eşi Tina'nın 3.5 aylık hamile olduğunu ve bu nedenle de büyük bir heyecan yaşadıklarını anlatan Tanrıkulu, ''Eşim şu an Avustralya'da. Ben de ilk olarak yılbaşında, daha sonra da nisan ayında Avustralya'ya gideceğim. Bebeğimiz orada dünyaya gelecek. Fakat daha sonra Antalya'da yaşayacağız. Antalya'da evimizi de şimdiden aldık'' diyerek sözlerini tamamladı.

28.10.2009


 

Olaylı derbi raporu federasyona geldi

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili raporların federasyona ulaştığını söyledi.

Mahmut Özgener, Swissotel'de gerçekleştirilen Türkiye Kupası isim hakkı töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özgener, derbi maçta yardımcı hakemin yaralanmasına rağmen maçın başlatılmasıyla ilgili çeşitli görüşlerin olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Maçı başlatıp başlatmamak hakemin yetkisinde. Hakemin verdiği karara saygı duymalıyız'' dedi. Derbide yaşanan olaylarla ilgili bir soruyu da Özgener, ''Maçla ilgili raporlar dün akşam federasyona ulaştı. Hukuk kurulumuz bunları değerlendirecek ve gerekli sevkleri yapacak. Disiplin kurulumuz da konuyu gündemine alacak'' diye cevapladı. Özgener, derbideki hakem kararlarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine de ''Hakem açısından hiçbir zaman konuşmuyorum. Verdiği kararlara hepimizin saygı duyması gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Mahmut Özgener, tribünlerde yaşanan olaylar ve sporda şiddetle ilgili bir soruya, ''Tribün terörü konusunda 2 hafta önce açıklamamız oldu. Pazar günü Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak ile beraberdim. Konuyu gündeme getirdik. Çok kısa sürede Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve Kulüpler Birliği'nin yer alacağı bir toplantı düzenleme arzusu içindeyiz. Bakanımız bunu organize ediyor'' diye konuştu. Sporda şiddet konusunun sağlıklı bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini vurgulayan Özgener, şöyle devam etti: ''Tribünde yaşananları federasyonun tek başına çözüm üretmesi mümkün değil. Ortak bir çalışma yapılmalı. Bu konuda hazırladığımız belirli konularda var ve bu toplantıda paylaşacağız. Caydırıcı cezayı federasyonla birlikte devletin de vermesi lazım. Caydırıcı ceza olmadan şiddetin önüne geçemeyiz. Federasyonun vereceği cezalar yeterli değildir. Federasyon en fazla sahaları kapatabilir. Bu da çözüm değildir. '' (A) Milli Takımının başına getirilecek teknik direktör konusuna da değinen Özgener, ''Bu konuda spekülasyon yapılmaması lazım. Bu konuda görüşlerimiz netleştiğinde kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

28.10.2009


 

"Ziraat Türkiye Kupası" ismi 4,5 milyon dolar getirecek

FUTBOLDA Türkiye Kupası'nın isim sponsorluk anlaşma töreni İstanbul'da yapıldı. Swissotel'de gerçekleştirilen törene Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar katıldı.

Yapılan anlaşma gereği bu sezon Türkiye Kupası'nın ''Ziraat Türkiye Kupası'' adı altında oynanacağı bildirildi TFF Başkanı Mahmut Özgener, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Kupası'nda ve Türk futbolunda yeni bir dönem başladığını belirterek, ''Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz ihale sonucunda TRT, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonları Türkiye Kupası'nın yayın ve isim haklarını aldı. Ülkemizin ilk televizyonu olan TRT'nin uzun bir aradan sonra tekrar kupa maçlarını yayınlayacak olması ile birlikte, TRT'nin ödeyeceği miktar ile 2 sezon için kulüplerimize ödenecek toplam miktarın yüzde 30'luk artışla 34 milyon 200 bin dolara çıkması Türk futbolu açısından da gurur verici'' dedi. Özgener, Türkiye Kupası heyecanı yaşayacak takım sayısını 54'den 71'e çıkardıklarını, maddi artışlarla bu sezon alt liglerden 3 tur geçerek gruplara kalacak takımların 165 bin dolar performans primine sahip olacağını söyledi. Türkiye Kupası'nın Ziraat Türkiye Kupası adı altında oynanacağını anlatan Özgener, ''Türk futbolu, sponsorlar ve onların yarattığı kaynaklarla ileriye gidecektir'' dedi.

