03 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

DEVLER LİGİNDE SON FIRSAT

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 4. maçında bugün Almanya'nın Wolfsburg takımıyla İstanbul'da karşılaşacak olan Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet. (B) Grubu'nda henüz galibiyeti bulunmayan siyah-beyazlılar, yarınki karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, hem ilk galibiyetini almak hem de gruptan çıkma şansını sürdürmeyi amaçlıyor.

Beşiktaş ile Wolfsburg arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alberto Undiano Mallenco yönetecek. Mallenco'nun yardımcılıklarını Fermin Martinez Ibanez ve Juan Carlos Yuste Jimenez yapacak. (B) Grubu'nun diğer maçında ise Manchester United ile CSKA Moskova yarın Old Trafford Stadı'nda karşılaşacak.

SİVOK, CEZA SINIRINDABULUNUYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en çok faul yapan futbolcuları arasında bulunan Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, ceza sınırında bulunuyor. 10 faulle, Milanlı Zambrotta, Atletico Madridli Simao ve Unirea Urzicenili Brandan ile birlikte ''Devler Ligi''nin en çok faul yapan oyuncusu olan ve şu ana kadar 2 sarı kartı bulunan Sivok, Wolfsburg karşısında sarı kart görmesi durumunda, deplasmanda Manchester United karşılaşmasında forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ, GRUBUN EN AZ ŞUT ATANI

(B) Grubu'nda 1 puanla 4. sırada yer alan Beşiktaş, atılan şut bakımından da son sırada bulunuyor. Oynadığı 3 maçta toplam 25 şut çeken siyah-beyazlılar, bunların 8'inde kaleyi bulurken, 17'sini ise topu dışarı attı. Siyah-beyazlıların rakibi Wolfsburg ise toplam 39 şut atarken, 13'ünde kaleyi buldu. Siyah-beyazlılar, kaleyi bulan 8 şutla, 5 şutu olan Apoel ve 7 şuta ulaşan Unirea Urziceni takımlarından sonra Glasgow Rangers ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nin en az kaleyi bulan şutunu atan takımı oldu.

AVRUPA'DA 134. MAÇINA ÇIKIYOR

Beşiktaş, Almanya'nın Wolfsburg takımıyla bugün İstanbul'da yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 4. hafta maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 134. karşılaşmasına çıkacak. Siyahbeyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 133 maçtan 43'ünü kazanıp, 28'inde berabere kalırken, 62 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 154 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 202 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

03.11.2009


 

Diyarbakır'ın G.Saray maçına çıkmama kararına destek yok

DİYARBAKIRLILAR, Diyarbakırspor Kulüp yönetiminin aldığı ''Galatasaray maçına çıkmama'' kararını doğru bulmadı.

Diyarbakırspor'un dün deplasmanda oynadığı ve 2-1 yenik ayrıldığı Gaziantepspor maçının ardından Kulüp Başkanı Çetin Sümer'in ''ırkçı söylemler ve hakemlerin yanlı tutumunu protesto etmek'' amacıyla hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray maçına çıkmama kararına kentten destek gelmedi. Sivil toplum örgütleri temsilcileri, futbolun barış ve kardeşliğin gelişmesine katkı sunacak bir araç olduğunu bu nedenle Diyarbakırspor'un maçlara çıkmama gibi tutuma girmesinin son derece yanlış olacağını belirttiler. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Diyarbakırspor yöneticileriyle henüz görüşmediğini belirterek, ''Konuyu detaylı olarak bilmiyorum. Açıklamayı yeni öğrendim. Kararı doğru bulmuyorum. Bu karardan vazgeçmelerini isteyeceğiz'' dedi.

KARAR DUYGUSAL TEPKİ

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, sporun, barış ve kardeşliğin aracı olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Ancak Diyarbakırspor'un maçlarında rakip taraftarlarca son dönemlerde atılan siyasi içerikli sloganların barış ve kardeşliğe gölge düşürdüğünü ifade eden Balıkçı, ''Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Sümer'in açıklaması duygusal bir tepkidir. Maç sonrası kızgınlıkla yapılmış bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Tam aksine Galatasaray maçına çıkıp sporun barış ve kardeşliğe katkı sunduğunun ispatlamak gerek. Galatasaray maçına çıkılmalı. Karardan vazgeçmelerini istiyoruz'' diye konuştu. Baro Başkanı Emin Aktar ise Diyarbakırspor yönetiminin Bursaspor deplasmanında yaşanan olaylar ardından benzer bir karar aldığını hatırlatarak, kulüp yönetiminin yapılan saldırılardan bunaldığını söyledi.

03.11.2009


 

SOLOMON KADRO DIŞI

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, Banvit ile oynadıkları Beko Basketbol Ligi maçını değerlendirirken, kadro dışı bırakılan Willie Solomon ile ilgili çıkan haberlere de açıklık getirdi.

