03 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Pakistan’da bombalar susmuyor

Pakistan’ın başkenti İslâmabad yakınlarındaki Ravalpindi kentinde meydana gelen intihar saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Polisin açıklamasında, motosikletli bir intihar komandosunun Ravalpindi’nin en kalabalık caddelerinden Mall Road’da, Pakistan Millî Bankası, lüks bir otel ve ticaret merkezlerinin bulunduğu bölgede üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Saldırıda, onlarca kişinin de yaralandığı kaydedildi.


Karaciç bu sefer duruşmaya katılacak

Bosna Hersek’te iç savaş sırasında soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen 64 yaşındaki eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç’in, esk

İnsanlık uzayı da silâhlandıracak

ÇİN Hava Kuvvetleri Başkomutanı Şü Çiliang, tarihi açıdan uzayın silâhlandırılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.


  Kerkük’ün suyu Türkiye’den

Türk şirketlerinin Irak’a yönelik yatırımları giderek artmaya ve çeşitlenmeye devam ediyor.


  Esad: İsrail barış istemiyor

Surİye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Suriye’nin İsrail ile barışa ulaşmak için karşısında partner bulamadığını” söyledi. Suriye’nin başşehri Şam’da İsviçre parlamento heyetiyle görüşmelerde bulunan Esad, resmi Sana ajansına yaptığı açıklamada, ülkesinin bölgede adil ve global barışa ulaşılmasından yana tavır aldığını yineledi.


  ABD-İsrail görüşmeleri hayal kırıklığı

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Arap ülkelerinin, geçen hafta ABD-İsrail arasında yapılan görüşmelerden büyük hayal kırıklığına uğradığını belirtti.


  Irak’ta sivil ölümleri sürüyor

Irak’ta, Ekim ayında meydana gelen şiddet olaylarında 343 sivil hayatını kaybederken, 2003’ten bu yana meydana gelen toplam sivil can kaybı sayısı da 100 bine yaklaştı.


  AFGANİSTAN’DA DOMUZ GRİBİ SALGINI

Afganİstan’da hızla yayılan H1N1 virüsü salgınını önleme çalışmaları kapsamında okulların üç haftalığına kapatıldığı bildirildi.


  Afganistan’da ikinci tur iptal, Karzai başkan

Afganistan Seçim Komisyonu, 7 Kasımda yapılması planlanan ikinci turu iptal edilen tartışmalı devlet başkanlığı seçiminin galibinin, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai olduğunu ilan etti.


  Rusya ve İngiltere flörtü

İngİltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmenin yolları üzerinde görüş alışverişinde bulundu.


  Kenyalı fakirin yüzü güldü

Afrİka’da her yıl milyonlarca insan doktor yetersizliği ve maddî imkânsızlar sebebiyle hayatını kaybediyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.