KUPA 20 YIL SONRA TRT'DE

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, yaklaşık 20 yıl sonra Türkiye Kupası'nın yayın haklarını almalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu: ''TRT en son 1989 yılında Türkiye Kupası maçlarını yayınladı. Son 5 yıldır bu karşılaşmalar şifreli yayınlanıyordu. Bizim şifresiz yayınlamamız sporseverler için bir jest olacak. Tüm Türkiye'deki insanlarımız bizi rahatlıkla izleyebilecek. Amacımız şifresiz yayınla insanların ev ortamlarında futbol keyfi yaşamaları. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise TFF ve TRT ile gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde adlarını Türkiye Kupası'na vermenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Can Akın Çağlar, bir soru üzerine isim sponsorluğu için 4.5 milyon dolara anlaştıklarını açıkladı.

28.10.2009


 

NBA heyecanı başlıyor

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2009-2010 sezonu, TSİ yarın sabaha karşı yapılacak maçlarla başlayacak.

Milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur, sezonda ilk kez 18 Kasımda karşı karşıya gelecek. NBA 2009-2010 sezonunda, toplam bin 280 maç yapılacak. Hidayet Türkoğlu'nun yeni takımı Toronto Raptors, Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz ile ilk kez 18 Kasımda deplasmanda karşılaşacak. Hidayet Türkoğlu, 24 Mart 2010'da ise Okurlu Jazz'ı sahasında ağırlayacak. Türkoğlu, eski takımı Orlando Magic karşısına ilk olarak 1 Kasımda ev sahibi olarak çıkacak. 22 Kasımda yine Florida ekibini ağırlayacak Torontolu Türkoğlu, Orlando seyircisi önüne ise ilk kez 16 Aralıkta rakip oyuncu olarak gidecek.

Milwaukee Bucks'a transfer olan Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur ile toplam 5 maç yapacak. Milwaukee Bucks, Toronto Raptors ile 9 Aralık, 20 ve 22 Ocak 2010, Utah Jazz ile de 16 Ocak ve 12 Mart 2010 tarihlerinde karşılaşacak. Utah Jazz, ilk maçında Denver Nuggets'a konuk olacak, Milwaukee Bucks ise Philadelphia 76ers deplasmanına çıkacak. Sezonun açılış maçları, Cleveland Cavaliers-Boston Celtics, Dallas Mavericks-Washington Wizards, Portland Trail Blazers-Houston Rockets ve Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers arasında yapılacak.

NBA'de bir gelenek halini alan 25 Aralık gecesinde, yine yıldız oyuncuların karşı karşıya geldiği maçlar yapılacak. Kobe Bryant ve Ron Artestli Los Angeles Lakers, LeBron James ve Shaquille O'Neallı Cleveland Cavaliers deplasmanına çıkarken, Doğu Konferansı'nın iki iddialı takımı Orlando Magic de Boston Celtics'i konuk edecek. NBA All-Star maçı 15 Şubat 2010'da oynanacak, normal sezon ise 14 Nisan 2010'da sona erecek.

28.10.2009


 

FUTBOLDA GÖZLER TÜRKİYE KUPASI'NA ÇEVRİLDİ

FUTBOLDA, Türkiye Kupası play-off maçları bugün ve 29 Ekim Perşembe günü yapılacak.