Karakaş, şu ifadeleri kullandı. ''Solomon çok iyi bir oyuncu olmanın yanı sıra, kendine has bir sporcu. Şu bir gerçek ki antrenör Bogdan Tanjevic, Solomon'a bir baba şevkati ile yaklaşıyor. Solomon son olarak maç antrenmanına geç geldi, öncesinde ise iki antrenmana gelmedi. Biz de teknik ekip olarak gerekli tutumu gösterip kadro dışı bıraktık."

03.11.2009


 

BAŞINDAN VURULAN ESKİ FUTBOLCU KOMADA

ARJANTİN Milli Futbol Takımı'nın eski defans oyuncusu Fernando Caceres'in başından vurulduğu ve komada olduğu bildirildi.

1994 Dünya Kupası'nda mücadele eden Arjantin takımında yer alan 40 yaşındaki Caceres'in, dün sabahın erken saatlerinde otomobilinin içinde başından vurulmuş şekilde bulunduğu ve hastanede yoğun bakıma alındığı belirtildi. Arjantin polisi, komada olan eski futbolcunun, gasp nedeniyle vurulmuş olabileceğini kaydetti. Caceres, takımıyla 1993 Amerika Kupası'nı kaldırmış, 1991 yılında formasını giydiği River Plate ile lig şampiyonluğunu tatmış, Real Zaragoza ile 1994 yılında Kral Kupası'nı, 1995 yılında da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştı.

03.11.2009


 

G.SARAY 11, F.BAHÇE 33.SIRAYA YÜKSELDİ

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralaması ekim ayı değerlendirmesinde, Türk takımları yükselişe geçti. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Kasım 2008 ile 30 Ekim 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede, geçen ay 12. olan Galatasaray 1 basamak yükselip 11. sıraya, 49. Fenerbahçe 16 sıra yükselip 33'üncülüğe, 139. Beşiktaş ise 22 sıra yükselerek 117'nciliğe yükseldi.

Galatasaray, IFFHS'nin ekim ayı değerlendirmesinde 222, Fenerbahçe 170.5, Beşiktaş ise 111 puana ulaştı.Değerlendirmede Sivasspor 89 puanla 184'üncü, Trabzonspor 79.5 puanla 245'inci, Bursaspor ise 78.5 puanla 250. sıraya çıktı. Geçen ay yapılan değerlendirmede Sivasspor 196, Trabzonspor

03.11.2009


 

G.Saray'da sezon başındaki coşkudan eser yok

G.Saray kazandı. Tatsız, tuzsuz futbol. Soğuk, rüzgarlı bir hava. Dolmamış tirübünler.

Sezon başındaki coşkusundan yoksun bir takım. Peki neden G.Saray takımı bu hale geldi? Yakalanılmış moralli o hava neden yok? Transfer zamanında başarısıyla adından söz ettiren yönetim, ligin seyri içinde, gard alması gerektiği zamanlarda maalesef üzerine düşeni yapamadı. Özellikle kaptanlığa getirilen Arda, hem basına hemde rakip yöneticilere malzeme olurken, sessiz kaldılar. Bu planlı hareketin son sahnesi F.Bahçe maçından önce Kadıköy'de gerçekleştirildi. Futbolu saha içi kurallarında uygulama yerine, bel altı vuruşlarla son çirkinliği oynayıp, G.Saray'a nihai darbeyi indirme yolunu seçtiler. Bu çirkinliğe maçın hakemleri de teşne oldu. Hemde maçtan önce fiili hücum ve yaralamaya maruz kalmalarına rağmen. Sonrada kalkıp 10 yıldır Kadıköy'de G.Saray'a yenilmediklerinden dem vurmaları da adeta çirkinlikleri belgeler nitelikte.

Başkan Aziz Yıldırım, "10 yıldır değişmeyen gerçekten" bahsederken tebessüm ettiğini söylüyor. Şartaları fair-play çeçevesinin dışına çıkarıp, yenmekten keyif aldığını söyleyen başkana diyecek sözümüz yok. Ezeli rakibi böyle yenmeyi başarı saymaksa, o takımı uluslar arası arenada bir adım öteye götürmeyeceği iyi bilinmeli. Kaldı ki; bunun ip uçlarını Daum sezon başında "hedeflerinin lig şampiyonluğu" olduğunu söyleyerek vermişti. Sonrada kalkıp Rijkard'ın mağlubiyeti hazmedemediğini söylemesiyse, alması gereken ahlâk dersini tersine okuduğunu gösteriyor.

