03 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Avrupa Birliği fonlarından en fazla Kocaeli yararlanıyor

Kocaelİ Valisi Gökhan Sözer, Avrupa Birliği’nin (AB) fonlarından Kocaeli’nin en fazla yararlanan il olduğunu ancak yine de yetersiz olduğunu bildirdi.


AÇILIM, BÜTÜN KÜRTLERİ SAKİNLEŞTİRDİ

The Economist dergisi, Türkiye'nin dış politikasındaki hareketliliği değerlendirdiği son sayısında, bu gelişmeleri “AB üyeliği süreci, gücü tehditçi g

Hükümet, vatandaşın cebinden elini çeksin

Türk Sağlık-Sen’in Antalya’da düzenlediği şube başkanları ve yönetim kurulları istişare toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı.


  Başsavcı soruları cevapsız bıraktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.


  Özdalga: TSK soruşturmaya yardımcı olmalı

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dâhil herkesin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya yardımcı olması, hukuki süreci zorlaştırıcı bir tavırdan kaçınması gerektiğini belirtti.


  Avrupa köyü konseyi Kayseri'de toplanacak

Bİlkent Üniversitesinin Fransa Strasbourg Üniversitesi ve Hollanda Leiden Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği ‘’Kırsal Avrupa’yı Derinlemesine Anlamak’’ projesi kapsamında Hollandalı, Fransız ve Türk köylülerinden oluşan Avrupa Köylü Konseyi, Kayseri’de bir araya gelecek.


  2010 bütçesi görüşülüyor

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının, anayasal açıdan tartışmalı bir halde olduğunu öne sürdü.


  Asgari ücrete yüzde 3 zam geliyor

Hükümet asgari ücrete 2010 yılında Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3+3 oranında zam yapmayı planlıyor.


  Hak aramada dil engeli kalksın

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, mevzuata göre, komisyonlarına Türkçe dışındaki dillerde başvuru yapılmadığını ifade ederek, ‘’Hak aramayla ilgili başvurularda, insanlar istedikleri veya bildikleri dillerde başvuru yapabilmeli’’ dedi.


  Talat, Downer’i kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’i kabul etti.


  Terörle Mücadele Kanununa açılım ayarı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Terörle Mücadele Kanunu’nun 5. maddesindeki terör suçundan verilen cezaların ‘’yarı oranında artırılmasını’’ öngören hükmünün, çocuklar yönünden kaldırılacağını bildirdi.


  Memur “uyarı” grevine hazırlanıyor

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, üyelerinin, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasım'da gerçekleştirilecek ‘’uyarı grevine’’ destek vereceğini bildirdi. Akay, hükümetin yüzde 23 oranındaki zamlarla memur ve emeklide hayal kırıklığı meydana getirdiğini ifade etti.


  Sakarya Emniyet Müdürü cezaevinde

ÇETE soruşturması kapsamında ikinci kez adliyede ifade veren Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, sevkedildiği mahkemece tutuklanarak Üsküdar Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu.


  Basın Kartları Komisyonu toplanacak

BASIN Kartları Komisyonu, 5-6 Kasımda toplanacak. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara’da Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilecek toplantıda, ilk defa basın kartı alacaklar ile adlarına sürekli nitelikte basın kartı düzenlenmesi önerilen gazetecilerin durumları incelenecek.


  Etik Kurulu: SGK Başkan Yardımcısı etik davranmadı

KAMU Görevlileri Etik Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Veysel Uyar’ın, ‘’5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce 5 ve 13 yaşlarındaki iki çocuğunu erken emeklilik ve diğer avantajlardan yararlanabilmeleri için bir matbaada sigortalı çalışıyor göstererek, kamu görevlilerinin etik davranış ilkelerine aykırı davrandığına’’ karar verdi.


  Bakan Atalay, ‘Nefes’i izledi

NEFES filmini izleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Filmde yer alan bu üzücü sahnelerin tekrarlanmaması, acıların yaşanmaması ve ülkemizin huzura kavuşması için çalışıyoruz.


  DOMUZ GRİBİ AŞILARI BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı sağlık çalışanlarını aşılamaya başladı. İlk domuz gribi aşısı, Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy’a yapıldı. Çalışmalar kapsamında 350 bin sağlık çalışanının aşılanacağı bildirildi.


  Kömür yardımı yüzleri güldürdü

BaşbakanlIk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Zonguldak Şubesi, kent merkezinde 3 bin 83 aileye 750’şer kilo kömür yardımında bulunacak.


  SGK Başkanı etik davranmamış

BaşbakanlIk Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 5 ve 13 yaşındaki çocuklarına sigorta yaptıran Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Veysel Uyar’ı haksız buldu.


  Deprem için gezici eğitim

Eskİşehİr’de Vilayet Meydanı’na konuşlandırılan ‘’Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı’’nda orta şiddetli deprem oluşturuldu, vatandaşlara bu afetten korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi.


  Kızılay kan bağışçısı arıyor

Türk Kızılay’ı Kan Hizmetleri Yönetimi Kan Bağışçı Kazanım Birimi Yöneticisi Armağan Aksoy, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yıllık yaklaşık 1.5 milyon ünite kana ihtiyaç olduğunu, Kızılay’ın kan bağışçı sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti.


  Kış kendisini hissettiriyor

Kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreyi bulduğu Zigana Geçidinde çok sayıda araç yolda kaldı. Sivas ve Ankara’ya mevsimin ilk karı düşerken, Tokat’ta da yüksek kesimlere kar yağdı. Karaman-Mersin yolunu kullanacak sürücüler, kar yağışına karşı tedbir almaları konusunda uyarıldı. Öte yandan. Konya-Antalya karayolunda kar temizleme çalışmaları sürerken, Trabzon’da geçen ay ilk karın düştüğü yaylalar ikinci karın yağmasıyla boşaldı.


  Kurbanlıklar pazara indi

KURBAN Bayramına bir aydan az zaman kala hayvan pazarlarında hareketlilik hızlanırken, fiyatların geçen yıla göre yüzde 60’a varan oranlarda arttığı bildirildi.


  Çiftçilere soğuk uyarısı

KIRKLARELİ ve Edirne’de çiftçiler soğuk hava nedeniyle ürünlerin donabileceği uyarısı yapıldı. Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, bu akşam hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düşmesinin beklendiğini, çiftçilerin tedbir alması gerektiğini belirtti.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.