Giresunspor ile Çaykur Rizespor arasındaki karşılaşma ise 4 Kasım Çarşamba günü oynanacak. Türkiye Kupası play-off aşamasında, 2. kademe maçları sonucu tur atlayan 18 takım, geçen sezon sezonunda Turkcell Süper Ligi 5-15 sıralar arasında tamamlayan 11 takım ve Turkcell Süper Lig'e yükselen 3 takım mücadele edecek. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak play-off maçları sonunda tur atlayan takımlar yoluna gruplarda devam edecek. Türkiye Kupası'nda maç programı şöyle:

GALİP GELEN TUR ATLAYACAK

Bugün:

13.30 Mersin İdmanyurdu-Antalya (Tevfik Sırrı Gür)

13.30 Güngören Belediyespor-Bursaspor (Yahya Baş)

13.30 Tokatspor-Ankaraspor (Tokat Gaziosmanpaşa)

13.30 Konya Şeker-Adana (Recep Konuk Tesisleri)

13.30 Orduspor-Belediye Vanspor (Ordu 19 Eylül)

13.30 Yalovaspor-Eskişehirspor (Yalova Atatürk)

13.30 Denizli Belediye-Kastamonu (Doğan Seyfi Atlı)

15.00 Kayserispor-Manisaspor (Kadir Has)

15.00 İstanbul B.Belediye-Gençlerbirliği (Olimpiyat)

15.00 Kasımpaşa-Kayseri Erciyes (R. Tayyip Erdoğan)

19.00 Ankaragücü-Karşıyaka (Ankara 19 Mayıs)

19.00 Diyarbakırspor-Tarsus İdmanyurdu (Atatürk)

19.00 Denizlispor-Gaziantepspor (Denizli Atatürk)

19.00 Galatasaray-Bucaspor (Ali Sami Yen)

29 Ekim Perşembe:

13.30 Altay-Samsunspor (İzmir Alsancak)

4 Kasım Çarşamba:

13.30 Giresunspor-Çaykur Rizespor (Atatürk)

28.10.2009


 

"ENGELSİZ ASLANLAR" İSTANBUL'A MUTLU DÖNDÜ

JAPONYA'DA düzenlenen kıtalararası turnuva Kitakyushu Kupası'nda üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, sabah erken saatlerde İstanbul'a döndü.

''Engelsiz Aslanlar''ı Atatürk Havalimanı'nda Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Bil karşıladı. Uzun süreli uçak yolculuğu sonrasında yorgun, ama kazanılan kupadan dolayı mutlu ve gururlu oldukları gözlenen sarı-kırmızılı oyunculara, havalimanındaki yolcular da ilgi gösterdi ve birlikte fotoğraf çektirip, kazanılan başarıdan dolayı kutladı. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Şube Kaptanı Dilara Endican, son şampiyon olarak katıldıkları turnuvada bu unvanı korumanın zor olduğunu, ama bunu başardıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

28.10.2009


 

AZİZ YILDIRIM: HAKEMLERİN ODASINA GİTMEDİM

FENERBAHÇE Kulübü'nden yapılan açıklamada, başkan Aziz Yıldırım'ın, Galatasaray derbisi öncesi ve sonrasında hakemlerin soyunma odasının bulunduğu bölüme girmediği bildirildi.

Medyada bu yönde yer alan haberle ilgili kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım, 26 Ekim 2009 tarihinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ne öncesinde ne de sonrasında, hakemlerin soyunma odasının yer aldığı koridora inmemiş, hatta takımımızın soyunma odasına dahi, başarılar dilemek veya kutlamak için girmemiştir.''

28.10.2009


 

F.BAHÇE ÜLKER FRANSA'DA ASVEL KARŞISINA ÇIKIYOR

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 2. maçında bugün deplasmanda Fransız temsilcisi Asvel Basket ile karşılaşacak.

Villeurbanne kentindeki Astroballe Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. Fenerbahçe Ülker, gruptaki ilk maçında İstanbul'da İspanyol temsilcisi Regal FC Barcelona'ya 82-59 yenilirken, Fransız ekibi ise ilk maçında Litvanya deplasmanında Zalgiris Kaunas'a 71-52 kaybetmişti.

28.10.2009


 

DOMUZ GRİBİ ANTALYA'DA ŞAMPİYONA ERTELETTİ

ANTALYA'DA 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacağı bildirilen Türkiye Cimnastik Şampiyonası'nın, yayılması söz konusu olan domuz gribi hastalığı dolayısıyla ertelendiği bildirildi.

Cimnastik Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, federasyonun 2009 yılı faaliyet programında yer alan Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'nın, 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Antalya Muratpaşa Belediyesi Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılmasının planlandığı hatırlatıldı.

28.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.