Bu kadar olup bitenden sonra olanlardan özür dilemesi gerekenlerin verdiği demeçleri, kamuoyu ibretle ve hayretle izliyor. Ancak izlememesi ve gereğini yapması gerekense, G.Saray yönetimi Türkiye'de kim bağırıp sesini çıkartmazsa eziliyor ve hakkı gasp ediliyor. Bundan sonraki süreçte oyunu, ülkemiz şartlarına göre oynamalılar. Futbolu kendi kuralları içinde oynamaya başladığımız zaman, oynanan futboldanve prformanstan bahsetmek doğru olur. Yoksa bu şartlarda futbol adına hiçbir gelişme gösterilemeyeceği, Uluslar arası platformlardaki müsabakalarda daha iyi anlaşılacaktır.

SAİD OKUR

[email protected].

03.11.2009


 

CENK AKYOL'UN SAĞ EL TARAK KEMİĞİ KIRILDI

İTALYA'NIN Air Avellino takımında forma giyen milli basketbolcu Cenk Akyol'un, önceki gün oynanan Benetton Treviso maçının 2. dakikasında girdiği pozisyondan sonra eli kırıldı.

Benetton Treviso karşısında maça ilk 5'te başlayan Cenk Akyol, ilk sayısını kaydettikten sonra girdiği bir pozisyonda elinin üzerine düştü ve sağ el tarak kemiğini kırdı. Pozisyondan sonra oyuna devam eden Akyol, ağrılarının artması üzerine oyundan çıktı. Karşılaşma sırasında hastaneye götürülen Cenk Akyol'un sağ el tarak kemiğinde kırık tespit edildiği ve alçıya alındığı bildirildi.

03.11.2009


 

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'a çalıştı

Turkcell Süper Lig'de 11. haftanın son maçında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Turkcell Süper Lig'de 11. haftanın son maçında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin, 20. dakikada Cristian'ın attığı golle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Kayserispor, 70. dakikada Cangele'nin penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Berabere biten karşılaşma sonucunda Fenerbahçe 28 puanla liderliğini sürdürdü. Günün bir diğer önemli maçında ise Galatasaray, İstanbul'da Sivasspor'u 2-0 yendi. Sarı-kırmızılı takımın gollerini 11. dakikada Nonda ve 45 1. dakikada Kewell attı. Galatasaray bu galibiyetle Fenerbahçe'nin 1 puanla yetindiği haftada liderle arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Günün diğer maçlarında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Denizlispor'u deplasmanda 1-0, Manisaspor deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-0, Gaziantepspor kendi evinde Diyarbakırspor'u 2-1 yenerken Kasımpaşa konuk ettiği Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı.15 gol atılan ligin bu haftasında 3 maçı evsahibi takımlar kazanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Manisaspor deplasmanda kazanan ekipler oldu. Ligde bütün karşılaşmalarda gol atılırken 3 maç da aynı skorla (1-1) berabere tamamlandı.

03.11.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Trabzonspor 0 - 3 (Hükmen)

Beşiktaş-Ankaragücü ( 1 - 0 )

Denizlispor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( 0 - 1 )

Gaziantepspor-Diyarbakırspor ( 2 - 1 )

Gençlerbirliği-Manisaspor ( 0 - 2 )

Antalyaspor-Bursaspor ( 1 - 1 )

Kasımpaşa-Eskişehirspor ( 1 - 1 )

Kayserispor-Fenerbahçe ( 1 - 1 )

Galatasaray-Sivasspor ( 2 - 0 )

03.11.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında bugün Sivasspor'a attığı golle gol sayısını 7'ye çıkaran Nonda, ilk sırada yer alırken bu futbolcuyu 6 golle Kayserispor'dan Makukula ve yine 6 golle Gaziantepspor'dan Souza takip ediyor.

03.11.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Volkan (Fenerbahçe), Ali Tandoğan (Bursa), Sabri (Galatasaray), İsmail (Beşiktaş), Olcan (Gaziantep), Gökhan Süzel (İstanbul Belediye), Simpson (Manisa), Mustafa Sarp (Galatasaray), Ergin (Manisa), Cangele (Kayseri), Jorginho (Gaziantep).

03.11.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Cangele (Kayseri)

03.11.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Cüneyt Çakır

(GENÇLERBİRLİĞİ - MANİSASPOR)

03.11.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

MANİSASPOR

03.11.2009


 

12. HAFTANIN PROGRAMI

6 Kasım Cuma: 20.00 Bursaspor-Gençlerbirliği, 7 Kasım Cumartesi: İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Antalyaspor, Trabzonspor - Beşiktaş. 8 Kasım Pazar: Manisaspor - Gaziantepspor, Ankaragücü - Kasımpaşa, Eskişehirspor - Denizlispor, Sivasspor - Kayserispor, Diyarbakırspor - Galatasaray. (F.Bahçe - Ankaraspor bay).

03.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.